به گزارش خبرنگار تاج خبر، هجوم جمعیتی اندک ملخ به باغ های سیاه ریشه بخش های چهاردانگه و لاریجان شهرستان های ساری و آمل گزارش شد، موضوعی که سبب شد تا اقدامات مبارزه علیه این آفت از سوی کارشناسان حفظ نباتات مازندران عملیاتی شود.
طبق اعلام سازمان جهاد کشاورزی مازندران در سال جاری در ۲ مرحله مقابله شیمیایی در سطح ۷۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی بخش لاریجان آمل و ۳۵۰ هکتار در اراضی شهرستان ساری انجام شد.
بررسیها نشان می دهد که سابقه هجوم ملخ ها از جمله ملخ مراکشی یا ایتالیایی در شرق استان مازندران وجود دارد، به همین دلیل عملیات دیده بانی ملخ نسبت به تخم ریزی و تغذیه آنان در حال انجام است.
مقابله شیمیایی با ملخ در سطح ۷۵۰ هکتار از اراضی لاریجان آمل
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی آمل از مبارزه با آفت ملخ البرزی در سطح ۷۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی بخش لاریجان این شهرستان خبر داد.
محمد هادیزاده گفت: با توجه به اهمیت حفظ و حراست از محصولات کشاورزی و جلوگیری از خسارات ناشی از آفات، پس از شناسایی کانونهای آلوده به آفت ملخ البرزی، بلافاصله اقدامات لازم جهت مبارزه با این آفت در دستور کار قرار گرفت.
هادیزاده ادامه داد: تیمهای کارشناسی حفظ نباتات با استفاده از سموم مجاز و با رعایت کلیه نکات ایمنی و بهداشتی، عملیات مبارزه شیمیایی را در مناطق آلوده با استفاده از دستگاه سمپاش با فناوری ULV آغاز کردند.
وی به سمپاش با فناوری های نوین از طریق دستگاه های جدید اشاره کرد و توضیح داد: برای پاشش سموم با حجم بسیار کم و در قالب ذرات ریز (۱۵ تا ۵۰ میکرومتر) استفاده میشوند.
این مسوول کشاورزی شهرستان آمل با اظهار این که با اقدامات بموقع انجام شده، از گسترش بیشتر این آفت جلوگیری شد، به خطرات ناشی از این آفت برای محصولات کشاورزی اشاره کرد و از کشاورزان خواست تا در صورت مشاهده هرگونه علائم آلودگی، مراتب را سریعاً به نزدیکترین مرکز جهاد کشاورزی یا کارشناسان حفظ نباتات اطلاع دهند.
هادیزاده افزود: این مدیریت با تمام توان در جهت حفظ و حراست از محصولات کشاورزی تلاش میکند و تمام امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای مبارزه با آفات و بیماریهای گیاهی را در اختیار دارد.
وی تصریح کرد: عملیات مبارزه با آفت ملخ البرزی همچنان ادامه دارد و کارشناسان حفظ نباتات به طور مستمر در حال پایش و رصد مناطق مختلف شهرستان هستند تا در صورت مشاهده هرگونه آلودگی جدید، اقدامات لازم را به موقع انجام دهند.
تداوم عملیات مبارزه با ملخها در ساری
مدیر جهاد کشاورزی ساری از تداوم عملیات مبارزه با ملخها در۳۵۰ هکتار از اراضی روستای «هژیر» و «آرا» در ساری خبر داد و گفت: این عملیات در ۲ مرحله جداگانه، مرحله اول سمپاشی در ۲۵۰ هکتار از اراضی آیش هژیردشت روستای هژیر با استفاده از دستگاه ULV و مرحله دوم سمپاشی در ۱۰۰ هکتار از اراضی آیش روستای آرا (پشتکوه چهاردانگه ساری) انجام شد.
سید اسماعیل علوی تاکید کرد: این عملیات با هدف جلوگیری از خسارت ملخهای مهاجم به مزارع و باغ های منطقه، در اراضی آیش این ۲ روستا انجام شده است.
وی افزود: بخش چهاردانگه ساری به دلیل موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی، یکی از مناطق مستعد برای هجوم ملخها است، به همین دلیل، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ساری به طور مستمر وضعیت مزارع و مراتع منطقه را پایش کرده و در صورت مشاهده ملخ، اقدامات لازم را برای مبارزه با آنها انجام میدهد.
علوی از کشاورزان و باغداران منطقه درخواست کرد که با مشاهده هرگونه علائم هجوم ملخ، به نزدیکترین مرکز جهاد کشاورزی اطلاع دهند تا در اسرع وقت نسبت به مبارزه با آنها اقدام شود.
بر اساس آمار مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی مازندران، ۱۶۰ هزار هکتار باغ در استان وجود دارد که ۲۰ هزار هکتار آن در مناطق کوهستانی و شیب دار است. سیب، هلو، شلیل، گردو، آلبالو و گیلاس از عمدترین درختان سیاه ریشه مناطق کوهستانی استان مازندران است.
۱۱۰ هزار هکتار از باغات مازندران را مرکبات به ویژه درختان پرتقال تشکیل می دهد.