به گزارش تاج خبر از ستاد خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نشست شاهنامه اقوام ایرانی و اتحاد ملی صبح امروز جمعه ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ با حضور علی پورصفر نویسنده و پژوهشگر در سرای گفتوگوی سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد.
وی در این نشست گفت: واژه ملت در روزگاران گذشته وجود داشته است البته نه به مفهوم فعلی. بنابراین، نمیتوان عنوان وطنپرست یا ملتدوست را به فردوسی و سایر شعرای قدیمی ایران اطلاق کرد.
پورصفر گفت: شاهنامه از طریق زبان فارسی دری اتحاد بزرگی را میسر کرد. این زبان ریشه در منطقه تیسفون دارد و سپس به خراسان بزرگ آمد.
این پژوهشگر بیان کرد: زبان فارسی دری با همت ترکان سلجوقی در سراسر ایران رواج یافت؛ ترکان سلجوقی توجه خاصی به شاهنامه داشتند.
پورصفر با بیان اینکه مذهب شیعه و زبان فارسی با هم ترکیب شدند و سپس مذهب شیعه به یکی از عوامل اتحاد ملی تبدیل شد، تاکید کرد: همه ملتها اسطورههایی را دارند و وقتی که اسطوره در سطح جامعه نقل میشوند، عامل شکلگیری اتحاد ملی میشوند.
وی شاهنامه مسعودی مروزی را یکی از نخستین شاهنامهها دانست و گفت: دهقانان ایرانی محافظ شاهنامه بودند.
وی سپس به تاریخچه انتشار شاهنامه پرداخت و بیان کرد: شاهنامه نقل است و شامل آرای شخصی فردوسی نیست.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان فراهم کرده است.