حجت الاسلام والمسلمین حبیب الله غفوری در خطبه های نماز جمعه امروز کرمانشاه با اشاره به ششمین سفر استانی رییس جمهور و هیات دولت به این استان گفت: سفر زودهنگام دکتر پزشکیان به کرمانشاه و محور قرار دادن مسائل اقتصادی و معیشتی برای استانی که درگیر مسئله بیکاری است مهم بود که از این حیث میتوان به اشتغال جوانان کرمانشاهی امیدوار بود.
نماینده ولی فقیه در استان افزود: با توجه به ضرورت و کمبودهای موجود درخواست داده بودیم تا هیات دولت به استان کرمانشاه سفر کند و از این بابت و توجه صورت گرفته قدردان رییس جمهور هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین غفوری ضمن قدردانی از رییس جمهور جهت پرهیز از اسراف در آب، برق، سوخت و گاز هم گفت: دکتر پزشکیان در هر جایی که وارد میشود؛ ابتدا نسبت به روشنایی و سیستم های سرمایش و گرمایش آن محیط اعتراض میکند چراکه خود ایشان هم در محل کار خود مقید هستند و لذا ما هم باید این موضوع را مد نظر داشته باشیم و این روحیه را تعمیم دهیم.
خطیب جمعه کرمانشاه این رویکرد رییس جمهور را مبتنی بر قرآن، سیره و سنت ائمه اطهار دانست و گفت: اسراف و زیاده روی همچنانکه در آیات و روایات آمده، مصداق بارز گناه کبیره است و لذا اگر می خواهیم ناترازی را علاج کنیم باید منابع کشور را به درستی مصرف کنیم و این در حالیست که دولت هم بطور قاطع اعلام کرده برای ناترازی برنامه دارد و مشکل را در آینده حل خواهد کرد.
حجت الاسلام والمسلمین غفوری با بیان اینکه در سفر رییس جمهور به کرمانشاه تلاش شد تا مشکلات اصحاب تولید و فعالان اقتصادی استان هم رفع شود، اظهار کرد : نفس سفر، بازدید میدانی وزرای دولت و پیگیری امور مردم از نزدیک توسط رییس جمهور و همچنین سرجمع مصوبات اتخاذ شده قابل تقدیر و تحسین است.
نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه گفت که در عین حال جای مصوبات فرهنگی در سفر رییس جمهور کم رنگ بود و البته اهمیت مقوله فرهنگ کمتر اقتصاد نیست؛ به عنوان نمونه کلانشهر کرمانشاه از داشتن یک مصلی مناسب محروم است که امیدواریم این موضوع در دستور کار قرار گیرد.
خطیب جمعه کرمانشاه در بخش دیگری از خطبه های نماز به سالروز اشغال فلسطین توسط رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: ۷۷ سال است که اسراییل با زور اسلحه فلسطین را اشغال کرده و هزاران نفر را زیر بمب های خود و در شرایط قحطی به شهادت رسانده است.
حجت الاسلام والمسلمین غفوری افزود: هنر انقلاب اسلامی این بود که فلسطین فراموش شده را به مسئله اول دنیا تبدیل کرد و همین حمایت در آینده رژیم صهیونیستی را ریشه کن خواهد کرد.
به گزارش تاج خبر مسعود پزشکیان شب گذشته ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ در پایان سفر دولت وفاق ملی به استان کرمانشاه، در گفت وگوی تلویزیونی در تبیین دستاوردهای سفر ۲ روزه دولت به این استان اظهار کرد: در آخرین جلسه با عنوان برنامهریزی و توسعه، جمعبندی گزارشات ارائهشده نشان داد که نزدیک به ۲۶ هزار میلیارد تومان از بودجه عمومی کشور برای توسعه استان تخصیص یافته و ریز برنامههای مرتبط با این اعتبار نیز مشخص شده است.
رییس جمهور با اشاره به بستههای حمایتی در نظر گرفته شده برای بخش تولید افزود: هشت هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی نیز برای توسعه کارخانجات بخش خصوصی اختصاص یافته است.
پزشکیان تصریح کرد: این منابع و تسهیلات صرفاً در حد اعلام نبوده و با امضای رسمی وزرا، رؤسای نهادها و مدیران عامل بانکها نهایی شدهاند؛ این ارقام صرفاً در گزارشها ذکر نشدهاند بلکه توافقات و تعهدات رسمی انجام گرفته است.
رییس جمهور ادامه داد: بخش خصوصی برای اجرای حدود ۵۵ هزار میلیارد تومان پروژه اعلام آمادگی کرده که چنانچه این سرمایهگذاریها به مرحله اجرا برسند، تحول بزرگی در اقتصاد استان ایجاد خواهد شد؛ این بدان معناست که تسهیلاتی که امروز از آن سخن گفته میشود تماماً در اختیار بخش خصوصی قرار میگیرد و دولت صرفاً نقش تسهیلگر و پشتیبان را دارد.
درباره کرمانشاه
استان کرمانشاه با حدود ۲ میلیون نفر جمعیت یک و نیم درصد از مساحت و ۲.۴ جمعیت ایران را در بر میگیرد و براساس آخرین تقسیمات کشوری دارای ۱۴ شهرستان با نامهای کرمانشاه، اسلامآباد غرب، پاوه، جوانرود، سنقر و کلیایی، سرپلذهاب، کنگاور، گیلانغرب، هرسین، صحنه، قصرشیرین، دالاهو، ثلاث باباجانی و روانسر است.
بر اساس دادههای سرشماری سال ۱۳۹۵ میزان شهرنشینی در استان کرمانشاه ۷۲ درصد است؛ این استان بافت قومی و مذهبی دارد و اقوام کُرد، لک و ترک و همچنین مذاهب و فرق اهل تسنن، تشیع و اهل حق در این استان سکونت دارند.
استان کرمانشاه به لحاظ جغرافیای سیاسی اهمیت راهبردی داشته و افزون بر ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با ۲ بخش کُردنشین و عرب نشین کشور عراق دارد و جزو استان های مهم کشور محسوب میشود.
استان کرمانشاه در برخی محافل عمومی به عنوان «هندوستان ایران» شناخته میشود زیرا در یک زمان مشخص دارای آب و هوای چهار فصل است و اقوام مذاهب مختلف، آداب و سنن و رسوم متعدد و متنوع، زبانها و گویشهای متفاوت و پوشش های هزار رنگ و سنت های جذابی دارد.
کرمانشاه از پیشینه باستانی نیز برخوردار است و سنگ نوشتهها و بناهای تاریخی دوران قبل از اسلام و دیگر دوره های تاریخی نشان از وجود فرهنگ و تمدن در این دیار دارد.
استان کرمانشاه همچنین چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت ملی شده و ۲ اثر ثبت شده جهانی (کتیبه بیستون و منطقه اورامانات) دارد و با توجه به داشتن راهآهن، فرودگاه و زیرساختهای ارتباطی شرایط مناسبی برای توسعه گردشگری دارد.
کرمانشاه به سبب درگیری مستقیم در هشت سال جنگ تحمیلی و اشغال بخشهای غربی آن توسط دشمن بعثی و حوادث مخرب بعدی همچون زلزلههای مهیب و کم برخوداری تاریخی ادوار قبل از آن دچار یک عقب ماندگی تاریخی و چالشهای اجتماعی است.