به گزارش تاج خبر، شبکه سی ان ان روز شنبه به وقت محلی افزود: عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، و استیو ویتکاف، نماینده ایالات متحده در خاورمیانه، ریاست هیات های دو کشور را بر عهده داشتند. کارشناسان فنی نیز در مورد برنامه هستهای ایران و چگونگی توافق گفتگو کردند.
یک مقام ارشد دولت آمریکا به خبرنگاران گفت: دور سوم مذاکرات امروز در مسقط، مثبت و سازنده بود. این دور از مذاکرات بیش از چهار ساعت بطور انجامید. هنوز اقدامات زیادی باید انجام شد، اما پیشرفت بیشتری در دستیابی به توافق حاصل شده است. ما توافق کردیم که به زودی در اروپا دیدار کنیم و از شرکای عمان خود برای تسهیل این مذاکرات قدردانی می کنیم.
سی ان ان افزود: کارشناسان این دور از مذاکرات را به عنوان مرحلهای دشوارتر از مذاکرات فنی توصیف کردهاند زیرا واشنگتن شرایط خود را مطرح کرده است.
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، گفت که «هنوز در مسائل اصلی و جزئیات اختلاف نظر وجود دارد» و افزود که آنها در مورد رسیدن به توافق «امیدوار اما محتاط» هستند.
عراقچی روز شنبه با بیان اینکه مذاکرات در فضای آرام صورت گرفت، افزود: مذاکرات این بار خیلی جدی تر از گذشته بود و ما به تدریج وارد بعضی از بحثهای جزئیتر، فنیتر و تکنیکی تر شدیم. گفتگوهای کارشناسی نیز به خوبی پیش رفت.
سی ان ان ادامه داد: مذاکرات روز شنبه در حالی برگزار شد که تهران و واشنگتن همچنان بر سر جزئیات برنامه هستهای ایران اختلافات جدی دارند، مسالهای که برای هر دو طرف یک موضوع اساسی است که در تلاش برای حل آن هستند. هیاتهای ایالات متحده و ایران شنبه گذشته برای دومین دور از مذاکرات سطح بالا دیدار کردند در حالی که خوشبینی محتاطانهای نسبت به راهحل دیپلماتیک وجود داشت و پس از اولین دور از مذاکرات که در پایتخت عمان، مسقط، اوایل ماه جاری برگزار شد.
بدر بن حمد البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان، گفت که مذاکرات هفته آینده ادامه خواهد یافت.
این رسانه آمریکایی اضافه کرد که هم آمریکا و هم ایران، علیرغم تهدیدات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا مذاکرات قبلی را مثبت توصیف کردهاند.یران و قدرتهای جهانی، از جمله ایالات متحده، در سال ۲۰۱۵ به توافق هستهای موسوم به برجام دست یافتند که بر اساس آن ایران موافقت کرد در ازای لغو تحریمها، برنامه هستهای خود را محدود کند.
سی ان ان ادامه داد: مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه اعلام کرد که آمریکا چشماندازی برای غنیسازی داخلی مواد هستهای توسط ایران متصور نیست و به جای آن خواستار واردات سوخت هستهای مورد نیاز برای برنامه هستهای غیرنظامی ایران است. ایران بارها اعلام کرده که حق غنیسازی اورانیوم برای آن غیرقابل مذاکره است.
ترامپ در سال ۲۰۱۸ در دوره اول ریاست جمهوری خود از این توافق خارج شد. ایران با پیشبرد غنیسازی اورانیوم خود تا ۶۰ درصد خلوص، آن را تلافی کرد.
رئیس جمهور آمریکا گفته است که خواهان توافقی «قویتر» با ایران نسبت به توافقی است که در سال ۲۰۱۵ در دولت اوباما حاصل شد، اما مقامات آمریکایی در طول ماه گذشته در مورد خواستههای خود تغییر موضع دادهاند.