• امروز : سه شنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 20 May - 2025
1

سالم‌سازی دریا در تله پسروی خزر

  • کد خبر : 75542
  • 30 اردیبهشت 1404 - 9:50
سالم‌سازی دریا در تله پسروی خزر

ساری – تاج خبر – پسروی و از سوی دیگر آزادسازی سواحل دریای خزر در حوزه مازندران طی سال‌های اخیر، اجرای طرح سالم‌سازی را با اما و اگرهایی مواجه کرد؛ ‌چرا که کارشناسان و متولیان امر نجات غریق معتقدند نقاط پرخطر و حادثه خیز احتمال غرق شدگی به دلیل چالش های موجود در این عرصه طبیعی را افزایش می دهد.

به گزارش تاج خبر، ‌ طرح سالم‌سازی دریا از سال ۱۳۹۱ با هدف کاهش تلفات ناشی از غرق شدن هنگام شنا و همچنین ارایه خدمات تجمیعی گردشگری و نظارت‌های اجتماعی همه ساله از اول خرداد ماه در سواحل استان مازندران اجرا می شود.

با توجه به اینکه مازندران دارای ۱۵ شهرستان ساحلی است که در این میان محمود آباد با ۳۰ کیلومتر ساحل آزاد و بیش از ۱۲۰ راه دسترسی دارای ۱۶ طرح، بابلسر با ۲۷ کیلومتر نوار ساحلی و ۱۳ کیلومتر نوار ساحلی قابل شنا با ۱۵ طرح سالم‌سازی، از شاخص‌ترین شهرستان های مرکزی استان در اجرای این طرح محسوب می‌شوند.

در استان مازندران، بیش از ۱۵ دستگاه اجرایی و دولتی در اجرای طرح سالم‌سازی دریا مشارکت دارند که این دستگاه‌ها شامل نیروی انتظامی، جمعیت هلال احمر، اداره کل حفاظت محیط زیست، ‌هیات نجات غریق است که در قالب یک برنامه ساماندهی شده و متمرکز اقدامات لازم در این خصوص اجرایی می کنند.

مازندران طی سال های اجرای این طرح توانسته توفیقات خوبی در کاهش غریق کسب کنند و از سویی امیدواری ها برای به کاهش هر چه بیشتر آن را ایجاد کرده است.

به استناد داده های اداره کل پزشکی قانونی استان مازندران از سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ به ترتیب ۱۰۹، ۹۹، ۱۴۷، و سال ۱۴۰۱ به ۱۶۱ نفر در دریای خزر غرق شدند همچنین در دیگر داده این نهاد متولی اعلام فوتی ها براثر غرق شدگی از اول خرداد تا پایان شهریور ۱۴۰۳، ۲۹ نفر در سواحل دریای استان غرق شدند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال ماقبل ۵۲ درصد کاهش نشان می دهد.

سالم‌سازی دریا در تله پسروی خزر

البته دست یابی به توفیقات در کاهش غریق سواحل دریای خزر در محدوده مازندران ماحصل برخی تصمیمات و اقدامات از جمله انتخاب یک نهاد به عنوان متولی طرح می باشد؛ ‌چرا که طی سالها اجرای طرح سالمسازی دریا هر بار به دلیل نبود متولی واحد در اجرا و اقدام برنامه ها خلل ایجاد می شد.

در سال ۱۴۰۲ به دستور استاندار وقت، ‌جمعیت هلال احمر مازندران به عنوان مسوول کمیته پیشگیری و کاهش غریق انتخاب و معرفی شد به طوریکه طی سالهای اجرای طرح سالمسازی دریا همواره هلال احمر به عنوان یکی از نهادهای شرکت کننده در این طرح حضور داشت و از آن سال با سپردن این مسوولیت و سنگین تر شدن وظیفه این نهاد برنامه ریزی ها مدون و نظامندی برای این مقوله اندیشیده و اجرا شده است.

بنا به اظهار نظر مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران این روند منجر به کاهش ۵۰ درصدی تعداد غریق در دریای خزر آنهم در سایه برنامه ریزی کاری مدون رخ داد.

در حالی این اقدامات برای کاهش غریق انجام می شود که برخی اقدامات می تواند بر روند افزایش غریق تاثیر گذارد که از آن جمله می توان به موضوع آزادسازی سواحل دریای خزر در مازندران اشاره کرد که بنا به گفته مسوولان امر در حوزه نجات غریق موجب افزایش نقاط حادثه‌خیز، به ویژه در مناطقی که دریا از ساحل دور شده است.

در سال ۱۴۰۱ با دستور رئیس جمهور شهید برای بازپس گیری حریم ۶۰ متری حریم سواحل خزر سبب شد ۴۲۴ کیلومتر از سواحل دریای مازندران در این استان آزادسازی شد که این آزادسازی دسترسی بیشتر و آسانتر مردم به بخش هایی از سواحل دریا که مسدود بود، شده است.

