• امروز : یکشنبه, ۱۱ خرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 1 June - 2025
1

تکاپو برای تجاری‌سازی کشت «بلوبری» در ساری

  • کد خبر : 77421
  • 10 خرداد 1404 - 9:50
تکاپو برای تجاری‌سازی کشت «بلوبری» در ساری

ساری- تاج خبر- مطمئن‌ترین روش تکثیر بلوبری، رشد از طریق قلمه‌زنی است، با مدیریت صحیح مزرعه، این گیاه تا ۵۰ سال عمر مفید و باردهی پایدار خواهد داشت، موضوعی که معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بر تجاری سازی این گیاه در این خطه شمالی تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار تاج خبر، کشت گیاهان جایگزین سازگار با شرایط تغییر اقلیم به منظور بهره‌وری آب، حفظ تولید در شرایط سخت محیطی و بهبود معیشت خانواده؛ تدبیری بود که سال گذشته یک بانوی کشاورز پیشرو در روستای «ولاغوز» چهاردانگه شهرستان ساری در مزرعه ۲ هکتاری خود اقدام به راه اندازی پرورش بلوبری کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران در بازدید معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی از مزارع بلوبری ساری، شرایط اختصاصی کشت این محصول شامل خاک اسیدی و روش تکثیر از طریق قلمه را تشریح کرد.

بابک مومنی با اشاره به شرایط اختصاصی کشت بلوبری تأکید کرد: این محصول نیازمند خاک اسیدی با pH بین ۴.۵ تا ۵.۲، سیستم تهویه و زهکشی دقیق است و تنها در چنین محیطی قابلیت پرورش دارد.

وی افزود: مطمئن‌ترین روش تکثیر بلوبری، رشد از طریق قلمه‌زنی است. با مدیریت صحیح مزرعه، این گیاه تا ۵۰ سال عمر مفید و باردهی پایدار خواهد داشت.

مومنی با برشمردن ظرفیت اقتصادی بلوبری خاطرنشان کرد: استان مازندران با بهره‌گیری از دانش فنی و تطابق شرایط اقلیمی، می‌تواند به قطب تولید این محصول ارزشمند تبدیل شود.

این بازدید در راستای برنامه‌ریزی برای توسعه کشت محصولات باغی باارزش و سازگار با اکوسیستم شمال کشور انجام شد.

تکاپو برای تجاری‌سازی کشت «بلوبری» در ساری

بلوبری یکی از میوه‌هایی است که در مناطق خوش آب و هوا که رطوبت بسیاری دارد کشت می‌شود. بلوبری معمولا در شرایطی خاص رشد می‌کند، این میوه بسیار خوش طعم قیمت تقریبا بالایی دارد.

بلوبری میوه‌ای بومی در شمال آمریکا و مناطقی از اروپا است که در این مناطق به طور گسترده کشت می‌شود. این میوه از جدیدترین میوه‌های ریز است که در قرن ۲۱ اهلی شده است، آمریکا و کانادا بزرگترین تولیدکنندگان این میوه در جهان هستند. در سال‌های اخیر ارقامی از بلوبری وارد ایران شده است که اکنون سازگاری آن‌ها در استان‌های مختلف در حال بررسی است.

یکی از تبعات درازمدت تغییرات اقلیمی در مازندران که قطب کشاورزی ایران محسوب می شود و بخشی از تامین امنیت غذایی کشور را بر عهده دارد، آسیب پذیر شدن گونه های مختلف کشاورزی به ویژه در مناطق جلگه ای است. گونه های کشاورزی در مازندران علاوه بر نیازمندیشان به آب و بارندگی کافی، در برابر کاهش یا افزایش ناگهانی دمای هوا نیز حساس هستند.

نمونه بارز تغییر اقلیم مازندران علاوه بر کشت های جایگزین محصولات کشاورزی ایجاد پدیده بیان زایی است، شاید کمتر کسی وجود بیابان را در این خطه سر سبز شمال باور کند اما حقیقت آن است که اکنون بخش‌هایی از گلوگاه، بهشهر، آمل، تلمادره ساری و خطیرکوه به دلیل قرارداشتن در حاشیه کویر جزو مناطق بیابانی محسوب می‌شود و کاهش بارندگی طی سال‌های اخیر بر شدت آن افزوده است.

استان مازندران بر اساس خصوصیات دما و بارش و توپوگرافی منطقه به ۲ نوع آب و هوای معتدل خزری و آب و هوای کوهستانی تقسیم می شود. آب و هوای کوهستانی نیز خود بر دو نوع معتدل کوهستانی و سرد کوهستانی قابل تقسیم است.

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=77421
  • ارسال توسط :
  • 15 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.