• امروز : دوشنبه, ۲۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 19 May - 2025
0

افزون بر هفت هزار هکتار طرح گیاهان دارویی در خراسان‌شمالی هدف‌گذاری شد

  • کد خبر : 75421
  • 29 اردیبهشت 1404 - 18:18
افزون بر هفت هزار هکتار طرح گیاهان دارویی در خراسان‌شمالی هدف‌گذاری شد

بجنورد-تاج خبر- رییس اداره مرتع اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: امسال اجرای هفت هزار و ۷۵۲ هکتار طرح بهره‌برداری از گیاهان دارویی در رویشگاه‌های این استان هدف‌گذاری شده است.

ابراهیم محمودی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار تاج خبر اظهار کرد: در این راستا، پنج طرح بهره‌برداری از گیاه دارویی باارزش باریجه در دستور کار قرار دارد که اجرای آن از اوایل تیرماه آغاز و تا اوایل شهریورماه ادامه خواهد داشت.

وی افزود: این طرح‌ها در شهرستان‌های بجنورد، شیروان، سملقان و فاروج اجرا می‌شود و به پیمانکاران واجد شرایط واگذار خواهد شد.

رییس اداره مرتع اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به اهداف اجرای این طرح‌ها گفت: مدیریت رویشگاه‌ها، بهبود معیشت دامداران و بهره‌برداران مرتعی، حفاظت و احیای منابع طبیعی، بهره‌برداری اصولی و ایجاد نظم در برداشت محصولات فرعی جنگلی و مرتعی از جمله اهداف طرح‌های بهره‌برداری گیاهان دارویی در مراتع است.

محمودی با بیان اینکه امسال برداشت پنج هزار و ۷۲ کیلوگرم گیاه دارویی از سطح مذکور پیش‌بینی می‌شود، عنوان کرد: در حال حاضر سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان هزار و ۲۸۵ هکتار است که سالانه هزار و ۹۲۰ تُن محصول تولید می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: از جمله گیاهان دارویی باارزش تولیدی در خراسان شمالی می‌توان به زیره سبز، آویشن باغی، باریجه، نعناع فلفلی، خاکشیر، گشنیز، کتان و کدو تخم کاغذی اشاره کرد.

سطح زیر کشت گیاهان دارویی خراسان شمالی هزار و ۲۸۵ هکتار با تولید هزار و ۹۲۰ تن است که معروف ترین گیاهان باارزش استان زیره سبز، آویشن باغی، باریجه، نعنا فلفلی، خاکشیر، گشنیز، کدو تخم کاغذی و کتان است.

خراسان شمالی به لحاظ گستردگی و تنوع پوشش گیاهی رتبه دوم استان های کشور را دارد و به واسطه تنوع اقلیم، تنوع گیاهی در این منطقه بسیار است.

استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی، واقع در شمال شرق کشور، جز اقلیم دریا، سایر اقلیم ها را در خود جای داده است.

گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=75421

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.