علاوه بر آزادسازی و عقب نشینی، ‌ پسروی آب دریا نیز بلای جان شناگران در این سواحل شده است.

طبق آمار، سطح آب دریای خزر طی چهار سال گذشته حدود ۳۸ سانتی متر کاهش داشته است و در اثر کاهش ۱۷۰ سانتیمتری سطح آب خزر از دهه ۷۰ تاکنون بنا بر بررسی های کارشناسی مسوولان مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر این عقب نشینی قابل ملاحظه دریا به افزایش گستره زیادی از عرصه ساحلی در سواحل شمالی به ویژه غرب مازندران منجر شده است.

سالم‌سازی دریا در تله پسروی خزر

پسروی آب دریای خزر طی سالها باعث شده در برخی نقاط سواحل دریای خزر سنگچین هایی که برای جلوگیری از آب احداث شده بود اکنون آن نقاط خالی از آب است و شناگران این جرات و جسارت را پیدا می کنند که بیشتر به درون دریا بروند.

اکنون و در آستانه اجرای طرح سالمسازی دریا متولیان امر نسبت به افزایش نقاط پُرخطر ناشی از پسروی آب دریا و آزادسازی سواحل دریای خزر هشدار دهند و از سویی آنان تلاش دارند تا با اتخاذ تدابیر لازم از افزایش تعداد غریق در این نقاط جلوگیری کنند.

اجرای سالمسازی دریا به شرط و شروط ها

هیات نجات غریق و غواصی مازندران به عنوان متولی امر پایش سواحل و شناسایی نقاط پرخطر بر ضرورت بازنگری و پایش در زمان اجرای طرح سالمسازی تاکید کرد و گفت که تا پیش از آزادسازی سواحل و همچنین پسروی آب دریای خزر تعداد نقاط حادثه خیز سواحل ۵۰۰ نقطه بود.

نقی کریمیان ادامه داد:‌پارسال نیز با پایشی که انجام شد این تعداد به ۶۲۰ نقطه افزایش یافت که البته نظر کارشناسی ناجیان غریق نشان می دهد پسروی آب دریای خزر بر تعداد این نقاط افزوده است.

وی افزود: در صورت مجوز از سوی وزارت کشور و استانداری مازندران پایش های جدید در سواحل دریای خزر انجام می شود تا نقاط حادثه خیز جدید شناسایی و استقرار نیروها برای جلوگیری از غریق در این نقاط انجام شود.

رییس هیات نجات غریق و غواصی مازندران با اشاره به آماده باش تمامی سه هزار ناجی غریق این هیات برای ارائه خدمات در طرح سالمسازی دریا عنوان کرد:‌ هر زمان دستور استانداری مازندران برای اجرای طرح ابلاغ شود این نیروها در نقاط حادثه خیز سواحل مستقر می شوند.

وی توضیح داد: سالهای گذشته هزار و ۴۰۰ ناجی غریق از سوی استانداری مازندران به خدمت گرفته می شدند و حقوق آنها پرداخت می شد و هزار ناجی غریق دیگر نیز با درخواست بهره برداران بخش خصوصی سواحل از جمله پلاژداران به کار گرفته می شدند.

به گفته کریمیان البته با توجه به موارد مطروحه در خصوص افزایش نقاط حادثه خیز دریای خزر بنا داریم حین اجرای طرح سالمسازی پایش ها را نیز انجام دهیم تا این نقاط مغفول نمانند.

سالم‌سازی دریا در تله پسروی خزر

آماده باش نیروهای امدادی طرح سالمسازی دریا

مدیر عامل جمعیت هلال احمر مازندران نیز گفت که این نهاد همچون سال‌های گذشته برای استقرار ناجیان غریق خود در نقاط مشخص شده از سوی هیات نجات غریق آماده است.

غلامعلی فخاری افزود :‌ هر ساله حدود هزار و ۷۰۰ ناجی غریق به همراه ۲۰۰ امدادگر در سواحل دریای خزر در حوزه مازندران مستقر می شوند و خدماتدهی می کنند.

وی ادامه داد : در حال حاضر آماده ابلاغیه اجرای طرح از سوی استانداری مازندران هستیم تا نیروهای امدادی و ناجیان غریق را در سواحل مستقر کنیم.

به گفته مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران این نهاد در سال ۱۴۰۳ به عنوان مسوول کمیته کاهش غریق انتخاب شد و در آن سال با برنامه ریزی مدون صورت گرفته توانستیم تعداد آمار غریق را کاهش دهیم.

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=75542
  • ارسال توسط :
  • 4 بازدید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.