به گزارش خبرنگار تاج خبر، حجتالاسلام والمسلمین احمد واعظی روز شنبه در نشست سالانه دفتر تبلیغات اسلامی با حضور کارکنان، معاونان و مدیران این نهاد ، با اشاره به پیام رهبر انقلاب به مناسبت صدمین سال بازتاسیس حوزه علمیه قم، افزود: این پیام حاوی نکات دقیق، راهبردی و در عین حال وظیفهساز برای مجموعه حوزه و روحانیت است.
وی با تبیین ساختار پیام مقام معظم رهبری و با بیان اینکه این پیام دارای ۲ بخش مهم است، اضافه کرد: بخش نخست به توصیههای کلان مدیریتی و سیاستگذاری در حوزه مربوط میشود که خطاب به متولیان مدیریت حوزههای علمیه است، اما بخش دوم آن درباره «کنشگری میدانی حوزه و روحانیت» است که کاملا با ماموریتها و عملکرد دفتر تبلیغات اسلامی ارتباط دارد.
وی ادامه داد: این کنشگری شامل ابعاد فرهنگی، معرفتی، علمی و تعامل روحانیت با مردم، نظام و مسائل جهانی است و دفتر تبلیغات اسلامی بهعنوان یک نهاد فعال در این عرصهها، باید خود را با این بخش از پیام رهبری همراستا و منطبق سازد.
برخورد شعاری با پیام رهبری، آسیبزاست
واعظی از برخوردهای شعاری با رهنمودهای رهبر انقلاب انتقاد کرد و گفت: اتخاذ رویکرد سطحی و شعاری نسبت به پیامهای راهبردی رهبری نهتنها اثربخش نیست، بلکه در تضاد با روح پیام ایشان است؛ باید با دقت بررسی کنیم که چه اقدامات عملی میتوان در راستای تحقق این پیام در بخشهای فرهنگی، تبلیغی، علمی و معرفتی انجام داد.
وی ادامه داد: پس از بررسی دقیق، لازم است بر اساس ظرفیتهای موجود، برنامهریزی منسجم صورت گیرد و گامهای موثری برای اجرای واقعی این پیام برداشته شود.
از توجیهگری و خودراضی بودن بپرهیزیم
وی پرهیز از رویکردهای توجیهگرایانه را یک ضرورت دانست و گفت: اینکه بگوییم «ما از قبل این کارها را انجام دادهایم» هیچ فایدهای ندارد؛ غرور سازمانی بیجا، مانع پیشرفت است و موجب غفلت از نیازهای واقعی میشود.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: باید همواره با نگاهی باز، نیازهای جدید را شناسایی و برای پاسخ به آنها اقدام کرد.
نقدپذیری، رمز پویایی سازمان
واعظی با اشاره به ضرورت انتقادپذیری در نهادهای فرهنگی، گفت: پویایی هر سازمانی در گرو رویکرد انتقادی، بازاندیشی و بازخوانی دائمی عملکردهاست؛ سازمانهایی که در برابر نقد بستهاند، بهمرور دچار رکود میشوند.
وی افزود: ما باید اجازه دهیم عملکرد ما از سوی ناظران بیرونی با شاخصهای کمی و کیفی مورد ارزیابی قرار گیرد تا زمینه رشد و تعالی فراهم شود.
باید به جوانان و نوجوانان توجه ویژه داشت
وی همچنین به اهمیت توجه به نسل جوان در برنامههای فرهنگی و تبلیغی اشاره کرد و گفت: طرحهایی مانند «نیلوفرانه» در زمینه تربیت اعتقادی و اخلاقی نوجوانان قابل تحسین است ، اما کافی نیست.
رییس دفتر تبلیغات اسلامی قم ادامه داد: فعالیتهایی که در حبابی از مخاطبان همفکر باقی میمانند، اثربخشی محدودی دارند؛ باید با اقشار و گروههایی که اندیشه متفاوت دارند مواجه شد و با نوآوری، محتوای اثرگذار و ارتباط خلاق، بر روی آنها تاثیر گذاشت.
حمایت از ایدههای نو طلبهها یک ضرورت است
وی با اشاره به فعالیتهای «مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق» خاطرنشان کرد: این مرکز با هدف حمایت از طلاب خلاق و نوآور خارج از دفتر تأسیس شده است و نباید تنها به ظرفیتهای درونسازمانی اکتفا کرد.
وی افزود: طلابی که ایدههای خلاقانه در حوزه فرهنگی و علمی دارند، باید مورد حمایت قرار گیرند تا این ایدهها عملیاتی شده و پاسخگوی نیازهای جامعه باشند.
مجاهد فرهنگی باید در برابر انحرافات موضع بگیرد
واعظی با تاکید بر مفهوم «مجاهد فرهنگی» در پیام رهبری، گفت: این تعبیر مهم بدان معناست که نباید در برابر هجمهها و شبهات منفعل بود، بلکه باید با نگاه تهاجمی، به مقابله با اندیشههای انحرافی و سکولار پرداخت.
وی افزود: نهادهایی مانند دانشگاه باقرالعلوم(ع)، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و مرکز ملی پاسخگویی باید بازوی علمی این رویکرد باشند و پژوهشها و پایاننامهها را در جهت مقابله با جریانهای فکری انحرافی و رقیب سامان دهند.
در ادامه این نشست که با حضور معاونان، مدیران و کارکنان دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، حجتالاسلام والمسلمین واعظی به سوالات حاضران درباره مسائل مختلف فرهنگی، ساختاری و محتوایی پاسخ داد.