به گزارش تاج خبر، نخستین همایش تجلیل و نکوداشت چهرههای ماندگار فرهنگ، هنر و رسانه مازندران قرار است امشب -چهارشنبه- در تالار فرهنگ و هنر ساری با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شود. مراسمی که قرار است در آن ۱۳ چهره شاخص فرهنگ و هنر مازندران تجلیل شوند و یاد چهار چهره شاخص و فقید فرهنگ و هنر مازندران نیز گرامی داشته شود.
به گفته محمد محمدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، فعالیتهای کمیته برگزاری این همایش از چهار ماه پیش آغاز شد و پس از اعلام فراخوان همایش به مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستانها، بیش از ۳۰۰ چهره حوزه فرهنگ، هنر و رسانه در فهرست این کمیته قرار گرفتند که در نهایت نام ۱۷ چهره شاخص از حوزههای گوناگون فرهنگی و هنری برای تجلیل و نکوداشت انتخاب شد.
طبق برنامهریزی انجام شده امشب قرار است در عرصه فیلم و تئاتر مسعود فروتن، خسرو معصومی و حسن دولتآبادی، در عرصه موسیقی عسگری آقاجانیان و محمدرضا اسحاقی، هنرهای تجسمی محمدرضا فراست و فریبرز زرشناس، در شعر و ادبیات استان کیوس گوران و افشین علا، در حوزه رسانه استاد مسیح مهاجری، در فرهنگ عامه حسین اسلامی، جهانگیر نصری اشرفی و سیروس مهدوی بهعنوان چهرههای ماندگار مازندران تجلیل و تکریم شوند.
نکوداشت و یادمان زندهیادان محسن متین در عرصه تئاتر، احمد محسنپور در عرصه موسیقی، مرحوم مکرمه قنبری در عرصه هنر و شهید شیخموسی نظری قاری قرآن، شاعر و خوشنویس نیز در این مراسم برگزار میشود.
در این نوشتار مختصری از فعالیتها، زندگینامه و کارنامه فرهنگی و هنری ۱۷ چهره ماندگار مازندران که قرار است با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تجلیل شوند مرور میشود.
محمدزمان فراست
استاد ۹۵ ساله هنر خوشنویسی، در دهمین ماه سال ۱۳۰۹ در بابل چشم به جهان گشود. دانشآموخته رشته روانشناسی و علوم تربیتی از دانشگاه تهران است و کتابهایی نیز از او در این زمینه منتشر شده است. اما حضورش در دنیای هنر ناب خوشنویسی برای جامعه فرهنگی و هنری بیشتر شناخته شده است.
او بازنشسته فرهنگی و پژوهشگر ادبیات است و بیش از ۲۰ جلد کتاب و مقاله ادبی تالیف کرد. اما به موازات این فعالیتها، خوشنویسی را نیز به صورت جدی دنبال کرد. فراست پایهگذار انجمن خوشنویسان بابل است و سال ۱۴۰۰ نشان درجه ۲ هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این استاد خوشنویسی اهدا شد. او در دهه ۶۰ عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان تهران بود و سال ۱۳۷۶ به عنوان رییس شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران منصوب شد.
فریبرز زرشناس
هنرمند و نقاش پیشکسوت اهل آمل، سال ۱۳۲۵ متولد شد و بیش از ۶ دهه است که در عرصه هنرهای تجسمی مازندران با فعالیتهای فرامرزیاش، حضوری پررنگ و برجسته دارد. دیپلم خود را از هنرستان هنرهای زیبا و مدرک کارشناسی نقاشی را از دانشکده هنرهای تزیینی سابق دریافت کرد.
زرشناس که در سال ۱۳۸۱ نگارخانه «زر» را به عنوان نخستین نگارخانه مازندران در آمل تاسیس کرد، علاوه بر پرورش صدها هنرجو و هنرمند، نمایشگاههای داخلی و خارجی متعددی نیز از آثارش برپا کرد.
