• امروز : یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 27 July - 2025
0

حسین‌زاده: معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری برای هم‌افزایی ظرفیت‌هاست

  • کد خبر : 84722
  • 05 مرداد 1404 - 1:13
حسین‌زاده: معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری برای هم‌افزایی ظرفیت‌هاست

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور گفت: معاونت توسعه روستای ریاست جمهوری برای هم‌افزای ظرفیت‌ها ایجاد شده تا مانع موازی کاری شود.

به گزارش تاج خبر، عبدالکریم حسین‌زاده معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در تشریح برنامه‌ها و اقدامات خود در دولت چهاردهم در برنامه صف اول شبکه خبر راجع به ضرورت شکل‌گیری این معاونت در ریاست جمهوری، گفت: رئیس جمهور این اعتقاد را داشت که نهادی ایجاد شود تا تبدیل به صدای بی‌صدایان شود، یعنی این معاونت برای کارهای موازی تشکیل نشده، این معاونت تشکیل شد تا تبدیل به مرکزی برای افرادی شود که احیاناً در حاشیه سیاست، اقتصاد، قدرت و اجتماع قرار گرفتند و طیف وسیعی از جامعه که در روستاها و یا در مناطق کم برخوردار حضور دارند شامل این گروه می‌شدند.

وی ادامه داد: یکی از دردهای کشور ما نبود حکمرانی یکپارچه و یک دست در حوزه توسعه روستاها و همچنین بهبود شرایط زیست برای مناطق کم برخوردار نداشتیم.

معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور خاطرنشان کرد: گروه‌های مختلفی به صورت جهادی و خیریه حدود چند ده هزار گروه برای روستاها و منطقه محروم فعالیت می‌کنند و برای حوزه توسعه روستای ۳۲ دستگاه فعال هستند، وقتی رهبریتی برای این ظرفیت وجود نداشته باشد، اینجاست که در خلع وجود یک دستگاه نظارتگر و سیاستگذار امکان موازی کاری‌ها به وجود می‌آید.

حسین‌زاده همچنین عنوان کرد: علت ایجاد معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری هم‌افزایی میان همه این ظرفیت‌ها ایجاد شود، در حوزه زیرساخت‌هایی مانند آب، گاز، برق، اینترنت و سایر زیرساخت‌ها ما شاخص‌های برخورداری استان‌ها را با هم مقایسه نکردیم تا نظام توزیع ثروت و بودجه بر اساس میزان بهره‌برداری استان‌ها مطابق میانگین کشوری برقرار شود.

معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در همین رابطه با ذکر مثالی گفت: شاهد استانی هستیم که درصد برخورداری از آب روستایی یا درصد تنش آب روستایی بسیار بالاست و روستایی نیز درصد برخورداری و یا درصد تنش آب آن بسیار پایین است اما در توزیع اعتبارات متوازن در کشور را به صورت کاملاً برابر بین استان‌ها تقسیم می‌کنیم، این به این نابرابری دامن می‌زند؛ به قول شهید بهشتی نباید کاری کنیم که ثروتمندان ثروتمندتر و فقرا فقیرتر شوند.

حسین‌زاده تصریح کرد: معاونت توسعه روستایی برنامه‌ریزی میان دستگاه انجام می‌دهد تا آنها فعالیت خودشان را انجام دهد و من به همکاران در بخش‌های مختلف می‌گویم ما نیامدیم که کار شما را انجام دهیم آمده‌ایم تا سیاست گذاری کنیم تا کارها به نحو درست‌تری صورت بپذیرد تا کشور منفعت دریافت کند.

وی ادامه داد: آمایش سرزمین در ایران متولی نداشت و می‌توانم ادعا کنم با ایجاد معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم حداقل در این دو حوزه مجری و ناظر آموزش سرزمین هستیم، دستگاه‌های اجرایی می‌بایست در ابعاد شاخص‌هایی که وجود دارد فعالیت خود را انجام دهند.

معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به اختیاراتی که از سوی رئیس جمهور برای آمایش سرزمین در روستاها و مناطق محروم به او تفویض شده است، اظهار کرد: اعتباراتی که امسال در اختیار ما قرار گرفته است، باعث می‌شود تا از طریق آن مشارکت اعتباری با دستگاه‌ها سهیم شویم و آنها را در مسیر هدفمند کردن اعتبارات سهیم کنیم.

حسین‌زاده یادآور شد: به رئیس جمهور گفتم در پایان راه باید به دو هدف برسیم اینکه توسعه روستایی و مناطق محروم را تا چه میزان متوازن کردیم، چه میزان توانسته‌ایم حکمرانی یکپارچه در این دو حوزه ایجاد کنیم. فکر می‌کنم این دو مأموریت، مأموریت نهایی این معاونت خواهد بود و باید نسبت به آن به مردم و شخص رئیس جمهور پاسخگو باشیم که هر دوی این‌ها در مسیر توسعه است.

