• امروز : شنبه, ۴ مرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 26 July - 2025
0

موسوی: باید یک قرارگاه واحد برای سیاست‌های اقتصادی داشته باشیم

  • کد خبر : 84650
  • 04 مرداد 1404 - 17:14
موسوی: باید یک قرارگاه واحد برای سیاست‌های اقتصادی داشته باشیم

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: همان طور که در اتاق جنگ یک قرارگاه تصمیم‌گیری داشتیم، باید یک قرارگاه واحد نیز برای سیاست‌های اقتصادی داشته باشیم.

به گزارش تاج خبر، سید فرید موسوی در یک برنامه تلویزیونی، ضمن ادای احترام به شهدای وطن و تسلیت و تبریک اربعین شهدای تجاوز رژیم صهیونیستی، گفت: عزیزان ما رفتند و با خونشان سرنوشت جنگ را تغییر دادند، امروز ما باید فقر و رکود و بی‌عدالتی را اصلاح کنیم تا سرنوشت دیگری برای کشور رقم بزنیم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: قبل از ۱۲ روز جنگ هم وضعیت بسامانی در اقتصاد نداشتیم. حدود ۸۰ درصد اقتصاد ایران دولتی و رانتی بود. حدود ۷۵ درصد بودجه دولتی ۳۰۰ همتی خرج هزینه‌های جاری می‌شود. همه این اعداد با تورم ۵۰ درصدی مسائل غیرقابل انکار است. ما در چنین شرایطی شاهد یک جنگ ۱۲ روزه بودیم.

نماینده مردم مراغه و عجب‌شیر در مجلس ادامه داد: اقتصاد ایران تاب‌آوری شرایط بحرانی را ندارد، هر چند که وفاداری مردم، حضورشان در میدان و رشادت نیروهای مسلح ما سرنوشت را تغییر داد. به هر ترتیب از فرصت امروز باید استفاده کرد.

موسوی با بیان اینکه مشکلات اقتصاد ما واضح و نسخه‌های درمان آن مشخص است، گفت: امروز این فرصت در اختیار حاکمیت است که بتوانیم اقتصاد نابسمان را سامان دهیم. یکی از شاخص‌های نابسمانی، رانتی بودن و دولتی بودن اقتصاد بوده است. سال‌هاست که از ضرورت خصوصی‌سازی و مولدسازی سخن گفتیم، با این حال نمی‌توان حتی به اندازه انگشتان دو دست خصوصی‌سازی موفق نام برد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: آنچه به اقتصاد ما در دوره ۱۲ روزه اضافه شد، نااطمینانی و فشار روانی بود. دولت باید این بحران را خنثی کند. یکی از راهکارهای این مهم افزایش شفافیت است. از طرف دیگر اولویت‌های بودجه‌ای دولت باید تغییر کند تا هم به بازسازی خسارات ناشی از جنگ بپردازد و هم در راستای توانمندسازی بخش‌های نظامی عمل کند.

عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی به راهکارهایی مثل تقویت بخش خصوصی، مولدسازی واقعی دارایی‌های دولت و مردمی‌سازی عملی اشاره کرد که برای زمان پساجنگ لازم است و می‌تواند آرامش را به جامعه برگرداند.

نماینده مردم مراغه و عجب‌شیر در مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط فعلی تخصیص بودجه‌ها برای پیشبرد پروژه‌های عمرانی قطعاً با چالش مواجه خواهد شد. همین مولدسازی دارایی‌ها دولت یکی از راهکارهایی است که می‌تواند این مسئله را پوشش دهد. احساس می‌کردیم که در خصوصی‌سازی خلأ قانونی وجود دارد اما با جلسه‌ای که اخیراً در وزارت اقتصاد داشتیم، از دوستان شنیدیم که خلأ قانونی وجود ندارد.

ضرورت اعطای تسهیلات بانکی به بنگاه‌های کوچک و متوسط

موسوی افزود: در حوزه بانکی فکر می‌کنم که تعریف بسته‌های کمک تسهیلات به بنگاه‌های کوچک و متوسط لازم است. ما در بنگاه‌های کوچک و متوسط با دسترسی به منابع مالی مواجهیم، چرا که این شرکت‌ها نه می‌توانند از ظرفیت‌های بازار سرمایه استفاده کنند و در عین حال نمی‌توانند به منابع شبکه بانکی هم دسترسی مناسب داشته باشند.

عضو کمیسیون اقتصاد مجلس گفت: ما به نام کنترل فضای ارز، فضای صادرات و بازرگانی را محدود کردیم. صادرات کشاورزی ما اصلاً وضعیت مناسبی ندارد. وقتی صادرات کشاورزی به مشکل می‌خورد، معیشت کشاورز هم با چالش مواجه می‌شود. روح حاکم بر پیمان‌سپاری ارزی را مناسب حوزه کشاورزی نمی‌دانم، اما به طور کلی این سیاست در شرایط فعلی لازم است.

نماینده مردم مراغه و عجب‌شیر با تاکید بر فقدان هم‌‎افزایی در سیاست اقتصادی، گفت: به طور مثال وزارت اقتصاد، وزارت صمت و بانک مرکزی نگاه‌های متفاوتی به سازوکار بورس کالا دارند، این درحالی است که بورس کالا یک ظرفیت اقتصادی کشور و باید مورد حمایت واقع شود، اما متأسفانه مثلاً بانک مرکزی در مواردی بورس کالا را رقیب خود می‌داند.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به ضرورت وحدت سیاست‌گذاری اقتصادی اشاره کرد و گفت: فرصت آزمون و خطا نداریم. بیماری اقتصاد ما و نسخه ما مشخص است. پس از جنگ ۱۲ روزه فرصت مناسبی برای اجرایی کردن نسخه‌ها قرار گرفته است. نیازمند این هستیم که یک قرارگاه واحد برای سیاست‌های اقتصادی داشته باشیم، همانطور که در اتاق جنگ یک قرارگاه تصمیم‌گیری داشتیم.

این عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی گفت: اقدامات اصلاحی اقتصاد نباید به معنای پا گذاشتن روی دهک‌های پایین جامعه باشد. مجلس باید مدافع مردم باشد. نمی‌شود اقدامات اصلاحی را ببینیم اما سیاست‌های حمایتی را نادیده بگیریم. برنامه هفتم توسعه، شعارهای دولت دوازدهم و ایده‌های وزیر جدید اقتصاد در راستای رشد اقتصادی همراه با عدالت است.

وی در پایان در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه هفتم نیازمند اصلاح است، گفت: برنامه هفتم بخش‌های متفاوتی دارد. موارد جزئی نیازمند اصلاح است. مثلاً تعیین سقف برای پدافند غیرعامل می‌تواند برداشته شود. موارد جزئی دیگری وجود دارد که باید برای زمان پساجنگ اصلاح شود. ما در مجلس روی اجرای این قانون نظارت خواهیم کرد.

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=84650

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.