حضور در اکسپوی چین، نمایشگاه بینالمللی جهان اسلام، نمایشگاه بهار ایرانی در موزه هنرهای معاصر، دوسالانه موزه هنرهای معاصر تهران، اکسپوی موزه هنرهای معاصر و تالار وحدت، شرکت در نمایشگاه گروهی در کره جنوبی و داوری و حضور فعال در بیش از ۱۰۰ نمایشگاه انفرادی و گروهی ملی و بینالمللی بخشی از فعالیتهای هنری این نقاش شناخته شده اهل آمل است.
سال ۱۴۰۰ به پاس حدود ۶ دهه تلاش و ممارست زرشناس در عرصه هنرهای تجسمی و تدریس هنر، نگارخانه مجتمع فرهنگی و هنریاداره فرهنگ و ارشاد شهرستان آمل به نام این هنرمند پیشکسوت نامگذاری شد.
سیروس مهدوی
نویسنده پژوهشگر برجسته مازندرانی سال ۱۳۲۹ در آمل متولد شد. او از چهرههای شاخص حوزه پژوهش در مازندران و شمال کشور است و با انتشار فصلنامه «اباختر» گام مهمی در انتشار پژوهشهای مرتبط با فرهنگ و تاریخ منطقه برداشت.
مهدوی سال ۱۳۶۰ با تشکیل گروهی از پژوهشگران و نویسندگان و مترجمان در حوزه تاریخ، ادبیات، جغرافیا و فرهنگ بنیان نخستین فرهنگ زندگینامهای را بنا نهاد. اثری که فیشبرداری آن بیش از هفت سال طول کشید و سال ۱۳۷۰ نخستین جلد از این مجموعه منتشر شد. این کتاب پس از دائرهالنمعارف بزرگ اسلامی، به عنوان بهترین کتاب آن سال در بخش کلیات انتخاب شد.
او سال ۱۳۷۲ انتشارات پژوهشهای فرهنگی را راهاندازی کرد که کتابهای متعددی توسط این انتشارات راهی بازار نشر شد. فصلنامه علمی پژوهشی «اباختر» نیز که با سردبیری و مدیرمسوولی او از سالها پیش به عرصه نشریات وارد شد، یکی از آثار پربار در زمینه ایرانشناسی است که با مشارکت پژوهشگران برجسته ایران در سالهای اخیر منتشر شده است.
حسن دولتآبادی
نویسنده، کارگردان، بازیگر و پژوهشگر مازندرانی هنرهای نمایشی سال ۱۳۳۵ در ساری چشم به جهان گشود. دولتآبادی یکی از چهرههای برجسته هنرهای نمایشی ایران است و علاوه بر تولید آثار مختلف، در کسوت مدرس هنرهای نمایشی نیز نقش پررنگی در این عرصه دارد. در کارنامه او نگارش بیش از ۳۰ نمایشنامه دیده میشود. دستکم ۱۹ نمایشنامه از آثار او نیز تاکنون در قالب کتاب منتشر شده است.
هماهنگی امور جشنواره فیلم و عکس فرهنگ و ارشاد مازندران، مسئول جلسات نقد و گفتوگو با فیلمسازان ایرانی و خارجی در جشنواره بینالمللی فیلم رشد، راهاندازی انجمنهای موسیقی، شعر و ادب و هنرهای تجسمی و داوری چندین جشنواره بخشی از فعالیتهای اجرایی او در این زمینه هستند. دریافت لوح تقدیر بخش خیابانی بیستویکمین جشنواره تئاتر فجر برای نمایش «من از خودم شکایت دارم»، تقدیر برای طراحی نمایش «پری مهربانی» در یازدهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان کشور، تقدیر برای اجرای نمایش «کالسکه آقای عدالت» در جشنواره سراسری تئاتر فجر و کسب رتبههای مختلف در زمینه نمایشنامهنویسی بخشی از افتخارات هنری دولتآبادی است.
