علی جورابلو روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار تاج خبر، افزود: اجرای طرح اتصال چاههای کشاورزی به برق تامینشده از انرژی خورشیدی در گرمسار دستاوردهای متعددی دارد، یکی اینکه با سرمایهگذاری کشاورزان در ایام تابستان،چاههای کشاورزی از جدول برنامه خاموشی شبکه شرکت توزیع برق خارج میشوند.
وی درباره شرایط خروج چاههای کشاورزی از جدول برنامه محدودیتهای شرکت توزیع برق، توضیح داد: نمایندگان کشاورزان در بخش چاههای آب با سرمایهگذاری در طرح صفحههای خورشیدی میتوانند در تامین انرژی برق مورد نیاز در این بخش ورود و مشارکت کنند.
وی با اشاره به اینکه قطعی برق چاههای کشاورزی در پی مدیریت مصرف انرژی یکی از مشکلات بخش کشاورزی در گرمسار است، افزود: خاموشی شبکه در ۲ سال گذشته باعث نگرانی کشاورزان، افت تولید محصول و کاهش درآمد و منافع کشاورزان شده است.
این مسوول با تاکید بر اینکه اِعمال خاموشی چاههای کشاورزی در زمان اوج تولید در فصل تابستان انجام میشود، گفت: رفع این مشکل از مهمترین اولویت های مدیریت جهاد کشاورزی گرمسار است.
انتظار متقاضیان در تامین اعتبار برای نصب صفحههای خورشیدی
مدیر جهاد کشاورزی گرمسار با اشاره به مصوبه دولت، در زمینه نصب صفحههای خورشیدی بیان کرد: کشاورزانی که ۸۰ درصد انرژی برق خود را از این طریق تامین کنند، از جدول برنامه محدودیتهای توزیع برق خارج میشوند.
وی با بیان اینکه امکان فروش انرژی مازاد تولید شده با شرایط مناسب وجود دارد، تاکید کرد: استفاده از انرژی خورشیدی نسبت به انرژیهای مشابه باصرفهتر و کارآمدتر است.
جورابلو با بیان اینکه هفت متقاضی نصب صفحههای خورشیدی برای تامین برق چاههای کشاورزی گرمسار در انتظار تامین اعتبار برای مشارکت در این طرح هستند، گفت: انرژی خورشیدی تمامنشدنی و پاک است و هیچ آسیبی به محیط زیست نمیرساند. در بلندمدت علاوه بر بازگشت سرمایه از محل فروش برق مازاد تولیدی صفحههای خورشیدی مشکل قطعی برق و خسارت وارده ناشی از خاموشی شبکه نیز وجود نخواهد داشت.
به گزارش تاج خبر، ۲۳۰ چاه کشاورزی در شهرستان گرمسار برای تامین نیاز آبی اراضی کشاورزی وجود دارد که با انرژی برق کار میکند و در فصل تابستان، یک روز در میان و هر نوبت ۶ ساعت، قانون خاموشی وزارت نیرو شامل حال این بخش میشود که خسارت و نارضایتی بهرهبرداران را به همراه دارد.
نخستین سرمایهگذاری بخش کشاورزی در احداث نیروگاه خورشیدی در واحد پرورش شتر مرغ مولد و پروار هزار قطعهای در منطقه سیالک بخش ایوانکی به مساحت چهار هکتار به میزان ۲۰۰ مگاوات در دهه فجر امسال با حضور محمدجواد کولیوند استاندار سمنان به بهرهبرداری رسید.
گرمسار به دلیل شرایط اقلیمی و برخورداری از روزهای آفتابی طی سال و همچنین بهرهمندی از صنعت و کشاورزی که به انرژی برق نیازمند است، قابلیت ایجاد «شهرک انرژیهای خورشیدی» دارد.
«حبلهرود» تنها رودخانه دائمی استان سمنان در گرمسار جریان دارد که به کشاورزی منطق رونق بخشیده است.