مصطفی آوختی که دارای مدرک کارشناسی ارشد زراعت و نخودکار نمونه ملی است روز چهارشنبه در گفت و گو با تاج خبر اظهار داشت: شهرستان دلفان پایلوت کاشت و برداشت نخود در کشور است که هزینه های نیروی انسانی و سختی کار وجین، همواره یکی از مشکلات پیش روی این کشت می باشد.
وی افزود: به همن دلیل نسبت به ساخت یک دستگاه وجین کن نخود مصمم شدم که این دستگاه در اصل یک دستگاه خاک ورزی باغبانی است که با طراحی و تغییرات اعمال شده، قابلیت وجین و خاکورزی مزارع نخود را به طور همزمان دارد.
وی افزود: این دستگاه میتواند به بهبود کیفیت و کمیت تولید نخود کمک کند چراکه تاثیر بسزایی در کاهش هزینه های نیروی انسانی برای وجین و صرفهجویی در زمان دارد.
سید سعید حسینی مدیر جهاد کشاورزی دلفان نیز با بیان اینکه مراحل ثبت این اختراع در حال انجام می باشد گفت: این دستگاه در صورت تولید انبوه نقش مهمی در کاهش هزینههای عملیاتی و افزایش بهرهوری محصول نخود خواهد داشت.
وی با تاکید بر جذب سرمایه گذار برای انبوه سازی این محصول افزود: دلفان با ۴۵ هزار هکتار سطح زیرکشت یکی از قطب های تولید نخود در کشور محسوب می شود و بیش از هشت هزار بهره بردار در این شهرستان به کاشت نخود اشتغال دارند.
به گفته حسینی سالانه بیش از ۴۰ هزار تن نخود در شهرستان دلفان تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می شود.