سید محمد سعادتی روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار تاج خبر، بیان کرد: کلزا از محصولات اساسی بخش کشاورزی است که تولید آن تاثیر زیادی در خودکفایی تامین روغن مورد نیاز استان و کشور و تامین امنیت غذایی مردم دارد، بنابراین سازمان جهاد کشاورزی قم همواره افزایش کمی و کیفی تولید این محصول راهبردی را دنبال میکند.
وی افزود: کلزا از جمله محصولات کشاورزی است که بهرهبرداران برای فروش آن دغدغهای ندارند و این محصول مهم و راهبردی به صورت تضمینی توسط مراکز تعیین شده در استان از جمله شرکت تعاونی روستایی جعفر آباد به قیمت هر کیلوگرم ۴۱۰ هزار ریال از تولید کنندگان خریداری میشود.
گفتنی است کلزای تولید شده در قم به دلیل استفاده از بذر مناسب و مهارتی که کشاورزان استان طی سالهایی اخیر در کشت و مراقبت از مراحل رشد این محصول به دست آوردهاند، کیفیت مطلوبی دارد.
کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی قم نیز بهصورت مستمر بر نحوه تولید کلزا نظارت دارند و با مشارکت کشاورزان با آفات تهدید کننده این محصول راهبردی مبارزه میکنند.
به گزارش تاج خبر، بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۰۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند به نحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.