شهردار لاهیجان در حاشیه برگزاری این جشنواره ملی در این رابطه عنوان کرد: از روز پنجشنبه نمایشگاه عرضه چای بهاره نیز با هدف حمایت و معرفی چای مرغوب کشورمان با حضور تولید کنندگان چای و کارخانههای چایسازی در محل اجرای جشنواره برپا شده است.
رضا زندهدل در گفت و گو با تاج خبر تصریح کرد: سال ۱۴۰۱ شهر لاهیجان به عنوان پایتخت چای ایران معرفی شد که در راستای معرفی بیشتر محصول چای داخلی، مدیریت شهری لاهیجان با همکاری دست اندرکاران صنعت چای برگزاری جشنواره ای را در این رابطه برنامه ریزی کرد.
وی اظهار کرد: امسال در این جشنواره همچنین بازدید از باغات و کارخانه های چای به منظور آشنایی با تولید و فرآوری این محصول برای علاقمندان فراهم شد.
به گزارش تاج خبر، اجرای کنسرت رایگان مصطفی راغب از برنامههای تدارک شده برای جشنواره چای لاهیجان بود.
استقبال و ازدحام جمعیت در این جشنواره به حدی بود که برآورد می شود بیش از ۲۰ هزار نفر برای شرکت در این جشنواره حضور یافتند.
نماینده عالی دولت در گیلان، فرماندار و رئیس سازمان چای کشور بدلیل ازدحام جمعیت نتوانستند وارد محوطه برگزاری جشنواره واقع در محدوده استخر لاهیجان شوند و به بازدید از غرفههای نمایشگاه چای بسنده کردند.
در حال حاضر ۴۰غرفه از تولیدات چای با حضور تولیدکنندگان در محل اجرای جشنواره برپاست و به گفته روابط عمومی شهرداری لاهیجان، این نمایشگاه تا زمان آمادگی غرفهداران همچنان دایر خواهد بود.
جشنواره ملی چای به مناسبت روز جهانی چای، توسط شهرداری و شورای اسلامی شهر لاهیجان و با همکاری و حمایت فرمانداری، سازمان چای کشور، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
بر اساس آخرین آمار در استانهای گیلان و مازندران بالغ بر ۵۵ هزار چایکار وجود دارد؛ وسعت باغهای چای این ۲ استان حدود ۲۵ هزار هکتار است؛ برداشت برگ سبز چای هر ساله در سه چین بهاره، تابستانه و پائیزه صورت میگیرد.
سالانه حدود ۳۰ هزار تن چای خشک استحصال میشود، مصرف چای در کشور به طور میانگین حداکثر ۱۰۰ هزار تن است.
چای به دو صورت سبز و سیاه تولید می شود که تاکنون ۵۱ خاصیت برای چای سیاه گزارش شده است.