به گزارش تاج خبر، به گفته مسئولان و کارشناسان شرکت توزیع برق هرمزگان، رشد مصرف سالانه برق در این استان بیش از ۲۰ درصد برآورد شده و در مناطقی مانند قشم حتی بیش از این نیز ثبت شده است؛ مصرف انرژی در استان هرمزگان بیشتر از متوسط کشوری و حدود ۸۰ درصد است که البته در بدبینانهترین حالت به ۱۵۰ مگاوات هم برآورد میشود.
دفتر مدیریت مصرف و مرکز پایش هوشمند بار شبکه برق شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان نیز با اعلام گزارشی از عملکرد نواحی برق بندرعباس و سایر شهرستانها و بخشهای استان هرمزگان، شاخصهای افزایش بار شبکه برق در برخی از این مناطق را نامتعارف دانسته که شهرستانهای حوزه غرب رکورددار مصرف غیرمنطقی برق در این استان هستند.
آلودگی مناطق غرب هرمزگان به وجود ماینرهای غیرمجاز نخستین گمانهای است که با رفتارهای غیرمنطقی برق در این مناطق به ذهن میرسد.
استمداد از مسئولان و ائمه جمعه هرمزگان برای اعمال قانون در مدیریت مصرف برق
مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان باتوجه به پیشتازی شهرستانهای حوزه غرب استان در رشد نامتعارف و غیرمنطقی مصرف برق، از فرمانداران، ائمه جمعه، مسوولان قضایی و انتظامی، شوراهای اسلامی و معتمدان محلی خواستار اعمال قانون و تبیین موضوع مدیریت مصرف برق شده است.
محمد کریمی اظهار کرد: نباید انتظار داشته باشیم همکاران ما در این شهرستانها در گرمای بالای ۵۰ درجه و در بدترین شرایط اقلیمی و آب و هوایی شبانهروز تلاش کنند تا جریان برق به خانههای مردم برسد و در عین حال برخی افراد سودجو و فرصتطلب که سارقان برق هستند و همه انشعابات آنان غیرمجاز است در سودای کسب مال نامشروع به استخراج رمزارز با پول بیت المال بپردازند.
وی از دادستان و روسای دادگستری شهرستانهای بستک، پارسیان، بندرلنگه، بندرخمیر و قشم خواست تا با اعمال قانون به یاری شرکت توزیع برق بشتابند، در این شرایط سخت و روزهای گرم سال مدافع حق و حقیقت باشند و با برخورد قاطع و پشیمان کننده چرخه معیوب و ویرانگر تولید رمزارز دراین مناطق را متوقف کنند.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان همچنین از ائمه جمعه استان خواست تا با بهرهگیری از تریبونهای فرهنگی نماز جمعه موضوع اسراف و گناه سرقت برق و مصرف بیرویه را به مردم یادآوری کنند و ادامه داد: جایگاههای نماز جمعه بهترین مکانی است که میتوان آموزههای معنوی دین مبین اسلام مبنی بر پرهیز از سرقت و اسراف را از آن اطلاعرسانی و تبیین کرد.
وی همچنین از فرمانداران بهعنوان نمایندگان دولت در این شهرستانها خواست تا از همه ظرفیتهای قانونی، نشستهای شورای اداری، ملاقاتهای مردمی، دیدارها و بازدیدهای میدانی و حضور در بین مردم بهرهگیری کنند و مدافع حق و حقوق دولت و مردم برای جلوگیری از فعالیت ماینرها و رسیدن جریان برق به خانههای مشترکان و مصرفکنندگان واقعی باشند.
کریمی با ارائه آمارهایی از کشفیات ماینرها در سال گذشته و امسال، گفت: استان هرمزگان با کشف ۸۵۷ دستگاه ماینر در سال گذشته رتبه چهارم کشوری را داشته است، توان مصرفی ماینرهای کشف شده در سال گذشته معادل مصرف سه مگاوات برق است، امسال نیز کشفیات ماینرها به ۳۳۹ دستگاه رسیده که ۱۰ درصد کشفیات کشور را شامل میشود و بیانگر وخیم بودن فعالیت ماینرها در این استان است.
طبق آمار اعلام شده از سوی روابط عمومی شرکت توزیع برق هرمزگان، این استان در مجموع دارای بیش از ۸۰۰ هزار مشترک شامل ۶۶۰ هزار مشترک خانگی، ۹۵ هزار مشترک تجاری، ۱۰ هزار مشترک کشاورزی، ۳۸ هزار مشترک عمومی و اداری و ۲ هزار و ۶۰۰ مشترک صنعتی است.