به گزارش تاج خبر، این فیلم کوتاه ۱۰۰ ثانیه ای روایت سه کودک با لباسهای ابرقهرمانانه در فضایی متروکه است که در حال دفن چیزی هستند که به تمام جوامع بشری آسیب میزند، این روایت از یک تصمیم قوی برای ساخت فیلمی تاثیرگذار و معنیدار سرچشمه میگیرد که توانسته است نظر برخی از هنرمندان را جلب کند.
محمد مرادی یکی از کارگردانان این فیلم کوتاه ۱۷ سال سن دارد و از سال ۱۳۹۸ با گویندگی و دکلمه خوانی وارد عرصه هنر شد و در میان فعالیت های هنری خود در مسیر بازیگری قرار گرفت و بیش از گذشته با هنر ارتباط برقرار کرد.
وی از سال ۱۴۰۱ بازیگری را به صورت حرفه ای آموزش دیده و نمایش های مختلفی رو بازی کرد، کم کم این توانایی را در خود دید که می تواند بنویسد و اثر خلق کند بنابراین شروع به نوشتن نمایش های مختلفی کرد و کارهایش را در معرض نمایش قرار داد.
این کارگردان نوجوان کردستانی در گفت و گو با خبرنگار تاج خبر درباره ورود خود به عرصه سینما (فیلمسازی و کارگردانی) اظهار کرد: ورودم به عرصه از سال ۱۴۰۳ و با آشنایی با انجمن سینما و هنرجوهایی که دوره انجمن را گذرانده بودند شروع شد و پس از آن زمینه ای فراهم شد تا از بنده در حوزه متن و فیلمنامه استفاده شود.
وی افزود: اولین تجربه بنده در سینمای کوتاه “نویسندگی و دستیاری کارگردان” بود و پس از آن با کمک ها و آموزش هایی که دیدم به خصوص دیدن فیلم و آثار موفق سینمای کردستان بیشتر به حوزه فیلمسازی علاقمند شده و مجذوب این رشته شدم.
مرادی یادآور شد: پس از مدتی تصمیم گرفتم با یکی از دوستانم که با هم این مسیر را شروع کرده بودیم، فیلمنامه و کارگردانی مشترکی داشته باشیم و اولین تجربه ما نویسندگی و کارگردانی فیلم کوتاه “دفن” بود که حدود ۶ ماه درگیر پیش تولید آن بودیم.
وی اظهار کرد: فیلم “دفن” از اسفند ماه ۱۴۰۳ وارد مرحله جدی ساخت شد و فروردین تا اواسط اردیبهشت ماه انتخاب عوامل، دعوت به همکاری هنرمندان و دکوپاژ کارگردانی و از این قبیل فعالیت ها انجام شد و ۱۸ اردیبهشت امسال فیلمبرداری این اثر به پایان رسید.
یک تصمیم قوی و عشق به نوشتن
این نویسنده و کارگردان کردستانی ادامه داد: ساخت فیلم “دفن” از یک تصمیم قوی و یک عشق به نوشتن و روایت کردن داستانهایی آغاز شد که بتوانند تلنگری به دنیا بزنند و فیلمنامهای که ما نوشتیم نه تنها جذاب و قوی است، بلکه به نوعی پیامی عمیق و تاثیرگذار برای جامعه دارد.
وی افزود: “دفن” یک داستان ساده نبود بلکه داستانی بود که از عمق احساس و اندیشه سرچشمه میگرفت و برای ما، نوشتن چنین داستانی نه تنها یک چالش، بلکه یک مسئولیت بود و تصمیم ما برای ساخت این فیلم، دقیقاً از این باور نشات میگرفت که روایتهایی اینچنینی میتوانند تاثیری ماندگار داشته و تلنگری عمیق به دنیای امروز بزنند.
مرادی با بیان اینکه هدف اصلی در ساخت این فیلم، روایت داستانهایی است که بتواند مخاطب را به تفکر و بازاندیشی وادار کند، گفت: با توجه به فیلمنامه قوی و مفهومی این فیلم کوتاه، انتظار پخش موفقی از آن در سینمای کوتاه کردستان وجود دارد.
وی یادآور شد: این فیلم بزودی پخش ملی و بینالمللی خود را آغاز می کند و در جشنوارههای سینمایی مختلف به نمایش درخواهد آمد و انتظار میرود که با توجه به مضمون و داستان خاص خود، مورد توجه بسیاری از مخاطبان و منتقدان قرار گیرد.
فیلمسازی کردستان پر از فرصت و چالش
این کارگردان نوجوان کردستانی در ادامه به وضعیت فیلمسازی در استان اشاره کرد و گفت: فیلمسازی در استان کردستان پر از فرصت ها و چالش های مختلف است که یک فیلمساز باید با آن دست و پنجه نرم کند و ضمن اینکه زمینه برای استفاده از فرصت ها نیز برای آنان فراهم شود.
وی اضافه کرد: افرادی مانند ما که در اول راه قرار داریم قطعا با چالش های جدی مواجه خواهیم شد که گاهی به توقف تولید می رسد اما در مجموع سینمای کوتاه کردستان در وضعیت مناسبی قرار دارد و باید زمینه توسعه بیش از پیش این حوزه با بهره گیری از هنرمندان جوان و توانمند فراهم شود.
مرادی یادآور شد: بنده به عنوان یک فیلمساز از مسئولان انتظار دارم با استفاده از ظرفیت ها فضایی ایجاد شود که بیشتر به تولیدات نسل جوان اهمیت داده شود، ما را بینند و حمایت کنند که من فیلمساز به خاطر تجهیزات و هزینه های خیلی ابتدایی لازم نباشد به مرز فروختن گوشی موبایل دستم برسم.
وی ابراز امیدواری کرد هنرمندان جوان ما بیشتر حمایت شوند و این فرصت را داشته باشند که ذهنیات و ایده های خود را در قالب یک طرح هنری ارائە دهند تا بیشتر شاهد آثار هنری زیبا در استان باشیم.