• امروز : پنجشنبه, ۱ خرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 22 May - 2025
0

ادعای آمریکا: شناسایی ۱۰ ماده راهبردی مورد استفاده ایران در برنامه هسته‌ای و دفاعی

  • کد خبر : 75810
  • 01 خرداد 1404 - 1:20
ادعای آمریکا: شناسایی ۱۰ ماده راهبردی مورد استفاده ایران در برنامه هسته‌ای و دفاعی

نیویورک – تاج خبر-  وزارت خارجه آمریکا با دفاع از تحریم‌های خود علیه جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد:  درارتباط با پیامدهای تحریمی علیه تهران، « ۱۰ ماده راهبردی را که در ارتباط با برنامه‌های هسته‌ای، نظامی یا موشکی ایران استفاده می‌شود،» شناسایی کرده است.

به گزارش تاج خبر، وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی با انتشار دو بیانیه ای با عنوان «یافته‌های جدید در مورد ایران طبق قانون آزادی و مقابله با گسترش سلاح‌های هسته‌ای ایران» مدعی شد: امروز، معاون وزیر امور خارجه دو تصمیم جدید با پیامدهای تحریمی طبق بند ۱۲۴۵ قانون آزادی و مقابله با گسترش سلاح‌های هسته‌ای ایران مصوب ۲۰۱۲ (IFCA) اتخاذ کرد.

تمی بروس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تکرار ادعاهای واشنگتن علیه تهران مدعی شد: «معاون وزیر امور خارجه، بخش ساخت و ساز ایران را به عنوان بخشی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (IRGC) کنترل می‌شود و فقط به ایجاد وحشت و آشوب می‌پردازد، شناسایی کرد و ۱۰ ماده راهبردی دیگر را که ایران در ارتباط با برنامه‌های هسته‌ای، نظامی یا موشک‌های بالستیک خود استفاده می‌کند، شناسایی کرد.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد: «با این تصمیمات، آمریکا اختیارات تحریمی گسترده‌تری برای جلوگیری از دستیابی ایران به مواد راهبردی برای بخش ساخت و ساز تحت کنترل سپاه پاسداران و برنامه‌های گسترش سلاح‌های هسته‌ای خود دارد.»

دفتر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه دیگری نیز در این زمینه مدعی شد: طبق بخش ۱۲۴۵ قانون آزادی و مقابله با گسترش سلاح‌های هسته‌ای ایران (IFCA) مصوب ۲۰۱۲، وزارت امور خارجه دو یافته با پیامدهای تحریمی را شناسایی کرده است.

وزارت خارجه آمریکا ادعا کرد: وزارت خارجه ایالات متحده با مشورت وزارت خزانه‌داری، تعیین کرده است که مواد زیر در ارتباط با برنامه‌های هسته‌ای، نظامی یا موشکی ایران استفاده می‌شوند:

آلیاژ نیکل-کروم آستنیتی

شمش‌های منیزیم

پرکلرات سدیم

EDM-11

EDM-14A

EDM-15

مس-تنگستن

ورق‌ها و/یا لوله‌های آلومینیوم AA2024-T351

ISO-68

ISO-69

وزارت خارجه آمریکا سپس کشورها و شرکت ها و افراد را تهدید کرد و گفت: هر فردی که آگاهانه این مواد را به طور مستقیم یا غیرمستقیم به ایران یا از ایران (صرف نظر از کاربرد یا کاربر نهایی) بفروشد، تامین یا منتقل کند، اکنون مشمول تحریم‌های اجباری خواهد بود.

وزارت خارجه آمریکا همچنین ادعا کرد: علاوه بر این، وزارت امور خارجه، با مشورت وزارت خزانه‌داری، تشخیص داده است که بخش ساخت و ساز ایران به طور مستقیم یا غیرمستقیم توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کنترل می‌شود.

این نهاد آمریکایی باز هم تهدید کرد: هر فردی که آگاهانه فلزات خام و نیمه‌ ساخته، گرافیت، زغال سنگ و نرم‌افزار را برای اهداف صنعتی یکپارچه به ایران یا از ایران بفروشد، تامین یا منتقل کند، در صورتی که این مواد در ارتباط با بخش ساخت و ساز ایران استفاده شوند، مشمول تحریم‌های اجباری خواهد بود.

وزارت خارجه آمریکا سپس با تکرار ادعاهای همیشگی واشنگتن علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد: «ایالات متحده آمریکا به اعمال حداکثر فشار اقتصادی بر حکومت ایران برای پایان دادن به تهدید هسته‌ای ایران، محدود کردن برنامه موشک‌های بالستیک آن و توقف حمایت آن از گروه‌های تروریستی ادامه خواهد داد.»

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که در دور دوم ریاست جمهوری خود بارها برای رسیدن به توافق با ایران ابراز امیدواری کرده، ۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ با امضای یادداشتی برای تداوم سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد که آماده گفتگو با رئیس جمهوری ایران است. او با بیان این ادعا که برای امضای این یادداشت «دچار تردید» بوده است، مدعی شد: «این برای ایران خیلی سخت است. امیدوارم مجبور نباشیم خیلی از آن استفاده کنیم.» باید دید آیا می‌توانیم به توافقی با ایران برسیم؟

مقامات دولت ترامپ برغم برگزاری چهار دور مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا،  اظهارات و اقدامات متناقض خود را تکرار و ضمن تهدید به اقدام نظامی، خواستار مذاکره مستقیم با جمهوری اسلامی ایران هستند. آنها در هفته‌های گذشته بارها تلاش کرده اند از یک سو چشم‌اندازی مثبت از مذاکرات خود با ایران ارائه کنند و از سوی دیگر، با تکرار ادعاها و تهدیدات واشنگتن در چارچوب سیاست فشار حداکثری و فضاسازی، درباره تبعات عدم توافق هراس ایجاد کنند.

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=75810

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.