به گزارش تاج خبر، مهدی زندیهوکیلی روز سهشنبه در دیدار با دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با اشاره به ظرفیتهای استان مرکزی، اظهار کرد: جانمایی این پروژه در مرکز شهر و در یک موقعیت مناسب انجام و کار اجرایی شروع شد اما کمبود منابع ملی، طولانی شدن روند احداث آن را به دنبال داشت ولی با این وجود تمام توان استان را به کار گرفتیم.
وی با اشاره به اینکه منابع وزارت ارشاد نیز محدود است و برای جذب منابع ملی باید باید با سازمان برنامه رایزنی شود، ادامه داد: کتابخانه مرکزی تنها پروژه استان است که سال گذشته از مالیاتهای نشاندار برای آن استفاده شد و ۵۰۰ میلیارد ریال از این محل تأمین اعتبار شد.
استاندار مرکزی تصریح کرد: برای تکمیل این پروژه در این دوره اهتمام ویژهای داریم و منابعی هم اختصاص داده شده که امیدواریم در نیمه اول سال جاری به بهرهبرداری برسد.
زندیهوکیلی خاطرنشان کرد: این کتابخانه را برای آینده میسازیم و باید مبتنی بر تکنولوژی و تجهیزات روز حرکت کنیم و انتظار داریم نهاد کتابخانهها هم نگاه ملی به کتابخانه مرکزی اراک داشته باشد و با توجه به عزم ما در استان برای اتمام این پروژه، نهاد نیز یک مدیر پروژه برای پیگیری ویژه امور این طرح انتخاب کند.
وی با اشاره به سرانه قابل توجه استان در حوزه کتابخانههای عمومی، گفت: در سفر مقام معظم رهبری به استان مرکزی ایشان با توجه ویژه دستوری دادند و در این راستا بیش از ۴۰ کتابخانه و ۴۰ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان عمدتاً در روستاها ساخته شد ضمن اینکه امروز هم میتوانیم بخشی از روستاها را با روشهای نوین از خدمات کتابخانهای بهرهمند کنیم.
استاندار مرکزی همچنین خواستار توجه به موضوع نیروی انسانی در حوزه کتابخانههای عمومی استان شد.
انعقاد قرارداد تجهیز کتابخانه مرکزی اراک
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور هم در این دیدار گفت: پروژه کتابخانه مرکزی اراک یک پروژه طویلالمدت است که البته با تلاشها و پیگیریها تقریباً رو به پایان است و قراردادهایی نیز برای تجهیز آن منعقد شده است.
آزاده نظربلند ادامه داد: با طراحی یک فضای تعاملی به دنبال تبدیل کردن کتابخانه مرکزی اراک به یک کانون و پاتوق فرهنگی هستیم که برای این منظور، تجهیز ۱۸ هزار متر مربع فضای این کتابخانه حدود یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز داد و یکی از دغدغههای اصلی تأمین منابع کتاب است.
وی اضافه کرد: فضای کتابخانههای عمومی عمدتاً قدیمی و نیازمند بازطراحی است لذا تلاش داریم تا کتابخانه مرکزی اراک فعلاً این نقیصه را پوشش دهد که در این راستا مدلهای خوب و جذابی برگرفته از کتابخانههای روز دنیا را مدنظر داریم.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور افزود: متأسفانه منابع مالی نهاد بسیار محدود است و بحث مشارکت خیرین و استفاده از ظرفیت مسئولیت اجتماعی صنایع برای تأمین منابع کتابخانهها میتواند یک راهکار مؤثر باشد.
نظربلند همچنین با بیان اینکه موضوع نیروی انسانی یکی از چالشهای نهاد کتابخانههاست، گفت: نهاد برای اداره بیش از سه هزار و ۸۰۰ کتابخانه هفتهزار و ۵۰۰ نیرو دارد و این مسئله یک مشکل عمده است که امروز تبعات آن را همچون ساعت کار کم کتابخانهها به علت کمبود کتابدار شاهد هستیم اما برای یافتن راهکار حل این مشکل تلاش میکنیم.