وی گفت: من شخصاً از واژه محرومیت زدایی بیزار هستم، سفر اخیر من به استان کردستان بود، کردستان برای طلا خوابیده است، ما منطقه‌ای به نام محروم نداریم وجب به وجب خاک این سرزمین ظرفیت‌های بالقوه‌ای است که ما نتوانستیم آن را احیا کنیم، در معاونت ما دیگر بر روی نداشته‌ها برنامه‌ریزی نمی‌کنیم، اینکه آب ندارد و گاز و برق ندارد در اولویت دوم است و اولویت اول این است که چه چیزی دارد که بتوانیم با سرمایه‌گذاری آن ظرفیت بالقوه را تبدیل به ثروت بکنیم. معتقدیم اگر آنها را تبدیل به ثروت کنیم خود افراد در آن مناطق می‌توانند زیرساخت‌هایشان را فراهم کنند.

سهم ۲ الی ۳ درصدی روستاها از اعتبارات کشور، عادلانه نیست

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری ادامه داد: ما به دنبال توسعه ظرفیت‌های درون سرزمینی هر منطقه هستیم. تاکنون نبود یک نهاد نظارتی بالادستی باعث شده است تا اهداف توسعه محقق نشود، امسال ۶۰ همت اعتبارات خرد را باید در سراسر کشور برای مشاغل کوچک تقسیم کنیم، این باید بر اساس رسته‌ها و ظرفیت‌های مختلف درون هر استان توزیع شود نه آنکه مفهوم توزیع رانت را به خود بگیرد کما اینکه این اتفاق در کشور افتاده بود.

حسین‌زاده در همین رابطه گفت: هیچ یک از دستگاه‌ها نباید از شفاف سازی هراتی داشته باشند و از میزان تخصیص اعتبارات و پیشرفت فیزیکی پروژه‌ها بترسند چرا که نیاز به برنامه‌ریزی داریم، امروز جمعیت حدود ۲۴ درصد روستایی را به خود اختصاص داده که عدد خوبی نیست، تعداد کثیری حدود ۱۱ میلیون نفر در حاشیه شهرها زندگی می‌کنند که در روستاهای خودشان زیست با عزت و کرامتی داشتند و زیست در حاشیه شهرها زیست با کرامتی نیست، اگر توسعه روستایی و توسعه مناطق کم برخوردار محل سوال در ادامه برنامه‌ریزی ما بود، نباید این اتفاقات رخ می‌داد.

وی با بیان اینکه روستاها باید محل اتکا در برنامه‌ریزی‌های کشور باشند، افزود: روستاها و مناطق محروم باید محلی از اعراب در برنامه‌ریزی کشور داشته باشند، نمی‌توان روستاهای کشور سهم ۲۳ درصدی از تولید ناخالص کشور داشته باشند اما سهم آنها از اعتبارات کشور حدود ۲ الی ۳ درصد باشد و به اعتقاد من این بی‌عدالتی است، در اقتصاد مقاومتی رهبر انقلاب فرمودند امسال باید پیوست عدالت داشته باشید، آیا پیوست عدالتی پویاتر از یک معاونت که می‌تواند این موضوع را بر عهده بگیرد وجود دارد.

معاون رئیس جمهور در توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در بخشی از سخنانش خاطرنشان کرد: در برنامه ۵ ساله هفتم توسعه سه محور وجود دارد برای محرومیت زدایی، عدالت اجتماعی و مبارزه با فقر چند بعدی است که یکی از مصوبات شورای عالی برنامه هفتم این است که معاونت توسعه امور روستایی و مناطق محروم سیاست‌گذاری، راهبری، برنامه‌ریزی، نظارت و هماهنگی این سه موضوع را بر عهده دارد.

حسین‌زاده در بخشی از سخنانش اظهار کرد: اولین اقدام ما اصلاح ساختار سازمانی معاونت توسعه روستایی بود، چهار معاونت و ۱۸ رکن اساسی در ذیل این معاونت بود. چند ردیف اعتباری مستقل در بودجه سنواتی امسال مشخص کردیم و با حق رأی در چند کمیسیون دولت عضو شدیم و از حقوق مردم دفاع می‌کنیم. امروز صاحب ساختمان شدیم تا ساختار سازمانی خود را داشته باشیم و نیاز بود قدرتی از قانون دریافت کنیم.

وی در رابطه با عدالت آموزشی، بهداشت و درمان، ورزشی و توانمندسازی مناطق روستایی گفت: همچنین برای توانمندسازی جوامع روستایی و برقراری عدالت مطابق مسئولیت اجتماعی در کمیسیون اصلی که برای آن کمیسیون مشترک تشکیل شد سهم قابل توجهی در اختیار معاونت قرار خواهد گرفت تا بتواند عقب ماندگی در بخش‌های مختلف را شتاب دهد و از این سهم برای توسعه مناطق محروم استفاده کند.

