به گزارش تاج خبر، امیر یوسفی شامگاه چهارشنبه در نشست مشترک استاندار گلستان و استاندار بالکان ترکمنستان با تأکید بر ظرفیتهای اقتصادی گلستان، پیشنهاد تشکیل کمیتههای کارشناسی مشترک با حضور بخش خصوصی و مسئولان دولتی ایران و ترکمنستان را مطرح کرد.
وی اظهار کرد: اراده جدی دولتهای دو کشور برای تقویت روابط اقتصادی، بستر مناسبی برای همکاری در حوزههای بازرگانی، صنعت و خدمات فنی و مهندسی فراهم کرده است.
یوسفی همچنین خواستار ایجاد خدمات کنسولی ترکمنستان در گلستان، توسعه خطوط هوایی و ریلی و برگزاری نمایشگاه توانمندیهای گلستان در ترکمنستان طی سه ماه آینده شد.
منطقه آزاد گلستان؛ کلید تجارت با آسیای میانه
رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان، هم منطقه آزاد تجاری پیشنهادی در گلستان را حلقه اتصال کریدورهای ترانزیتی شمال-جنوب و شرق-غرب دانست.
رمضانعلی بهرامی گفت: موقعیت استراتژیک گلستان و همجواری با ترکمنستان، این استان را به دروازهای برای تجارت با کشورهای آسیای میانه و اتحادیه C.I.S تبدیل کرده است.
وی از آمادگی برای برگزاری نمایشگاه توانمندیهای گلستان در عشقآباد و تدوین تقویم نشستهای تجاری سالانه خبر داد.
گلستان؛ قطب تعاملات منطقهای با ترکمنستان
نماینده وزارت امور خارجه در گلستان هم در این نشست، این استان را به دلیل موقعیت جغرافیایی و زیرساختهای ترانزیتی، قطب تعاملات ایران با آسیای میانه توصیف کرد. ذوالفقار امیرشاهی با اشاره به تفاهمنامههای امضاشده بین دو کشور، بر ضرورت عملیاتیسازی آنها از طریق ارزیابیهای کارشناسی تأکید کرد.
وی همچنین توسعه پیوندهای دانشگاهی، گردشگری و نمایشگاههای مشترک را از ظرفیتهای مغفولماندهای دانست که میتواند روابط دوجانبه را تقویت کند.
سفیر ترکمنستان: گلستان و بالکان، پیشگام همکاریهای دوجانبه
سفیر ترکمنستان در ایران، هم روابط گلستان و بالکان را الگویی موفق برای توسعه مناسبات اقتصادی و فرهنگی دو کشور دانست.
الیاس غایباف با اشاره به حمایت رهبران دو کشور از گسترش روابط، گفت: نشستهای اخیر با حضور استاندار گلستان و هیأت ترکمنستانی، نشاندهنده عزم جدی برای پیگیری توافقات است.
وی از برگزاری رویداد فرهنگی مشترک و جلسه آتی کمیسیون همکاریهای ایران و ترکمنستان در تهران خبر داد و حضور در گلستان را «مانند بازگشت به خانه» توصیف کرد.
استاندار بالکان: ایران، شریک راهبردی ترکمنستان
استاندار بالکان ترکمنستان، هم ایران را شریک راهبردی کشورش خواند و بر گسترش همکاریها در حوزههای اقتصادی، صنعتی، کشاورزی، گردشگری و علمی تأکید کرد.
خوجهمراد آشیرمرادف بالکان را قطب صنعتی و کشاورزی ترکمنستان معرفی کرد و گفت: مجتمعهای نفت و گاز، پتروشیمی و تولید محصولات کشاورزی باکیفیت، ظرفیتهای بالکان برای همکاری با گلستان هستند.
وی منطقه گردشگری آوازی را نیز مقصدی نوظهور برای جذب گردشگران ایرانی و برگزاری رویدادهای اقتصادی دانست.
استاندار گلستان: سرای تجارت و همکاریهای زیستمحیطی در دستور کار
استاندار گلستان، با اشاره به اشتراکات فرهنگی و تاریخی دو ملت، پیشنهاد تأسیس «سرای تجارت» در اینچهبرون یا گرگان را مطرح کرد.
علیاصغر طهماسبی گفت: این مرکز میتواند صادرات، واردات و نشستهای تجاری را تسهیل کند.
وی همچنین خواستار همکاری مشترک برای مهار ریزگردهای مرزی، تبادلات علمی و دانشگاهی و توسعه گردشگری شد.