به گزارش تاج خبر، از پایگاه اطلاعرسانی استانداری ایلام، عباس میرزاد روز دوشنبه در نشست بررسی مشکلات برق کارخانه آلیاژ منگنز ملکشاهی با اشاره به شعار سال ۱۴۰۴ با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» افزود: حمایت از تولید و تسهیل در روند اجرای پروژههای اقتصادی از جمله مهمترین مأموریتهای دولت است و در این راستا وظیفه داریم با استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود، موانع پیشروی تولید را برطرف کنیم.
وی اظهار کرد که در جریان این نشست با انجام گفتوگوهای فنی و بررسی دقیق اسناد، سوء برداشتها میان دستگاههای اجرایی و سرمایهگذار رفع شد و به درک مشترکی از مسیر حل مساله رسیدیم.
معاون اقتصادی استاندار با تأکید بر ضرورت همکاری دوسویه گفت: همانگونه که سرمایهگذاران باید به تعهدهای خود پایبند باشند، دستگاههای اجرایی نیز باید در چارچوب قانون نهایت همکاری را برای پیشبرد پروژهها داشته باشند.
میرزاد همچنین با اشاره به سفر رئیسجمهور در آینده نزدیک به استان ایلام خاطرنشان کرد که این کارخانه به عنوان یکی از پروژههای مهم اقتصادی با مشارکت سرمایهگذاران خارجی (چینی) در اولویت برنامههای افتتاح قرار دارد و لازم است زیرساختهای آن بهصورت ویژه تا پیش از این سفر آماده و نهایی شود.
در ادامه این نشست، مدیر انتقال برق منطقهای غرب کشور با اشاره به تفاهمنامه تیر ۱۴۰۲ با مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان گفت: بر اساس مفاد این تفاهمنامه مقرر شده بود یک دستگاه خازن با ظرفیت ۵.۱۴ مگاوات در پست برق ۶۳/۲۰ کیلوولت ملکشاهی نصب شود. برخی سرمایهگذاران تصور میکردند این تجهیزات باید در داخل کارخانه نصب شود، در حالی که مطابق ضوابط قانونی، شرکت برق اجازه نصب تجهیزات در واحدهای صنعتی خصوصی را ندارد.
علی اسدی افزود: این کارخانه از پست اختصاصی و خط انتقال ۲۰ کیلومتری بهرهمند است و بار مصرفی آن نیز اکنون به حدود هشت مگاوات رسیده است، در حالیکه میزان تعهد ما ۵.۱۴ مگاوات بوده است. نصب خازن در داخل کارخانه حدود دو تا سه میلیارد تومان هزینه دارد و مسئولیت اجرای آن بر عهده سرمایهگذار است.
در پایان این نشست، «چای» مدیرعامل چینی کارخانه آلیاژ منگنز ملکشاهی با ابراز امیدواری نسبت به حل فوری مشکلات زیرساختی برق گفت: در صورت رفع این موانع، زمینه افتتاح و راهاندازی رسمی کارخانه در جریان سفر رییسجمهور به ایلام فراهم خواهد شد.
شرکت چینی برای اجرای طرح تولید آلیاژ سیلیکون منگنز در شهرستان ملکشاهی شش میلیون دلار سرمایه گذاری کرده است.
این واحد تولیدی در مرحله نخست با تولید روزانه ۸۰ تُن و در مرحله دوم ۱۵۰ تُن محصول و مجموع اشتغالزایی ۲۳۰ نفر با رعایت همه اصول زیست محیطی آغاز به فعالیت کرده است.