مسیح مهاجری
سیاستمدار و روحانی شناخته شده عرصه رسانه کشور، سال ۱۳۲۶ در روستای کاظمکلا از توبع شهرستان عباسآباد به دنیا آمد. مهاجری که یکی از بازماندگان حادثه تروریستی بمبگذاری در دفتر حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیر ۱۳۶۰ است، در دولتهای آیتالله هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی معاون رئیسجمهور بود،
او از سال ۱۳۶۰ تا کنون بیش از چهار دهه است که مدیرمسوولی روزنامه جمهوری اسلامی را بر عهده دارد و از سال ۱۳۸۳ نیز ریاست هیئت مدیره خبرگزاری قدس به او سپرده شده است. در کارنامه رسانهای او ریاست هیئت امنای مؤسسه فرهنگی خراسان، عضویت در شورای نظارت بر صدا و سیما، عضویت در هیئت منصفه دادگاه مطبوعات و عضویت در هیئت منصفه دادگاه مطبوعات ویژه روحانیت نیز ثبت شده است. «سنتها از دیدگاه قرآن»، «جهان مسیحیت»، «اسلام در ژاپن»، درخشش زیر تیغ تخریب» و «به کجا میرویم؟» برخی از تالیفات این روزنامهنگار و سیاستمدار برجسته مازندرانی است.
افشین علا
شاعر شناخته شده اهل مازندران چهارم فروردین ۱۳۴۸ در شهرستان نور چشم به جهان گشود. عمده تالیفات او در زمینه شعر کودک و نوجوان است. از آثارش میتوان به کتابهای «کودکانهها و غزل»، «گل صد برگ و تانک»، «خاطرات مه گرفته»، «بازنویسی تذکرهالاولیای عطار»، «بلدم شعر بگویم»، «نسیم دختر باد» و «یک سبد بوی بهار» اشاره کرد.
افشین علا سالها عضویت در تحریریه نشریات کیهان بچهها، سروش نوجوان، آفتابگردان، گنبد کبود، صدف و دوست، سردبیری روزنامه گنبد کبود (ویژه کودکان)، سردبیری مجله صدف (ویژه ایرانیان خارج از کشور)، سردبیری برنامههای خردسال کودک، نوجوان و برنامه رادیویی «شب بهخیر کوچولو» را نیز در کارنامهاش ثبت کرده است.
کیوس گوران اوریمی
شاعر و روزنامهنگار توانای سوادکوهی با نامهای «میرزعمو» و «کیوس» زاده ۷ خرداد ۱۳۱۷ است که از او به عنوان پایهگذار شعرهای انتقادی و اجتماعی به زبان مازندرانی در عصر معاصر یاد میشود. تحصیلاتش را تا مقطع کارشناسی هیدرولوژی (آبشناسی) ادامه داد و به عنوان یکی از مهندسان شرکت آب منطقهای مازندران سالها در این عرصه خدمت کرد. اما شهرتش را از زندگی و نگاه شاعرانهاش به مسائل اجتماعی با زبان مادری دارد.
کار مطبوعاتی را با روزنامه اقتصادی بورس در تهران آغاز کرد و سپس به روزنامه تهران جورنال که روزنامه انگلیسیزبان مؤسسه اطلاعات بود پیوست. پس از مدتی با دستور محرمعلی خان(مأمور سانسور اخبار در زمان پهلوی دوم) از انتشار نویسههایش در روزنامهها جلوگیری شد. او هماکنون به زبانهای مازندرانی و فارسی شعر میسراید. شعرهای مازندرانیاش با خوانش خودش در چندین آلبوم با نامهای «مازرون»، «مازرون ۲»، «چهل سال عاشقی»، «پس تِه کوویی؟» و «یاد آن روزها به خیر» منتشر شده است. وی در برخی آلبومهای دیگر نظیر «سوزِ گِلام» و «شبی به نغمه و نوا» نیز همکاری داشت.
خسرو معصومی
کارگردان و نویسنده بهشهری سینما زاده یکم مرداد ۱۳۳۴ است و از دانشکده هنرهای دراماتیک در رشته سینما و تلویزیون فارغالتحصیل شد. از سال ۱۳۵۵ فعالیت خود را در سینمای آزاد بندرعباس آغاز کرد و از اوایل دهه ۱۳۶۰ با کارگردانی فیلمهای کوتاه و بلند فعالیتش را ادامه داد. نخستین فیلم سینمایی خود را سال ۱۳۶۵ با نام «ملاقات» ساخت. از مهمترین آثار «خسرو معصومی» میتوان به کارگردانی سریال «داستان یک شهر»، سریال «بچههای بهشت» و فیلم سینمایی «باد در علفزار میپیچد» اشاره کرد. آثار او در چندین جشنواره بینالمللی به نمایش در آمد. سال ۲۰۱۲ در جشنواره آنتالیا ترکیه نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم شد. همان سال در جشنواره اسلو نروژ جایزه بهترین کارگردانی را کسب کرد. معصومی ۵ بار نیز نامزد دریافت سیمرغ بلورین کارگردانی از جشنواره فجر شد.
