فرجالله ایلیات روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار تاج خبر با اشاره به غیرقانونی بودن انتصاب نیروی قراردادی به عنوان ذیالحساب شهرداری بدون مجوز شورای اسلامی شهر افزود: چنین گزارشی درباره شهرداری سمنان به طور شفاهی به معاونت هماهنگی امور عمرانی اعلام شده و در حال بررسی است.
وی با بیان اینکه باید بررسی شود که ذیالحساب شهرداری سمنان با مصوبه اعضای شورای اسلامی شهر سمنان منصوب شده است یا خیر؟ تصریح کرد: طبق قانون ذیالحساب شهرداری باید کارمند رسمی اداری باشد.
ایلیات اظهار کرد: انتخاب ذیالحساب شهرداری سمنان به عنوان سرپرست شهردار با برگزاری انتخابات بین اعضای شورای اسلامی شهر اقدامی قانونی است اما اگر فرد مورد نظر کارمند رسمی نباشد
طبق ماده ۸۳ قانون شهرداریها، اداره کل امور شهرداریها مکلف است برای اداره نمودن امور مالی و حسابداری شهرداریها از بین کارمندان شاغل یا منتظر خدمت وزارت کشور یا سایر وزارتخانهها و یا شهرداریها به اشخاصی که استعداد این کار را داشته باشند تعلیمات لازمه علمی و عملی بدهد که عنداللزوم به شهرداریهایی که به حسابدار نیازمند باشند اعزام شوند. شهرداریها نیز مکلفند برای اداره امور مالی و حسابداری خود در صورت
احتیاج در درجه اول وجود این اشخاص استفاده نمایند.
به گزارش خبرنگار تاج خبر، طی روزهای اخیر با کنارهگیری حسین موسوی از شهرداری سمنان، اعضای شورای اسلامی شهر لطفالله خیری ذیحساب شهرداری به عنوان سرپرست این نهاد انتخاب کردند که حرف و حدیثهای زیادی مبنی بر غیرقانونی بودن این انتخاب به همراه داشت.
«لطفالله خیری» سی و یکم اردیبهشت ۱۴۰۳در نشست فوقالعاده شورای اسلامی شهر سمنان با کسب چهار رای از پنج رای اعضای شورای اسلامی شهر سمنان حاضر در این نشست، به عنوان سرپرست شهرداری سمنان انتخاب و مقرر شد در هفتههای آتی، نشست انتخاب شهردار برگزار شود.

شورای اسلامی شهر سمنان هفت عضو دارد که عباسعلی طالب بیدختی رییس شورای اسلامی این شهر و مجید نظری از اعضای این شورا در نشست فوقالعاده انتخاب سرپرست شهرداری حضور نداشتند و این نشست به ریاست صبیری به عنوان نایب رییس شورا برگزار شد.
خیری پیش از انتخاب به عنوان سرپرست شهرداری سمنان ذیالحساب شهرداری بود که گفته میشود او با قرارداد کارگری به عنوان ذیالحساب منصوب شده بود که این اقدام غیر قانونی و به دنبال آن انتخاب شده به عنوان سرپرست شهرداری نیز غیر قانونی است.
به گزارش تاج خبر، رییس نشست فوق العاده ۳۳۲ شورای اسلامی شهر سمنان گفت: حسین موسوی در نامهای خطاب به شورا، روز سیویکم خرداد ۱۴۰۴ را به عنوان پایان ماموریت خود در سمت شهردار سمنان اعلام کرده و در نامه خود آورده است: «خاتمه همکاری خود را با عنوان پایان ماموریت اعلام میدارم».
منصور صبیری با بیان اینکه شهرداری سمنان در دوره کوتاه با مسایل خاص مواجه و در کارها تعلل ایجاد شد، افزود: به دلایل متعدد نظر اعضای شورای اسلامی شهر سمنان این بود که فعالیت شهرداری به هر طریقی ادامه یابد.
وی با تاکید بر اینکه هر گونه تعلل در امور شهری مورد پذیرش شورای اسلامی شهر سمنان نیست، تاکید کرد: در جابهجایی شهردار فقط مباحث مدیریت شهری مطرح است و مباحث دیگر مدنظر اعضای شورا نیست.
صبیری ادامه داد: مطابق با قانون سه نفر از بین معاونان به همراه ذیحساب شهرداری میتوانند به عنوان سرپرست شهرداری سمنان تعیین شوند که این افراد در شرایط کنونی لطفالله خیری، رحمان همتی، آرش رئوفی و محسن مداح هستند.
در این نشست که پنج نفر از هفت عضو شورای اسلامی شهر سمنان حضور داشتند، با چهار رای اعضا با مساله پایان ماموریت موسوی از سمت شهردار سمنان موافقت شد.
موسوی از اعضای شورای اسلامی شهر سمنان سال ۱۴۰۲ به عنوان شهردار از سوی اعضای شورای اسلامی شهر انتخاب شد. پس از انتصاب وی از سوی وزیر کشور، محمدحسین حافظی از اعضای علی البدل به عضویت اصلی ششمین دوره شورای اسلامی شهر سمنان درآمد.
بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.
شهر سمنان با بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، دارای سه منطقه شهرداری است.