سید رضا صدرالحسینی در گفتگو با تاج خبر، با اشاره به اولویتهای دستگاه دیپلماسی، اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم اقتدار ملی موضوع فعالیتهای دستگاه دیپلماسی کشور و هماهنگی آن با مسائل کلان کشور میباشد.
وی با بیان اینکه در شرایط جنگ، سه محور دفاع، دیپلماسی و رسانه اهمیت مضاعفی پیدا میکند، افزود: در دوران جنگ تحمیلی اخیر، این سهگانه بهخوبی هماهنگ عمل کردند که نتایج آن را در حوزههای منطقهای و بینالمللی میتوان مشاهده کرد.
کارشناس مسائل بینالملل ادامه داد: آنچه امروز اهمیت دارد، تداوم نقش دیپلماسی در تقویت اقتدار ملی است. امنیت ملی، که یکی از اصلیترین وظایف دستگاه دیپلماسی در تمام کشورهای جهان محسوب میشود، در جمهوری اسلامی ایران باید با صلابت، اقتدار، و نمایندگی از سوی مردم انقلابی دنبال شود.
وی با اشاره به عملکرد مثبت وزارت امور خارجه در دوران جنگ تحمیلی، گفت: دستگاه دیپلماسی کشور در حوزه مسائل منطقهای و بینالمللی نقش فعالی ایفا کرد و توانست در راستای منافع ملی، با سیاستهای منطقهگرایانه و همکاری با کشورهای مسلمان، حمایت بسیاری از بازیگران منطقهای را جلب کند.
اولویت تعمیق روابط اقتصادی با کشورهای همسایه
این کارشناس مسائل بینالملل در ادامه خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی نیز اولویت دستگاه دیپلماسی باید بر تعمیق روابط اقتصادی با کشورهای همسایه و پیرامونی متمرکز باشد. چنین راهبردی میتواند به تحکیم جایگاه جمهوری اسلامی ایران در منطقه کمک کند و همزمان منافع اقتصادی کشور را نیز تأمین نماید.
وی با بیان اینکه نکته دیگر مسئله امنیت منطقهای است، تاکید کرد: پیگیری امنیت منطقهای با مشارکت جمعی کشورهای منطقه، نه تنها به کاهش تنشها کمک میکند، بلکه تأثیر مستقیم بر منافع ملی و اقتدار داخلی کشور خواهد داشت.
رویکرد چندجانبهگرایانه؛ مسیر ادامهدار دستگاه دیپلماسی
صدرالحسینی در پایان با اشاره به رویکرد چندجانبهگرایانه وزارت امور خارجه گفت: ارتباط سازنده و متوازن با کشورهای اروپایی، آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین، که بعضاً نیز با حمایت روشن سران این کشورها همراه بوده، نشاندهنده تلاش مستمر دستگاه دیپلماسی برای تأمین منافع ملی است. تداوم این مسیر و تعمیق روابط بینالمللی، میتواند بیش از پیش در خدمت امنیت و منافع ملی کشور قرار گیرد.