مسعود فروتن
نویسنده، مجری و کارگردان سینما، تلویزیون و رادیو، متولد ۲ اسفند ۱۳۲۴ در شهرستان آمل است. او جزو نخستین نسل دانشآموختگان کارگردانی تلویزیون از «مدرسه عالی تلویزیون و سینما» است که سال۱۳۵۰ از این مرکز فارغالتحصیل شد. در کارنامه کارگردانی تلویزیونی فروتن برخی قسمتهای شوی رنگارنگ و میخک نقرهای و ضبط برخی از کنسرتهای محمدرضا شجریان، سهراب پورناظری، علیرضا قربانی و سالار عقیلی دیده میشود. «کار کثیف»، «۳۶۰ درجه»، «آقازاده»، «دلدادگان»، «پدر»، «مادر» و «شاهرگ» تعدادی از فیلمهای فروتن هستند. او همچنین نویسنده چندین کتاب و رمان به نامهای «از سر دلتنگی»، «ناتمام» و «صندوقچه» است.
جهانگیر نصری اشرفی
پژوهشگر عرصه فرهنگ و موسیقی، شاعر و دانشنامهنویس، قومشناس، مردمنگار و اتنوموزیکولوگ شناخته شده مازندرانی اسفند ۱۳۳۶ در بهشهر متولد شد. «فرهنگ واژگان تبری»، «نمایش موسیقی در ایران»، «وازیگاه»، «تاریخ ادبیات و هنر ایران»، «از آیین تا نمایش»، «بررسی موضوعات آیینی، نمایشی و موسیقایی ایران»، «کوچ؛ بررسی موسیقی اقوام و عشایر ایران»، «خنیاگران نورزوی، نوروزخوانی در فرهنگ ایران و ماورالنهر»، «رسمها، نقلها، آیینها و نمایشهای مازندران» و «دانشنامه تبرستان» برخی از آثار ارزشمندی هستند که با تلاش نصری اشرفی تدوین و تالیف شدهاند.
«گوسان پارسی» در قالب ۱۵ سیدی موسیقایی، کتاب گوسان پارسی، مجموعه سیمرغ شامل سه لوح فشرده، یک کتابچه بازتاب ذکرهای نقشبندی خراسان، مجموعه گرگان یولی، کتاب کوچ، کتاب و آلبوم ققنوس، آلبومهای «اساره سو»، «اِفتاب ته» و «مازرونی حال» بخش دیگری از آثار نصری اشرفی است. فعالیتهای پژوهشی او همچنان ادامه دارد و این روزها نیز همراه با تعدادی از پژوهشگران مشغول تهیه آثار پژوهشی دیگری در زمینه فرهنگ مازندران است.
حسین اسلامی ساروی
مازندرانشناس و پژوهشگر فرهنگ و تاریخ مازندران متولد ۱۸ اردیبهشت ۱۳۲۶ است. دل مشغولی او زبان مازندرانی است و همواره این نگرانی را دارد که این زبان به فراموشی سپرده شود. از کتابهایی که به قلم او نگاشته شده میتوان به «خاطرات ۶ تا ۱۶ سالگی»، «تاریخ دو هزار ساله ساری» و «جغرافیای تاریخی ساری» و «مازندران در تاریخ» اشاره کرد. اسلامی به عنوان یک فعال فرهنگی و اجتماعی نیز چهرهای شناخته شده و اثرگذار در مازندران است.
او سالها پیش مرکزی را با عنوان «ساریشناسی» تاسیس کرد که اکنون با هزاران جلد کتاب یکی از مجموعههای مهم پژوهشی در مرکز استان و از کانونهای مهم فعالیتهای ادبی و فرهنگی در ساری به شمار میآید.