ایران در بین کشورهای منطقه بالاترین سرمایه‌گذاری را در مناطق محروم و روستاها داشته است

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید جامعه ایران را به حق توانمند کرد، تصریح کرد: ما به اقتصاد و اشتغال پایدار بی‌توجه بودیم و هدف اصلی ما اقتصاد پایدار مناطق محروم است، ایران در بین کشورهای منطقه بالاترین سرمایه‌گذاری را در مناطق محروم و روستاها داشته است اما این به صورت هدفمند صورت نگرفته است. امسال ۶۰ همت و سال گذشته ۷۰ همت در این رابطه اختصاص یافت اما از خودمان پرسیدیم که چقدر از این اعتبارات به اقتصاد پایدار تبدیل شد. از خودمان پرسیدیم که چقدر تلاش کردیم تا مردم را بیکار بدهکار نکنیم.

حسین‌زاده به وجود دستگاه‌های متولی و متعدد اشاره کرد و گفت: ستاد اجرایی فرمان، کمیته امداد امام خمینی، بنیاد مستضعفان به همه دستگاه‌ها و گروه‌های جهادی باید هدفمند فعالیت کنند و باید برنامه‌های ما همسو باشد و در جهت تقویت همدیگر فعالیت کنیم. باید بر توزیع منابع نظارت شود.

وی در رابطه با اشتغال و توانمندسازی روستاییان و مناطق محروم اعلام کرد: ما اجزای حکمرانی هستیم و اگر درست رفتار نکنیم اعتماد مردم به دستگاه کاهش پیدا می‌کند.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با طرح این موضوع که همه استارتاپ‌های واقعی باید پای کار اشتغال روستایی بیایند، ادامه داد: استارتاپ‌ها باید فرصت بی‌بدیل را به وجود بیاورند که روستاییان با راحت‌ترین شکل ممکن محصولات خود را در دوردست‌ترین نقاط ایران به دست هر مصرف کننده برسانند.

حسین‌زاده با طرح این موضوع که کارخانه‌ها و تولید کننده‌های مادر می‌توانند به همراه تسهیلگران به اشتغال خرد مرتبط شوند، اینطور می‌توانیم با استفاده از ظرفیت‌های فناوری‌های نوین ید واحده برای توسعه ایران عزیز شویم. طرح کلان را در این رابطه رونمایی خواهیم کرد.

وی در رابطه با بحران آب در کشور نیز گفت: باید پیوست پایداری آب وجود داشته باشد، هر پروژه‌ای که باعث تشدید تنش آبی شود در معاونت توسعه روستایی اعتبار دریافت نخواهد کرد. برنامه‌های ما قابل سنجش است و شش ماه آینده نسبت به آنها پاسخگو خواهیم بود.

هر میزان فعالیت و کارکرد و رفتار ما درست‌تر باشد، اعتماد مردم بیشتر خواهد بود

معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در رابطه با انسجام ملی پس از جنگ ۱۲ روزه گفت: زیاد و خاطره همه کسانی که در این جنگ به شهادت رسیدند را گرامی می‌دارم، این انسجام و همدلی غیر قابل تصور بود. مردم با همه وجود پشت میهنشان بودند. آتش بس شکننده است و نباید کاری کنیم که انسجام ملی شکننده شود. هر میزان فعالیت و کارکرد و رفتار ما درست‌تر باشد، اعتماد مردم بیشتر خواهد بود.

حسین‌زاده با تاکید بر اینکه باید از جنگ و جدل‌های اصلاح طلبی و اصولگرایی پرهیز کنیم، افزود: مردم از این فضاها خسته شدند، مردم از ما رفاه، امنیت و کارآمدی می‌خواهند. لازم است ملت سازی کنیم، حق نداری مردم را دسته‌بندی کنیم باید همه را ملت ایران ببینیم.

وی بیان کرد: وظایف و حقوق مردم و حاکمیت ارتباط دوسویه است. مردم در برابر قانون برابرند، همه ما منافعمان را در درون همین سرزمین داریم فارغ از قومیت و ایران باید باشد تا این اقتدار و توسعه روستایی شکل بگیرد. شاخص احساس تعلق ملی مهمترین شاخصه‌ای است که باید به آن بپردازیم. اگر به این موضوع درست بپردازیم تمام قدرت‌ها در راستای ساختن ایران به کار خواهند گرفت.

معاون رئیس جمهور در توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: باید همه برای ساخت ایران بیایند حتی آن‌هایی که منتقد هستند و نخبگانی که خارج از کشور هستند. ۷۰ هزار واحد راکد و نیمه راکد در کشور داریم و امسال نیز به نام سرمایه‌گذاری برای تولید نامگذاری شده و در این رابطه سامانه‌ای طراحی کردیم و تک تک استان‌ها واحدهای راکت خودشان را به ما معرفی کردند چند همت با بانک‌های مختلف تفاهمنامه امضا کردیم و ما سعی می‌کنیم در هر استان برای نیروهای بومی واحدها را احیا کنیم و این کار را با کارشناسی انجام می‌دهیم.

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=84722

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.