• امروز : سه شنبه, ۲۳ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 13 May - 2025
0

نیروگاه سیکل ترکیبی خرم‌آباد نقش اساسی در پایداری شبکه سراسری برق دارد

  • کد خبر : 74271
  • 23 اردیبهشت 1404 - 12:19
نیروگاه سیکل ترکیبی خرم‌آباد نقش اساسی در پایداری شبکه سراسری برق دارد

خرم‌آباد – تاج خبر – مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای باختر گفت: نیروگاه سیکل ترکیبی خرم‌آباد به‌عنوان یکی از مهمترین پروژه‌های زیرساختی برق کشور، با قرارگیری در مسیر کریدور اصلی تبادل انرژی، نقشی کلیدی در پایداری شبکه سراسری دارد.

مجتبی داودآبادی روز سه شنبه در گفت و گو با تاج خبر افزود: با بهره‌برداری از مرحله دوم نیروگاه خرم‌آباد، ظرفیت این مجموعه به حدود هزار مگاوات خواهد رسید.

وی اظهار داشت: این نیروگاه که در مسیر استراتژیک تبادل انرژی شمال به جنوب کشور واقع شده، با همکاری نزدیک شرکت برق منطقه‌ای باختر و هلدینگ برق و انرژی صبا توسعه یافته است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای باختر تصریح کرد: در صورت اختلال این کریدور، احتمال آسیب کل شبکه سراسری کشور وجود دارد، بنابراین احداث این نیروگاه در این نقطه تصمیمی کاملا راهبردی و فنی است، چراکه این نیروگاه از نوع سیکل ترکیبی با راندمان بالا و می‌تواند در شرایط بحرانی مانند خاموشی گسترده، با قابلیت “بلک استارت”، نقش کلیدی در بازیابی سریع شبکه ایفا کند.

داودآبادی در خصوص ویژگی های فنی نیروگاه سیکل ترکیبی خرم آباد یادآور شد: این نیروگاه در مرحله نخست شامل ۲ واحد گاز و یک واحد بخار بود و در حال حاضر، مرحله دوم آن شامل ۲ واحد گاز و یک واحد بخار دیگر در دست اجراست.

وی ادامه داد: ظرفیت آن در نهایت به حدود هزار مگاوات می‌رسد و از نظر فنی، شرایط بحرانی مانند فروپاشی شبکه، می تواند نقش مهمی در بازیابی سریع شبکه ایفا کند.

احداث واحد گازی نیروگاه در کمتر از ۶ ماه

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای باختر در پاسخ به این سوال که در زمینه زیرساخت‌های انتقال برق، چه اقداماتی انجام شده، گفت: سال ۹۸ قرار بود مرحله اول نیروگاه به بهره‌برداری برسد، هیچ خط انتقالی آماده نبود و در همکاری نزدیک با هلدینگ برق و انرژی صبا، در مدت زمان کوتاهی خط چهارمداره ۲۳۰ کیلوولت طراحی، تایپ‌تست و اجرا شد.

داودآبادی ادامه داد: همچنین هادی‌های قدیمی در مسیر خطوط انتقال با هادی‌های پرظرفیت (HTLS) تعویض شدند که این کار بدون نیاز به تعویض دکل‌ها، انجام و ظرفیت انتقال را افزایش داد.

نیروگاه سیکل ترکیبی خرم‌آباد نقش اساسی در پایداری شبکه سراسری برق دارد

وی با بیان اینکه در فاز دوم نیز شاهد ثبت رکورد چشمگیری هستیم گفت: احداث یک واحد گازی که معمولا ۱۸ تا ۲۴ ماه به طول می‌انجامد، از دی‌ماه آغاز شده و برای سنکرون شدن در نیمه خرداد برنامه‌ریزی شده است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای باختر اضافه کرد: همچنین ۶ اردیبهشت جاری در مسیر پست ۴۰۰ کیلووات مرحله دوم نیز نسبت به تعویض هادی‌های قدیمی با هادی پر ظرفیت اقدام شد که این عملیات تا پایان همین ماه به اتمام و آماده دریافت انرژی واحد جدید نیروگاه می‌شود.

پیشگیری از حبس انرژی با همکاری هلدینگ صبا

داودآبادی در پاسخ به این سوال که در خصوص همکاری با مجری پروژه، چه رویکرد مدیریتی در پیش گرفته‌اید، اضافه کرد: الگوی جدیدی با هلدینگ صبا برای تحویل‌گیری پروژه اجرا کردیم و به‌جای اینکه مراجعه و بررسی پس از اتمام پروژه، از همان ابتدا کارشناسان بهره‌برداری برق باختر به‌طور همزمان در محل پروژه حضور داشتند که این هماهنگی لحظه‌ای باعث شد، هیچ تاخیری در بهره‌برداری رخ ندهد و حتی یک کیلووات تولید نیز حبس نشود.

وی در خصوص تاثیر نیروگاه بر تامین برق لرستان و توسعه اقتصادی منطقه گفت: شبکه برق ایران یکی از بزرگترین شبکه‌های جهان در تولید برق است و نیروگاه‌هایی مانند خرم‌آباد که تامین‌کننده بار پایه هستند، نقشی حیاتی در پایداری ایفا می‌کنند.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای باختر ادامه داد: پیش از احداث این نیروگاه، لرستان فاقد نیروگاه حرارتی بود و این موضوع باعث ناترازی در تولید و مصرف انرژی شده بود اما اکنون با بهره‌برداری از این نیروگاه، این تراز تا حد زیادی اصلاح شده است.

نیروگاه سیکل ترکیبی خرم‌آباد نقش اساسی در پایداری شبکه سراسری برق دارد

داودآبادی تصریح کرد: نزدیکی تولید به مصرف، علاوه بر کاهش تلفات شبکه، زمینه‌ساز توسعه اقتصادی نیز هست، چراکه وقتی سرمایه‌گذاران متوجه حضور نیروگاه بزرگ مقیاس در منطقه می‌شوند، اطمینان بیشتری برای ورود سرمایه‌ خود به استان پیدا می‌کنند، از این منظر نیز نیروگاه خرم‌آباد نقش موثری در آینده اقتصادی استان لرستان و استان‌های همجوار خواهد داشت.

تبادل سالانه ۴۰ میلیارد کیلووات ساعت انرژی توسط برق باختر

وی همچنین در خصوص این مجموعه اظهار داشت: برق منطقه‌ای باختر یکی از ۱۶ شرکت برق منطقه‌ای کشور است که سه استان لرستان، همدان و مرکزی را پوشش می‌دهد و موقعیت جغرافیایی این منطقه در مرکز تبادل انرژی کشور قرار دارد، به‌طوریکه بیشترین میزان تبادل انرژی سالیانه حدود ۴۰ میلیارد کیلووات‌ ساعت از طریق این شبکه انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای باختر ادامه داد: به این صورت که در ۶ ماهه اول سال که فصل گرم سال محسوب می‌شود از سمت شمال به جنوب انرژی تبادل پیدا می‌کند و نیمه دوم سال نیز رژیم تبادل تغییر می یابد.

داودآبادی گفت: شبکه این مسیر بیشتر از استان‌ خوزستان شروع و به سمت لرستان، مرکزی، تهران، مرکز و شمال کشور راهی می‌شود که یک جریان بسیار استراتژیک، راهبردی و حساس برای شبکه سراسری برق کشور محسوب می‌شود و از اهمیت بالایی برخوردار است.

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=74271

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.