عسگری آقاجانیان میری
خواننده و مدرس پیشکسوت آواز ایرانی ۴ بهمن ۱۳۲۷ در بابلسر متولد شد. عسگری آقاجانیان از دوران کودکی دارای صدای خوشی بود و به آواز و ترانههایی که از رادیو پخش میشد با دقت گوش میداد و آنها را اجرا میکرد. نخستین بار برای فراگیری آواز نزد دکتر «حسین عمومی» رفت و آواز دشتی را نزد ایشان فرا گرفت. سپس از محضر روانشاد «علیمحمد ساغری» که در اداره فرهنگ و هنر سابق اصفهان تدریس میکرد بهره جست. آقاجانیان در عرصه موسیقی مروج سبک اصفهان و پیشکسوت تعلیم آواز در استان مازندران است.
محمدرضا اسحاقی گرجی
تنها بازمانده خنیاگران موسیقی مازندران، نوازنده سازنده دوتار و سرپرست گروه موسیقی مشتاق متولد ۱۳۲۶ در روستای گرجیمحله بهشهر است. اسحاقی دوتارنوازی را نزد استاد «حسن علیپور» فرا گرفت. در مسیر پیشرفت خود مدتی هم از محضر «قدر کتولی» درس آموخت. او بارها در جشنوارههای متعددی نظیر هشتمین جشنواره موسیقی نواحی، جشنواره موسیقی فجر، شانزدهمین جشنواره موسیقی ذکرالذاکرین به اجرای موسیقی پرداخت و تجلیل شد.
از آثار او میتوان به «شبی به نغمه و نوا»، «گوسان پارسی»، «رقصهای مازندران»، «سوزگلام»، «زلف شه»، «منظومههای روایی تبری حماسی، آیینی و عاشقانهها» اشاره کرد. نام استاد اسحاقی به عنوان گنجینه زنده بشری در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز نشان درجه یک فرهنگ و هنر را به او اعطا کرده است.
زندهیاد احمد محسنپور
پژوهشگر موسیقی بومی، آهنگساز، نوازنده و مؤسس فرهنگخانه مازندران و گروه «شِواش» یکم اسفند ۱۳۲۴ در روستای قادیکلای بزرگ قائمشهر چشم به جهان گشود. در دوران کودکی، با سازهای «لَلِـهوا» و «نیلبک» آشنا شد. سال ۱۳۴۴ به ساز ویولن روی آورد و برای ادامه موسیقی، ساز کمانچه را به دلیل بومی بودنش برگزید. در سالهای ۵۳- ۱۳۵۲ عضو گروه موسیقی محلی رادیو ساری شد و سال ۱۳۵۴ به ارکستر ملی فرهنگ و هنر مازندران پیوست. در سال ۱۳۵۶ سرپرست گروه موسیقی محلی اداره فرهنگ و هنر آن زمان شد که تا سال ۱۳۵۷ این فعالیت ادامه داشت. ۱۵ شهریور ۱۳۶۴ نخستین مرکز آموزش موسیقی و پرورش فرهنگی- هنری را با نام فرهنگخانه مازندران در ساری بنیان نهاد که به مرکزی معتبر و مهم برای آموزش موسیقی و تولید آثار فرهنگی تبدیل شد.
زندهیاد محسنپور برای نخستین بار در مازندران با استفاده از سازهای بومی، به تولید و انتشار آثار شنیداری و دیداری موسیقی پرداخت. سال ۱۳۶۷ گروه موسیقی «شواش» را بنیان نهاد. از آثار او میتوان به آلبومهای ماندگار «ماه تتی»، «افتاب ته»، «اساره سو» و «شوار» اشاره کرد. این استاد بیبدیل موسیقی مازندرانی صبح چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ در سن ۷۰ سالگی درگذشت.
زندهیاد محسن متین
زندهیاد محسن متین هنرمند پیشکسوت تنکابنی که در آخرین روز سال ۱۴۰۲ در سن ۸۵ سالگی چشم از جهان فرو بست، یکی از هنرمندان نسل نخست تئاتر مازندران بود. از او به عنوان او نخستین دانشآموخته مازندرانی رشته هنرهای نمایشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران یاد میشود.
