• امروز : پنجشنبه, ۱ خرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 22 May - 2025
0

وزیر کشور: دولت برای تامین اعتبار حل معضل پسماند مازندران آماده است

  • کد خبر : 75919
  • 01 خرداد 1404 - 19:22
وزیر کشور: دولت برای تامین اعتبار حل معضل پسماند مازندران آماده است

ساری- تاج خبر- وزیر کشور گفت: دولت هر میزان اعتبار که برای حل معضل پسماند مازندران نیاز باشد تامین می‌کند، اما نیاز است که در استان طرح و برنامه دقیق و مشخص در این زمینه را در قالب یک بسته جامع به مرکز ارائه دهد تا طبق برنامه‌ریزی در بازه زمانی مشخص اعتبارات تخصیص یابد.

به گزارش تاج خبر، اسکندر مومنی بعدازظهر امروز -پنجشنبه- در جلسه بررسی معضل پسماند مازندران که در سالن شهید رجایی استانداری مازندران برگزار شد، اظهار کرد: از مدیران استان می‌خواهم که در ارائه پیشنهادها و درخواست‌ها انتهای کار را ببینند تا باز هم مانند سال‌های اخیر به دلیل تورم شاهد متوقف مانند طرح‌های مرتبط نباشیم. دیگر پذیرفته نیست که چند سال دیگر باز هم تکرار شود که اعتبارات زیادی پرداخت شد و طرح‌های مربوط به پسماند در مازندران تکمیل نشد.

وی افزود: پیش از سفر به مازندران با رئیس‌جمهور درباره معضل پسماند مازندران و شمال کشور صحبت کردم و قول تامین اعتبار را بدون دغدغه می‌دهم. اما لازم است که در استان برنامه مدونی در این زمینه تعیین شود.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: در مورد معضل زباله بابل هنوز تکلیف مشخص نیست که وقتی سایت زباله انجیلیسی بسته شد تکلیف زباله‌ها چیست. در مورد سایر نقاط استان نیز همین وضعیت مشاهده می‌شود. به همین دلیل تاکید می‌شود که ابتدا با انجام کار کارشناسی دقیق و مناسب طرح‌های جایگزین به وزارت کشور ارائه شود.

مومنی افزود: وزارت کشور برای حل معضل پسماند شمال کشور مصمم است و حتی اگر نیاز باشد یک نفر را به عنوان مسوول ویژه پیگیری این موضوع و پرونده‌های مرتبط با پسماند مازندران معرفی کنیم.

وی ادامه داد: مسوولان استان ابتدا بسته جامع مدیریت پسماند مازندران را در هر ۱۰ پهنه در نظر گرفته شده تعریف کنند تا با داشتن نقشه راه و طبق زمان‌بندی مشخص بتوانیم پیش برویم.

وزیر کشور با بیان این‌که در برخی نقاط مازندران گام‌هایی برداشته شده و با تامین اعتبار می‌توان معضل را کمرنگ‌تر کرد، تصریح کرد: اما در بعضی مناطق مانند بابل کار گره خورده و باید علاوه بر طرح موضوع به فکر چاره‌اندیشی باشیم. باید مسوولان در شهرستان و استان به نتیجه‌ای برسند و پیشنهاد دهند تا هر کدام قابل اجرا باشد از سوی وزارت کشور مورد حمایت قرار گیرد. وظیفه ما حمایت و پشتیبانی است.

مومنی اظهار کرد: ما مصمم به حل معضل پسماند شمال کشور هستیم. این معضل فقط متوجه مردم ساکن شمال نیست. هر هفته میلیون‌ها نفر به این منطقه می‌آیند. بنابراین باید نگاه ملی داشته باشیم.

وی افزود: اکنون در موقعیتی نیستیم که روی مرحله طرح موضوع بمانیم‌ سال‌هاست که طرح موضوع می‌شود. باید مسوولان منطقه به اجماعی برای مدیریت پسماند برسند. ایده خوب زیاد است، اما ایده خوب قابل اجرا نیاز داریم. مردم از ما انتظار حل مساله دارند، نه طرح مساله.

وزیر کشور گفت: حرف آخر دولت درباره پسماند مازندران این است که مشکلی برای تامین اعتبار در این زمینه وجود ندارد و باید مسوولان در شهرستان‌ها و استان به اجماعی برای انجام طرح جامع کارشناسی شده با زمان‌بندی دقیق برسند.

به گزارش تاج خبر، اسکندر مومنی امروز -پنجشنبه- در سفر یک‌روزه‌اش به مازندران پس از حضور در مراسم تجلیل از خادمان و طلایه‌داران دومین کنگره ملی شهدای مازندران که در سالن الغدیر سپاه کربلا برگزار شد، همراه با استاندار مازندران و تعدادی از مسوولان ارشد استان به محل ساخت نیروگاه زباله‌سوز ساری رفت و از نزدیک روند اجرای این طرح مهم حوزه مدیریت پسماند مازندران را مورد بررسی قرار داد.

مومنی آذر ۱۴۰۳ در سفر پیشین‌اش به مازندران نیز از جدیت دولت چهاردهم برای حل معضل پسماند در این استان خبر داده بود و اکنون نیز رسیدگی و بررسی چالش‌های حوزه پسماند استان و شتاب دادن به اجرای طرح‌های این بخش، یکی از محورهای اصلی برنامه‌های سفرش به مازندران به شمار می‌آید.

نیروگاه ۴۵۰ تنی زباله‌سوز ساری که سال‌هاست به گفته مسوولان در پیشرفت فیزیکی ۹۷ درصدی ابنیه و ۸۶ درصدی تجهیزات متوقف مانده است، یکی از طرح‌های مهم و گره خورده مازندران است که با گذشت عمر چند دولت هنوز به بهره‌برداری نرسیده و اکنون دولت چهاردهم در تلاش است تا با رفع گره‌های پیش روی تکمیل این نیروگاه، آن را به بهره‌برداری برساند.

مهدی یونسی رستمی استاندار مازندران نیز ۱۱ آذر پارسال و در نخستین ساعت از نخستین روز کاری‌اش به عنوان نماینده عالی دولت در این استان، به محل اجرای نیروگاه زباله‌سوز رفت تا پیگیری برای تکمیل این طرح را به عنوان یکی از زیرساخت‌های مهم مدیریت پسماند مازندران در اولویت برنامه‌هایش قرار دهد.

عملیات ساخت نیروگاه ۴۵۰ تُنی زباله‌سوز ساری سال ۱۳۸۸ آغاز شد تا بار گزاف حمل چندین دهه‌ای حمل زباله‌های مرکز استان مازندران به دیگر مناطق و همچنین مشکلات زیست‌محیطی آن برداشته شود. اما این طرح مهم زیست‌محیطی با وجود پیشرفت فیزیکی مطلوب تاکنون به بهانه‌های مختلف تکمیل و بهره‌برداری نشده است.

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=75919

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.