به گزارش خبرنگار تاج خبر، هادی حقشناس عصر دوشنبه در نشست هماندیشی سخنگوی دولت با نخبگان و اهالی فرهنگ، ارتباطات و رسانه در منطقه آزاد انزلی، گفت: اگر برای حل مشکلات محیط زیستی گیلان به موقع تدبیر نشود در گیلان شاهد فاجعهای مانند دریاچه ارومیه خواهیم بود.
وی اضافه کرد: اگر امروز اقدامی در این حوزه انجام میشود، پیشگیرانه است و میتوان ظرف چهار سال با تزریق ۳۰۰ میلیون دلار، مسائل محیط زیستی استان را حل کرد.
وی عنوان کرد: این استان با برخورداری از حدود رسانههای متنوع میتواند با توجه و پرداخت به مسائل و مشکلات حساسیت لازم را ایجاد کرده و زمینه رفع بخشی از این مشکلات را فراهم کند.
استاندار گیلان ادامه داد: میانگین پیشرفت پروژه های تصفیهخانه و فاضلاب در ایران ۶۶ درصد و در گیلان ۲۶ درصد است، اگر نگاه دولت به این موضوع جلب و مساله تبیین شود میتوان شاهد رفع مشکلات این حوزه بود.
وی از دولت خواست برای بهبود شرایط مردم گیلان که عموما در بخش کشاورزی فعال هستند، ارز ترجیهی واردات چای و برنج را حذف کند و عنوان کرد: حذف ارز ترجیهی از این ۲ محصول راهبردی گیلان از بروز اتفاقاتی مانند چای دبش جلوگیری خواهد کرد.
حقشناس گردشگری و کشاورزی را ۲ مزیت اصلی این استان دانست و افزود: با ایجاد و تقویت زیرساختهای هتلینگ، افزایش ظرفیت ریلی و ایجاد خطوط هوایی مناسب و توجه به اقتصاد دریاپایه میتوان در گیلان به رونق اقتصادی رسید.
استاندار گیلان دستاورد این سفر را تبیین ظرفیتهای گیلان عنوان کرد و افزود: اگر منابع به درستی و براساس آمایش سرزمینی توزیع شود میتوان امکانات زیرساختی کشور را فراهم کرد.
مدیر عامل و رئیس هیات مدیره منطقه آزاد انزلی در این نشست با اشاره به فرار نخبگان از گیلان و فرصتهای شغلی ازدست رفته استان، گفت: در روزگاری نه چندان دور این خطه صنایع بزرگی مانند ایران برک، ایران پوپلین و شرکت پوشش داشت و با وجود این صنایع بزرگ کسی در گیلان بیکار نبود اما اکنون فارغ التحصیلان یا بیکارند و یا از این استان مهاجرت کردهاند.
مصطفی طاعتی مقدم تصریح کرد: هم اینک ۲۴ هزار نفر در منطقه آزاد انزلی فعالیت میکنند اما فضایی برای شرکتهای دانش بنیان و صنایع هایتک تاکنون دیده نشده است؛ یکی از برنامههای ما در منطقه آزاد انزلی بهرهگیری از توان نخبگان خارج از استان و جذب آنها در این منطقه میباشد.
وی ایجاد شهرک علم و فناوری، مرکز رشد و برج فناور را از دیگر برنامههای این منطقه اعلام کرد و افزود: انتظار است دولت در کنار ما باشد و بعنوان یک پذیرنده و هماهنگ کننده آمادگی داریم برای توسعه این بخش از صنایع و شرکتهای دانش بنیان در منطقه آزاد انزلی تلاش کنیم.
طاعتی مقدم با بیان اینکه ما میراثدار وضعیت مطلوبی از گذشته نیستیم، اظهارکرد: طی پنج سال گذشته هیچ پروژه سرمایه گذاری که از اهداف تشکیل منطقه آزاد انزلی بوده در دست اجرا نیست؛ کلنگ احداث پروژهای طی ۶ سال گذشته در بندر کاسپین بر زمین زده نشده، جذب سرمایهای صورت نگرفته و لایروبی آن هم انجام نشدهاست.
وی اظهار کرد: برخی از مجتمعهای تجاری در این منطقه احداث شده است اما در مقایسه با کشورهای اوراسیا و کاسپین وضعیت مطلوبی نداریم در این راستا از اهالی رسانه درخواست کمک داریم تا در کنار ما باشند.
به گزارش تاج خبر، منطقه آزاد انزلی در روزهای ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه جاری، با هدف بیان عزم راسخ دولت چهاردهم برای توسعه همکاریهای اقتصادی و ترانزیتی با کشورهای منطقه محل برگزاری سفر سخنگوی دولت بود.
حضور در گلزار شهدای و ادای احترام به شهدای انقلاب اسلامی، افتتاح یک مدرسه خیرساز، بازدید از ۲ کارخانه تولیدی، بازدید از مجتمع بندری کاسپین، اسکله رورو نقطه اتصال ریل به کریدور شمال جنوب و اسکله گردشگری دریایی مارینا، برگزاری نشست با فعالان اقتصادی حوزه اوراسیا در قالب شورای گفتوگوی بخش خصوصی و دولت و بازدید از فاز تجارت-گردشگری منطقه آزاد انزلی مهمترین برنامههای جانبی شانزدهمین نشست خبری سخنگوی دولت بود.