با تصویربرداری تلویزیونی تئاتر «کاکوی» و پخش در شبکههای رسمی تلویزیون برای نخستین بار تئاتر تنکابن را در سطح ملی شناساند. نویسندگی و کارگردانی نمایشهای «دو دیوانه»، «عمو زنجیر باف»، «جهنم» و کارگردانی نمایشهای «کاکوی»، «چوبدستهای ورزیل»، «خروج»، «ماه شکسته» و «نی لبک شکسته» در کارنامه عمر هنری او ثبت شده است. زندهیاد متین در طول سالها فعالیت خود در جشنوارههای متعدد ملی، کشوری، منطقهای، استانی به عنوان نویسنده و کارگردان و داور حضور داشت.
زندهیاد مکرمه قنبری
به استناد شناسنامهاش متولد بیستوسومین روز از اردیبهشت ۱۳۰۷ در روستای دریکنده از توابع بابل است. بانوی نقاشِ شهیر و نامدارِ خودآموخته مازندرانی سن کمی داشت که ازدواج کرد. سواد خواندن و نوشتن نداشت، اما نگاهش به جهان فراتر از کارِ روزانه یک زندگی روستایی بود.
ننه مکرمه همپای همسرش در کنار کارِ سختِ کشاورزی و مسئولیتِ مادریِ ۹ فرزند، قابلگی(مامایی) و خیاطی و آرایشگری و طبابت سنتی هم میدانست. اما هیچکدامشان راه شکوفایی اندیشهها و بیانِ نگرش او به جهان پیرامونش نشدند. نهایتا پس از فروش گاوِ مورد علاقهاش، در سن ۶۷ سالگی برای فرار از دلتنگی و تنهایی به دنیای رنگ و نقش پناه برد.
دست به رنگ برد و نخستین بار روی سنگی با گِل طرحی از گاو کشید و کمکم دیوارها و درهای خانه و حتی روی سطح کدوها محل ثبت نگارههای ذهنیاش شدند. آثاری منحصربهفرد در سبک پستمدرن که با پیگیریهای پسرش به سرعت مورد توجه مجامع هنری قرار گرفتند.
سال ۱۳۷۴ نخستین نمایشگاه آثارش در گالری سیحون برگزار شد و پس از آن تابلوهای او در چندین نمایشگاه داخلی و خارجی به نمایش درآمد. چند تابلو از ننهمکرمه نیز در حراج آثار هنری تهران تا کنون چکش خورده است. تندیس جشنواره هنری-ادبی روستا را دریافت کرد و سال ۲۰۰۱ هم از سوی انجمن پژوهشهای زنان سوئد به عنوان زن برگزیده سال انتخاب شد. این بانوی هنرمند خودآموخته که از زندگیاش فیلم و مستندهایی نیز ساخته شده، دوم آبان ۱۳۸۲ در ۷۵ سالگی چشم از جهان فروبست.
شهید شیخ موسی نظری
هنرمند شهید شیخ موسی نظری، هشتم اسفند ۱۳۲۶ در روستای میانگله از توابع شهرستان نکا متولد شد. او علاوه بر فعالیتهای مبارزاتی در دوران پیش از انقلاب و حضور پررنگ در دوران دفاع مقدس، فعالیتهای فرهنگی پررنگی نیز در محل زندگیاش داشت. پس از تحصیلات ابتدایی، تحصیلات حوزوی را در حوزه علمیه کوهستان نزد آیتالله کوهستانی و سپس حوزه علمیه رستمکلا نزد آیتالله ایازی ادامه داد.
در کنار علاقهاش به علوم قرآنی و آشنایی با جزئیات قرائت قرآن با لحن و آوای خوش، گرایش زیادی به فرهنگ و ادبیات داشت. شعر میسرود و هنر خوشنویسی را نیز دنبال میکرد. در میانههای دهه ۵۰ تصمیم گرفت کتابخانهای را در روستای محل سکونتش تاسیس کند. اما از سوی حاکمیت با این اقدام مخالفت شد. ۱۹ اسفند ۱۳۶۴ در منطقه فاو و عملیات والفجر هشت بر اثر اصابت ترکش به سر در سن ۳۸ سالگی به شهادت رسید.
به گزارش تاج خبر، همایش تجلیل از چهرههای ماندگار با عنوان «هفت بحر هنر» قرار است تا پایان شهریور امسال در سطح شهرستانی نیز در هر ۲۲ شهرستان مازندران برگزار شود.