به گزارش خبرنگار تاج خبر، علیاصغر منتظری فرزند محمدابراهیم و گوهر، یکم مهر ۱۳۰۷ در روستای قلعهنو خرقان از توابع شهرستان شاهرود در خانوادهای متدین دیده به جهان گشود.
پدر شهید منتظری در روستای قلعهنو خرقان از راه کشاورزی و دامداری معیشت خانواده را تامین میکرد. علیاصغر در آغوش پرمحبت مادر و در سایه پدری زحمتکش و مهربان، دوران کودکی را پشتسر گذاشت.
علیاصغر در کنار ۲ برادرش زندگی را تجربه میکرد و از همان کودکی، از زمانی که روی پایش ایستاد در کنار پدر و مادرش با زندگی روستایی و کار کشاورزی و دامپروری آشنا شد.
وداع با پدر و مادر
شهید منتظری هفت ساله بود که پدرش را از دست داد و به گفته همسر وی، در آن زمان خبرچینهای خان روستا از ساخت اسلحه در خانواده منتظری خبر دادند و به همین سبب پدر علیاصغر جانش را برای این موضوع از دست داد.
علیاصغر حدود سن ۱۲ سالگی که رسید مادر مهربانش را نیز براثر غصههای فراوان و سختیهایی که در مرگ همسرش محمدابراهیم به دوش کشیده بود، از دست داد و علیاصغر و برادرانش را با دنیایی از اندوه و سختی تنها گذاشت.
شهید منتظری علاوه بر اینکه روزها در مغازه قصابی کار میکرد، شبها نیز در همان جا میخوابید تا اینکه دوره انجام خدمت سربازی وی فرا رسید. با پایان یافتن دوره سربازی، زندگی مستقل خود را آغاز کرد و با اجاره مغازهای کار قصابی را با توکل به خداوند کریم آغاز کرد.
وی سال ۱۳۳۲ ازدواج کرد و از خالق هستی چهار فرزند پسر و یک دختر هدیه گرفت. مردی مهربان و دوستدار همسرش بود. این محبت و صمیمیت، صفا و دلگرمی همسرش را دوچندان میساخت.
برپایی هیات روضهخوانی
علیاصغر که فردی متدین و دوستدار اهل بیت(ع) بود، مجلس روضه و دعایی در خانه خود راهاندازی کرد و هیاتی را برای پاسداری از ارزشهای دینی و بزرگداشت شعائر مذهبی در آن دوران پایه گذاشت.
با شروع نهضت انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) علیاصغر نیز به صف مبارزه علیه رژیم پهلوی پیوست و در تظاهرات و راهپیماییهای مردمی و درگیریهای خیابانی با ارتش شاهنشاهی شرکت کرد.
او پس از شروع جنگ تحمیلی داوطلبانه به گروه جنگهای نامنظم شهید چمران پیوست و جهادش را آغاز کرد.
شهید منتظری در جبهههای غرب و جنوب در مناطق عملیاتی اندیمشک، دزفول، اهواز، سوسنگرد، هویزه، اروندکنار، خرمشهر، شلمچه، سومار، دهلران، کرمانشاه و مهاباد حضور داشت.
او رزمندهای دلاور بود که به عنوان تخریبچی و آرپی جی زن، سینه شجاعت در برابر تانکهای مهاجم دشمن سپر میکرد.
۱۲ حضور در جبهههای حق علیه باطل
شهید منتظری بیش از ۱۲ بار به جبهههای حق علیه باطل رفت تا این که روز پانزدهم مرداد ۱۳۶۵ در آخرین حضور داوطلبانهاش، عازم منطقه عملیاتی پنجوین عراق شد و براثر حمله شیمیایی دشمن با گاز خردل مصدوم و مسموم شد.
شهید منتظری سالها پس از جراحت شدید و آسیبهای جسمانی جدی، در بیمارستان و خانهاش تحت مداوا و مراقبت قرار گرفت و سرانجام روز پنجم اسفند سال ۱۳۷۹ در بیمارستان مهر تهران به یاران شهیدش پیوست.
نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار تاج خبر، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات از سوی سپاه و بسیج، ۱۱ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.
سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.
مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان میدهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب میشود.
همگام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهههای جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور میشود.
نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان
شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر میرسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل میدهد و بر پایه گزارشها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل میشود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.
از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهههای جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.
از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.
شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل میدهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.طبق گزارشها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.
برنامهریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در پاییز ۱۴۰۴
سمنان به عنوان یکی از استانهای سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامهریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در پاییز ۱۴۰۴ مزین شود.
برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استانها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سههزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشهجاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.