وحید آشتیانی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار تاج خبر در این خصوص بیان کرد: قرار گرفتن قم در شاهراه مواصلاتی ۱۷ استان کشور موجب شده تا کالاهای تولیدی در شهرکهای صنعتی استان با سرعت بالا و کوتاهترین زمان قابل انتقال به بازارهای مصرف باشد و این امتیازی ویژه برای فعالان صنایع غذایی است.
وی افزود: در همین رابطه طی سالهای اخیر تعداد قابل توجهی از فعالان صنعت غذایی، واحد تولیدی خود را در شهرکهای صنعتی استان قم راهاندازی کردند و توانستهاند با ارائه محصولات مرغوب و باکیفیت در قالب نامهای تجاری معتبر، بازار فروش مناسبی را در داخل کشور بدست آورند و حتی ظرفیتهای صادراتی ایجاد کنند.
وی در ادامه با اشاره به حضور پررنگ تولیدکنندگان صنایع غذایی استان در نمایشگاههای ملی و بینالمللی، گفت: در همین راستا شرکتهای فعال صنایع غذایی قم با حضور در نمایشگاه بینالمللی آگروفود ۱۴۰۴، آخرین محصولات و توانمندیهای خود را به نمایش گذاشتند.
گفتنی است نمایشگاه بینالمللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشینآلات و صنایع وابسته (ایران آگروفود) یکی از بزرگترین رویدادهای تخصصی در ایران است که هر ساله در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود و واحدهای حاضر در آن به معرفی آخرین دستاوردها و نوآوریها در حوزه کشاورزی، صنایع غذایی، ماشینآلات و فناوریهای مرتبط میپردازند.
آشتیانی هدف از این اقدام را تقویت ارتباطات تجاری بینالمللی، ایجاد فرصتهای صادراتی و نمایش توانمندیهای تولیدکنندگان داخلی در سطح جهانی دانست و عنوان کرد: در نمایشگاه سال جاری ۱۰ واحد فعال در زمینه صنایع غذایی از شهرکها و نواحی صنعتی استان قم، محصولات و ظرفیت های خود را به نمایش گذاشتند.
وی با تاکید بر لزوم بهره برداری از فرصت نمایشگاههای بین المللی برای آشنایی با فناوریهای نوین، بازاریابی و الگوبرداری از شرکتهای موفق داخلی و خارجی، گفت: به منظور بهرهمندی واحدهای قم از حضور ۷۵۰ شرکت و واحد تولیدی داخلی و ۱۳۸ شرکت خارجی و یا نمایندگیهای آنها از ۱۱ کشور جهان در نمایشگاه اگروفود ۱۴۰۴، گروهی از صنعتگران استان قم در قالب تور صنعتی به این نمایشگاه اعزام شدند تا هم افزایی و همفکری بیشتری برای تعالی صنایع غذایی استان ایجاد شود.
وی ادامه داد: یکی از اهداف شرکت شهرکهای صنعتی در کنار ایجاد زیرساخت، کمک به توانمندسازی واحدی تولیدی است و برگزاری تورهای صنعتی بازدید از صنایع موفق و نمایشگاهها از جمله برنامههایی میباشد که مورد استقبال صنعتگران واقع شده و تاثیر قابل توجهی در افزایش سطح سرمایه اجتماعی داشتهاست.
به گزارش تاج خبر، قم در بخش صنعت دارای ظرفیتهای بسیار خوب صادراتی است در همین رابطه شهرکهای صنعتی این استان امکانات فنی و زیرساختی مناسبی برای فعالیتهای تولیدی در حوزههای مختلف دارند و سرمایهگذاران با استفاده از این ظرفیت و نیز نزدیک بودن شهرکها به پایتخت و عمده بازارهای مصرف کشور و همچنین صادرات به کشورهای هدف میتوانند فعالیت اقتصادی سودآوری را در استان ایجاد کنند.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، شهاب (چاپ و نشر)، سلفچگان، محمودآباد، ثامن الائمه (ع)، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود و همچنین ۲ شهرک غیردولتی است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایهگذاری، تولید و اشتغال دارد و در شهرک ها و نواحی صنعتی استان نزدیک به ۲ هزار واحد بهرهبردار با اشتغال بیش از ۵۷ هزار نفر در رشته صنعت های مختلف مشغول تولید هستند.
کالاهای صادراتی قم اکنون تنوع بالایی دارد و به غیر از محصولات شیمیایی و بهداشتی، از مواد غذایی تا لوازم خانگی را شامل میشود؛ در همین رابطه تعداد کشورهای هدف صادراتی استان نیز قابل توجه بوده و از کشورهای همسایه تا بسیاری از کشورهای آسیایی، آفریقایی و حتی اروپایی را شامل میشود.
با توجه به ظرفیتهای خوبی که طی سالهای اخیر در بخش صنعت قم ایجاد شده و سرمایهگذاریهای کلان صورت گرفته در این بخش، تقویت رویکردهای تجاری در تولید محصولات و افزایش حجم صادرات از مهمترین اولویتهای استان برای تحقق پیشرفتهای اقتصادی است.