حسین هراتی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار تاج خبر اظهار کرد: روزانه ۵۶۴ تن زباله در سطح استان تولید میشود که از این میزان ۳۵۰ تن مربوط به شهرها و ۲۱۴ تن مربوط به روستاها است.
وی ادامه داد: برای مقابله با چالشهای موجود در مدیریت پسماندها، ضروری است که تمامی دستگاههای مرتبط برنامههای بازیافت و تفکیک زباله را در اولویت قرار دهند و فرهنگسازی برای کاهش تولید پسماند نیز در دستور کار قرار گیرد.
وضعیت نامناسب دفن زباله در کوه باباموسی
وی درباره وضعیت مدیریت پسماند در کوه باباموسی شهر بجنورد گفت: دفن زباله در کوه باباموسی بدون مجوز و به صورت غیراصولی در حال انجام بوده و در این باره پرونده قضایی مربوط به شکایت از شهرداری بجنورد در دست پیگیری است.
هراتی خاطرنشان کرد: نبود خاک مناسب در دفن گاه باباموسی خاک پوشانی زباله ها را با مشکل روبهرو کرده است، هر چند این مشکل اخیرا کمتر شده اما همچنان دامنگیر است.
وی بیان کرد: این دفنگاه که از سه دهه پیش محل دپوی زباله است و مجوزی برای بهرهبرداری ندارد.
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی افزود: این محل در حریم شهر بجنورد ایجاد شده که در مغایرت با ضوابط قانونی استقرار واحدهای نظیر آن است.
کارخانه کمپوست معطل برطرف شدن مشکلات اجتماعی
وی افزود: وضعیت دفن زباله در کوه باباموسی در بجنورد بسیار نامناسب است که مسوولان پیگیر هستند تا با راهاندازی کارخانه کمپوست، دفن گاه نیز به مکان جدید منتقل شود.
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: ایجاد کارخانه کمپوست در مکان جدید، مجوزهای لازم را دارد اما ادامه اجرای این طرح همچنان درگیر مشکلات اجتماعی است.
وی با اشاره به تعطیلی کارخانه کمپوست بجنورد خاطرنشان کرد: کارخانه کمپوست بجنورد در دهه ۹۰ تنها پس از مدت کوتاه فعالیت به علت مشکلات اجتماعی و اعتراض مردم به تعطیلی کشیده شد.
هراتی تصریح کرد: کوه باباموسی با تعطیلی این کارخانه، بار دیگر محل دپوی زباله ها شد اما شرایط فیزیکی و حجم خاک این منطقه به گونهای است که کفایت پوشاندن زباله ها را ندارد.
کارخانه کمپوست در ۲۵ کیلومتری شرق بجنورد در زمینی به مساحت ۱۵ هکتار ساخته شده که ۱۰ هکتار برای پردازش و تخمیر و پنج هکتار آن نیز برای دفنگاه زباله در نظر گرفته شد.
این کارخانه در تیرماه سال ۹۱ با ظرفیت پذیرش روزانه ۵۰۰ تن زباله با حضور وزیر وقت کشور آغاز به کار کرد که بعد از اندک مدتی، به دلیل اعتراض روستاییان مجاور کارخانه، فعالیت آن متوقف شد.
بجنورد سه هزار و ۶۱۹ کیلومترمربع وسعت دارد، این شهرستان از لحاظ وسعت ۱۳ درصد و از لحاظ جمعیت ۳۸ درصد کل جمعیت استان را به خود اختصاص داده است.
شهرستان بجنورد دارای ۲ بخش مرکزی و گرمخان و پنج دهستان گرمخان، گیفان، بدرانلو، باباامان، آلاداغ و برابر آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ دارای ۳۲۴ هزار و ۸۳ نفر جمعیت است.