به گزارش تاج خبر از سمنان، بیستم تا بیست و ششم اسفند در تقویم جمهوری اسلامی ایران «هفته شهید» و ۲۲ اسفند به نام «روز شهید» مزین است. روزی برای پاسداشت انسان های وارستهای که برای دفاع از دین، انقلاب و کرامت انسانی از جان خود گذشتند و شهید شدند.
به همین مناسبت، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران سمنان روز شنبه در نشست با اصحاب رسانه در سالن همایش این ادارهکل بیان کرد: برگزاری ۳۰ عنوان برنامه شاخص برای گرامیداشت هفته شهید در سمنان برنامهریزی شد.
حسین شکرویان اضافه کرد: حضور در گلزار شهدا و ادای احترام به مقام شامخ آنان، دیدار با خانواده شهدا با حضور در خانههای آنان در قالب طرح «سلام شهید»، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و ائمه جمعه شهرستانها همراه با خانواده و کاشت نهال با عنوان «هر شهید یک درخت» از جمله برنامههای گرامیداشت هفته شهید در استان سمنان است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران سمنان اهدای خون به نیابت از شهدا، برگزاری محافل انس با قرآن به نیت شهدا، برگزاری میز خدمت و ویزیت رایگان پزشک در مصلاهای نماز جمعه، و نواختن زنگ شهید در مدرسهها در روز بیست و دوم اسفند را از دیگر برنامههای گرامیداشت هفته شهید در استان سمنان برشمرد.
وی اظهار کرد: طی سهسال گذشته ادارهکل بنیاد شهید و امور ایثارگران سمنان جزو برترینها از لحاظ عملکرد بین ادارات کل استانی در کشور شناخته شد.
اجرانشدن ۷۰ درصد قوانین ایثارگری در کشور
شکرویان بیان کرد: ۷۰ درصد قوانین مربوط به امور ایثارگری در کشور اجرا نمیشود.
وی با بیان اینکه درمان اولویت دولت چهاردهم در حوزه خانواده شهدا و ایثارگران است، افزود: ۲۱ هزار نفر از ۳۰ هزار عضو جامعه ایثارگران و خانواده آنان زیر پوشش ادارهکل بنیاد شهید و امور ایثارگران سمنان دارای بیمه تکمیلی هستند.
وی گفت: ۱۵۰ مرکز درمانی، تشخیصی و ۴۵ داروخانه در نقاط مختلف استان سمنان با بیمه مربوط به بنیاد شهید و امور ایثارگران سمنان قرارداد دارد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران سمنان ابراز کرد: از سال ۱۴۰۰ تا اواسط اسفند ۱۴۰۳ بیش از ۱۲ هزار دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران سمنان انجام شد.
تبدیل وضعیت استخدامی ۶۸۰ نفر در ادارات استان
وی ادامه داد: ۶۸۰ نفر از جامعه ایثارگران زیر پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران سمنان از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ تبدیل وضع به استخدام رسمی در دستگاههای اجرایی شدند.
وی اضافه کرد: سال ۱۴۰۰ حدود ۱۳۹ میلیارد ریال، سال ۱۴۰۱ حدود ۹۴۸ میلیارد ریال، سال ۱۴۰۲ به میزان یکهزار میلیارد ریال و سال ۱۴۰۳ به میزان یکهزار و ۳۱۰ میلیارد ریال، وام برای کارآفرینی جامعه ایثارگران زیر پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران سمنان پرداخت شد.
به گفته وی، طبق قانون جامعه ایثارگران زیر پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران سمنان که از خدمات دولتی استفاده نکرده باشند، از سال ۱۴۰۱ به بعد در قالب نهضت ملی مسکن برای دریافت وام و زمین به راه و شهرسازی معرفی شدند.
روند افزایشی تعداد جانبازان در استان
شکرویان افزود: ۲۴۹ گلزار شهدا با ۲ هزار و ۷۸۴ قبور شهدا در مناطق مختلف شهری و روستایی سمنان وجود دارد.
وی با اشاره به بند الف ماده ۸۷ قوانین مرتبط با ایثارگران بیان کرد: یکهزار و ۷۴۹ نفر به آمار جانبازان استان سمنان از سال ۱۴۰۰ تا کنون اضافه شد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران سمنان گفت: وام مسکن مربوط به خانواده ایثارگران، شهدا و آزادگان دارای شرایط مربوط به سال ۱۴۰۳ در سمنان ابلاغ شد و پرداخت تا شهریور ۱۴۰۴ ادامه دارد.
وی ادامه داد: سمنان از لحاظ شمار شهدا و ایثارگران به نسبت جمعیت جزو استانهای اول و دوم کشور و از لحاظ شمار اسرا به نسبت جمعیت جزو استانهای آخر کشور است.
وی اضافه کرد: یکهزار و ۷۳۱ مادر و ۲ هزار و ۲۰۹ پدر شهید در استان سمنان طی سالهای گذشته در قید حیات بودند که فوت تعدادی از این عزیزان، اکنون ۹۰۰ مادر و ۲۷۰ پدر شهید در قید حیات هستند.
فعالیتهای ترویجی مکتوب و تاریخ شفاهی
وی فعالیت هشت تشکل ایثارگری، ایجاد ۲۲ حسینیه شهدا در خانه شهدا، هفت مرکز فرهنگی در جوار گلزار شهدا، چاپ ۶ کتاب در حوزه ایثار و شهادت از جمله فعالیتهای فرهنگی ادارهکل بنیاد شهید و امور ایثارگران برشمرد.
به گفته وی یکهزار و ۳۴۸ تاریخ شفاهی در قالب مصاحبه با خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران تهیه شد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران سمنان بیان کرد: صندوق قرضالحسنه شاهد با پرداخت وام قرضالحسنه نیز به خانواده شهدا و ایثارگران کمک میکند و در سال ۱۴۰۳ به بیش از ۸۳۰ نفر در سمنان پرداخت شد.
رفع دغدغه دارویی با قانون جدید
وی با بیان اینکه گلایهمندی در نقصهای مربوط به بیمه خانواده شهدا و ایثارگران در پرداختی مربوط به دارو وجود دارد گفت: این گلایهمندی به مسوولان بالادستی انتقال داده شد و انتظار میرود رفع این نقصها مورد توجه باشد.
شکرویان گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران طبق برنامه هفتم طی مدت یکساله مکلف به اصلاح و بازنگری قوانین مربوط به امور خانواده شهدا و ایثارگران است و پیشبینی میشود اردیبهشت ۱۴۰۴ قانون واحد در این زمینه نهایی و به عنوان ملاک عمل ابلاغ شود.
به گزارش ایرنا، شهدا مظهر وفاق، مقاومت و همدلی شعار هفته شهید از بیست تا بیست و ششم اسفند ۱۴۰۳ است.
نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
به گزارش ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان میدهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.
خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) استان سمنان برای تحقق رسالت خود در حوزه شهدا و بازگویی رشادتهای خانوادههای آنان در دوران ارزشمند دفاع مقدس، از آذر ۱۴۰۲ انتشار تولیدات روزانه خود را با معرفی یک شهید استان در قالب «پرونده شهیدنامه ایرنا استان سمنان» متبرک میکند.