به گزارش تاج خبر، حسین دهقان رییس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در ارتباط ویدئویی افتتاح سه موزه جدید این بنیاد، با تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان گفت: یک وظیفه جدی بنیاد مستضعفان این است که نسبت به آنچه به خصوص در حوزه فرهنگ در اختیار دارد، ظرفیتهایی را برای معرفی آنها فراهم سازد و بخشی از این ظرفیت امروز در قالب موزههای مختلف در معرض دید مردم و گردشگران قرار گرفته و پژوهشگران نیز میتوانند از این منابع برای مطالعات خود استفاده کنند.
مدیرعامل گروه موزههای دفینه بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی نیز در آیین افتتاح گفت: موزه تار و پود یزد اولین موزه بافتهای تاریخی در خاورمیانه است که به رسم یادگار از سوی بنیاد در شهر تاریخی یزد ایجاد شده است.
حمیدرضا سلیمانی افزود: ۶۱۰۰ متر مربع از فضای کارخانه نساجی جنوب که تا شهریور امسال ۲۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته در کمتر از ۶ ماه تکمیل شده و در این موزه بخش کوچکی از تمدن چندین هزار ساله فاخر ما در حوزه بافینهها به نمایش درآمده است.
وی ادامه داد: کارخانه ریسندگی جنوب یزد برای تبدیل به موزه تار و پود آماده شده تا بتواند گنجینهای از فرش ها، پارچه ها و منسوجات و دست بافتههای کویری ایران را در معرض نمایش قرار دهد و همچنین در این موزه کارگاههای پارچه بافی قدیمی احیا شده و قرار است دست بافتههای “داری” و “غیرداری” احیا و یا به نمایش گذاشته شود.
سلیمانی با قدردانی از همکاری مسئولان استانداری، شهرداری و نهادهای نظامی و امنیتی در تسریع راه اندازی موزه تار پود یزد گفت: این موزه در کنار موزه نور و روشنایی به عنوان مقصد جدیدی برای بازدیدکنندگان از شهر جهانی یزد معرفی خواهد شد.
مدیرعامل گروه موزههای دفینه بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در خصوص نمایشگاه خودروهای تاریخی تهران نیز گفت: ۱۵۰ خودرو برای نمایش در این موره در دست بازسازی قرار گرفته که در مرحله اول ۷۰ خودرو آماده شده است .
سلمیانی موزه شکار رامسر را نیز یکی از موزه های تخصصی منحصر به فرد در کشور دانست و اظهار داشت: در این موزه ابزارهای شکار جدید و قدیم که بعضا هفت هزار سال قدمت دارند به نمایش گذاشته شده است.
رییس شورای اسلامی شهر یزد نیز در این آیین با بیان اینکه استان یزد در زمینه بافت زیلو، فرش و پوشاک سابقه طولانی دارد و گفت: کار بزرگی در یزد و دیگر مناطق کشور با همت بنیاد مستضعفان انجام شده و ایجاد موزه تار و پود در یزد که تاریخ طولانی در این زمینه دارد با توجه به ثبت جهانی بافت تاریخی، یزد را به یک شهر موزه جهانی تبدیل کرده و بخش از کمبود این فضاهای فرهنگی و گردشگری را جبران کرده است.
عزیزالله سیفی افزود: ساختمان موزه تمدن کویر در یزد هم ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که به دلیل مشکلات مالی نیمه کار مانده که این پروژه بزرگ جلوههایی از فرهنگ و تمدن هفت استان کویری ایران را به نمایش خواهد گذاشت و از بنیاد انتظار داریم که در این خصوص نیز مشارکت کند تا این موزه نیز زودتر راه اندازی شود.
وی تصریح کرد: برای ثبت جهانی زیورآلات یزد نیز تلاش میشود تا یکی سالن های این موزه به زیور آلات اختصاص یابد .
سردار حسین زارع کمالی فرمانده سپاه الغدیر یزد نیز در این آیین گفت: حفظ و ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی برای هویت یابی نسل جوان بسیار مهم است و باید بدانیم که کجا بوده ایم و می خواهیم به کجا برویم ، ایجاد موزه های مختلف در این زمینه تاثیر زیادی دارد.
در این آیین با حضور معاون عمرانی استاندار یزد، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد، اعضای شورای اسلامی و جمعی از فرهنگ دوستان یزدی ، موزه تار و پود توسط همسر یکی از شهدای یزدی فراجا افتتاح شد.