به گزارش تاج خبر، علیرضا جز قاسمی روز سهشنبه به همراه مدیران آبفا و آب منطقهای هرمزگان از وضعیت تامین منابع آب بندرعباس که از طریق سدهای شرق استان (سد استقلال میناب و شمیل و نیان) تامین میشود و همچنین عملیات اصلاح خط انتقال آب میناب به شهر بندرعباس و مخازن داماهی ششصد دستگاه بندرعباس بازدید کرد و یادآور شد: یکی از اقدامات مهم تامین آب بندرعباس از طریق خط انتقال آب شیرینکن خلیجفارس است.
وی بیان کرد: مجموعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و وزارت نیرو تمام ظرفیت خود را برای پایداری آب بندرعباس بهکار گرفتهاند و تلاش میشود با تزریق اعتبارات، مشکلات تامین آب بندرعباس به حداقل ممکن برسد.
معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور همچنین به اقدامات انجامشده در زمینه تامین پایدار آب شهر میناب اشاره و اظهار کرد: ۲ طرح آبرسانی مهم و تاثیرگذار در این شهر در حال اجر ا است که این طرحها بر پایداری آب آشامیدنی شهر میناب و روستاهای مجاور تاثیر بسزایی خواهد داشت.
جز قاسمی، ارزش طرحهای فعال در میناب را ۵۰۰ میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: آبرسانی به مجتمع تیاب یکی از طرحهای بزرگی بوده که به سرعت در حال انجام است و با تکمیل آن، یک شهر و ۴۲ روستای میناب از آن بهرهمند خواهند شد.
وی تاکید کرد: تامین آب شهر زهوکی و طرح نهضت ملی مسکن از دیگر طرحهای بزرگ و تاثیرگذار در میناب است که جمعیتی افزونبر ۱۳ هزار نفر را تحت پوشش قرار خواهد داد.
هرمزگان جزو استانهای کم بارش در کشور با میانگین بارندگی سالانه (در سالهای پربارش حدود ۱۸۰ میلیمتر و کم بارش کمتر از ۱۰۰ میلیمتر) است که حدود ۲ سوم میانگین کشوری را تشکیل میدهد؛ میانگین سالانه بارشهای دنیا بیش از ۸۵۰ میلیمتر است اما با توجه شرایط اقلیمی و گرم و خشک ایران، میزان بارندگی حدود ۲۴۰ تا ۲۵۰ میلیمتر کمتر از یک سوم میانگین جهانی است و این خود به خود، موضوع دسترسی به تامین آب و موضوع آب شیرین و قابل آشامیدن برای مردم را سخت میکند.
وضعیت نامطلوب بارشهای سالهای اخیر و پاییز و زمستان امسال به حدی رسیده است که حجم آب سدهای مهم و بزرگ هرمزگان از جمله سد استقلال میناب و شمیل و نیان بندرعباس را به صفر رسانده است و مدیران آبی هرمزگان ( آب و فاضلاب و آب منطقهای) نگران این وضعیت هستند؛ به همین خاطر علاوه بر هشدار به مردم برای صرفهجویی بهینه در مصرف آب، برای چارهاندیشی در این زمینه دست به دامان ائمه جمعه و جماعات استان شدهاند.
در بارندگیهای اخیر، در مجموع هفت میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب آب وارد مخازن سدهای بزرگ هرمزگان شد که ناچیز بوده است.