به گزارش تاج خبر، بابک هدایی ظهر دوشنبه با حضور در دفتر تاج خبر، ضمن مهم خواندن اطلاعرسانی فعالیتهای اورژانس کردستان و تقدیر از خبرنگاران این خبرگزاری در پوشش اخبار حوادث پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی استان به تشریح جزئیات اقدامات و چالشهای اورژانس این استان تشریح کرد.
وی با اشاره به اینکه اورژانس پیشبیمارستانی کردستان با ۸۵۰ نفر نیرو و ۷۳ پایگاه شامل ۳۲ پایگاه جادهای و ۴۱ پایگاه شهری، به همراه یک اتوبوس آمبولانس و یک بالگرد، خدمات خود را به شهروندان ارائه میدهد، اظهار کرد: فعالیت ما از لحظه تماس با ۱۱۵ آغاز میشود و همکاران ما پس از دریافت تماس، ضمن هدایت فرد تماسگیرنده، نیروهای عملیاتی را به محل اعزام میکنند تا در اسرع وقت بر بالین بیمار یا مددجو حاضر شده و اقدامات درمانی اولیه در محل را انجام دهند یا بیمار را به بیمارستان منتقل کنند.
برقراری ۱۲۰۰ تماس تلفنی با اورژانس کردستان در روز
هدایی با تاکید بر اینکه مرکز پیشبیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خط اول درمان و ارتباط با مردم استان است، افزود: روزانه حدود ۱۲۰۰ تماس تلفنی با این مرکز برقرار میشود که از این تعداد، حدود ۲۰۰ تماس منجر به انتقال بیمار به بیمارستان میشود و همچنین، مشاوره تلفنی پزشک و درمان در محل نیز از دیگر خدمات همکاران ما است.
لزوم پرهیز از مزاحمتهای تلفنی و تسهیل مسیر آمبولانس
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی کردستان با ابراز نگرانی از آمار بالای مزاحمتهای تلفنی، بیان کرد: روزانه بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ مورد مزاحمت تلفنی داریم این مزاحمتها نه تنها باعث اتلاف وقت نیروهای ما میشود، بلکه از رسیدن به موقع نیروها به افرادی که واقعاً نیاز به کمک دارند، جلوگیری میکند.
هدایی همچنین از شهروندان درخواست کرد تا در هنگام حضور آمبولانس در مسیر، راه را برای آن باز کنند، زیرا ثانیههایی که آمبولانس برای رساندن بیمار به بیمارستان طی میکند، حیاتی است و تنها با کنار کشیدن و دادن اجازه عبور سریعتر به آمبولانس، شما در نجات جان یک هموطن نقش خواهید داشت.
نوسازی ناوگان آمبولانس و نیاز به حمایت خیران
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به وضعیت ناوگان آمبولانس اشاره کرد و گفت: در استان کردستان، تعدادی از آمبولانسها قدیمی هستند و نیاز به نوسازی دارند و سازمان اورژانس کشور پیگیر نوسازی آمبولانسها است، اما در حال حاضر ۱۲ آمبولانس از مجموع ۱۸ آمبولانس که از رده عملیاتی خارج شده بودند، پس از تخصیص اعتبار، تعمیر و بازسازی شده و به چرخه عملیات بازگشتهاند و مابقی نیز به زودی عملیاتی خواهند شد.
هدایی عنوان کرد: از خیران سلامت استان کردستان درخواست داریم تا در حوزه بهداشت و درمان، بهویژه در اورژانس، مشارکت کنند و سرمایهگذاری در حوزه اورژانس، که مستقیماً با نجات جان انسانها در لحظات حیاتی سروکار دارد، هم در دنیا و هم در آخرت باقیاتالصالحات است.
وی اضافه کرد: تمام خدمات اورژانس در کردستان رایگان است و این امر اهمیت حمایت خیران را دوچندان میکند.