به گزارش تاج خبر، چندی پیش خبری درباره پیگیری اخذ موافقت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و تخصیص اعتبار برای توسعه زیرساختهای ارتباطات و ایجاد اینترنت پهنباند در منطقه خارتوران شاهرود زیستگاه یوزپلنگ آسیایی و دیگر مناطق حفاظتشده حیات وحش جنوب استان سمنان منتشر شد.
ارایه امکانات ارتباطی و دسترسی به اینترنت پرسرعت با استفاده از فناوریهای جدید و سازگار با محیط زیست، با همکاری و تلاش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اقدامی ارزشمند در پایش مسیرهای جادهای در تمام مناطق زیست یوزپلنگ آسیایی در منطقه خارتوران شاهرود محسوب میشود.
بنا به رصد سازمان حفاظت محیط زیست، ۱۷ قلاده یوزپلنگ در طبیعت ذخیرهگاه زیستکره توران شرق استان سمنان زندگی میکنند و تصادف با خودروهای عبوری به مهمترین عامل مرگومیر یوزپلنگ در این محدوده تبدیل شده است.
زیرساخت ارتباطی برای پایش سرعت خودروها و پایش پهپادی
سرپرست ادارهکل ارتباطات و فناوری اطلاعات سمنان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار تاج خبر با اشاره به اهمیت حفاظت از یوزپلنگ آسیایی و جلوگیری از انقراض این گونه ارزشمند، بیان کرد: توسعه و ارتقای زیرساخت ارتباطات در محدوده قلمرو یوزپلنگ آسیایی به منظور حفاظت و پایش این گونه در آستانه انقراض با اهتمام ویژه پیگیری شد.
حسین ابراهیمیان ادامه داد: جانمایی برای دسترسی به اینترنت پهنباند طبق مطالعات فنی در منطقه خارتوران قلمرو یوزپلنگ آسیایی انجام و اعتبار برای ایجاد دکل مخابراتی درنظر گرفته شد، اما در مکانهای جانماییشده زیرساخت برق وجود نداشت. بر همین اساس، ایجاد زیرساخت برق از سوی شرکت توانیر پیگیر و مقرر شد آخرین منطقه دارای زیرساخت برق، محل احداث سایت مخابراتی برای ایجاد پوشش ارتباط اینترنتی تعیین شود.
وی اضافه کرد: برای کنترل تردد و سرعت خودروهای عبوری در بخشی از مسیر تهران- مشهد در محدوده تردد قلمرو یوزپلنگ آسیایی در شرق استان سمنان و پایش پهپادی زیستگاه این گونه ارزشمندِ در خطر انقراض، زیرساخت ارتباطی نیاز است. به همین منظور، توسعه ارتباط اینترنتی در دستور کار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفت.
سرپرست ادارهکل ارتباطات و فناوری اطلاعات سمنان گفت: با توجه به تغییر جانمایی ایجاد سایت مخابراتی اینترنت و ایجاد سایت در آخرین منطقه دارای زیرساخت برق در خارتوران شاهرود، باید توجه داشت که پوشش ارتباطی در حد پاسخ به نیاز است و کیفیت استاندارد ارتباطی مدنظر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را ندارد.
اهمیت زیستگاه توران
به گزارش تاج خبر، منطقه توران یا خارتوران یکی از سه منطقه حفاظت شده ایران با مساحت یک میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار، خاستگاه زیست یوزپلنگ به شمار میرود که بخشی از این منطقه حفاظت شده حدفاصل میاندشت- میامی در محور مواصلاتی قرار گرفته و بزرگترین قربانگاه جادهای یوز ایرانی محسوب میشود.
یوزپلنگ گونهای در خطر انقراض است و اکنون فقط شماری از آنها در ایران و آفریقا زیست میکند.
حصارکشی به طول پنج کیلومتر و کاهش سرعت به ۸۰ کیلومتر در ساعت در بخشی از جاده ترانزیتی تهران – مشهد در محدوده استان که قلمرو یوزپلنگ آسیایی است، بخشی از اقدامات انجام شده برای کاهش تلفات تصادف های جاده ای یوزپلنگ و دیگر جانوران در بخشی از جاده ترانزیتی تهران- مشهد در منطقه عباسآباد- میاندشت در شهرستان میامی است.
منطقه توران یا خارتوران در شرق استان سمنان در شهرستان شاهرود یکی از سه منطقه حفاظت شده ایران با مساحت یک میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار، خاستگاه زیست یوزپلنگ ایرانی به شمار میرود.