محسن زنگنه روز دوشنبه در گفتو گو با خبرنگار سیاسی تاج خبر، در پاسخ به این پرسش که نوزدهیمن کنفرانس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو همکاری اسلامی تا چه میزان میتواند فرصتهایی ارزشمند برای پیگیری منافع کشورهای مسلمان خلق کند؟ گفت: از یک دهه گذشته تا امروز، نقش پارلمانها در ایجاد تعاملات بینالمللی در کنار دیپلماسی عمومی افزایش پیدا کرده است و نهادهای بینالمللی زیادی که برگرفته از پارلمانهای کشورهای دنیا هستند، با عناوین مختلف در سطح جهان در حال رایزنی و پیشبرد اهداف بین المللی کشورشان میباشند.
نایب رئیس اول کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی افزود: این مجامع و نهادها سهم به سزایی از اقتصاد، جمعیت و همچنین مناسبات فرهنگی و اجتماعی جهان را به خود اختصاص دادهاند و سالهاست در حوزههای مختلف فعالیت میکنند و در زیر مجموعه آنها، نهادهای مختلفی شکل گرفته است.
عضوکمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: به عنوان مثال امروز در کنار مجموعههایی مانند سازمان ملل که همه کشورها در آن عضو هستند، نهادی مانند اتحادیه بینالمجالس جهانی(IPU) مشغول فعالیت است که مجموعهای از نمایندگان مجالس کشورهای دنیا عضو آن هستند. همچنین نهادی مانند مجمع عمومی مجالس آسیایی(APA) در قاره آسیا فعالیت میکند که در جمعیت و اقتصاد بزرگی را شامل شده و در همگرایی و توسعه روابط کشورهای آسیایی اثرگذار است.
جایگاه جغرافیایی کشورها عضو همکاری اسلامی سبب برخورداری آنها از قابلیتهای ژئوپلیتیک شده است
وی یکی از این نهادهای بسیار موثر در عرصه سیاسی و اقتصادی جهان را مجمع همکاری کشورهای اسلامی برشمرد و یادآور شد: این مجمع بیش از ۵۰ کشور دنیا و جمعیتی بالغ بر یک میلیارد نفر را به خود اختصاص داده است و سهم بسیار قابل توجهی از اقتصاد دنیا را در بر میگیرد. همچنین جایگاه جغرافیایی کشورها عضو این مجمع سبب برخورداری آنها از مزیتها و قابلیتهای ژئوپلیتیک شده است.
زنگنه اضافه کرد: کشورهای حاشیه خلیج فارس یا کشورهای شمال آفریقا، کشورهای شرق دور و جنوب شرق آسیا از جمله این کشورها محسوب میشوند که با بهره بردن از چنین مجامعی روابط خود را توسعه و ارتقاء دادهاند.
عضوکمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو همکاری اسلامی توانسته نقش ارزشمندی و بسزایی را در تعاملات و معادلات بینالمللی ایفا کند، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران نیز نقاط اشتراک بسیاری با این کشورهای مسلمان از لحاظ دینی، مذهبی، همسایگی یا سایر قرابتهای قومی و زبانی دارد که این اشتراکات میتواند نقش ارزندهای در افزایش تعاملات بین المللی کشور و استفاده از ظرفیتهای اقتصادی فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ایفا کند.
زنگنه، اجلاس همکاری اسلامی را فرصتی بسیار مناسب برای نزدیک شدن کشورهای مسلمان به یکدیگر و تعمیق روابط اجتماعی، سیاسی و فرهنگی آنها برشمرد و گفت: از طرفی بسیاری از سیاستگذاریها در حوزه روابط بین الملل توسط مجالس مدیریت میشوند و قراردادها و تفاهمنامههای خارجی یا عضویت در نهادهای بین المللی باید در کشورهای مختلف توسط مجالس آنها به تایید برسد.
توسعه روابط پارلمانی ایران با سایر کشورها سبب خنثی سازی اقدامات سوء دشمنان خواهد شد
نایب رئیس کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس تاکید کرد: به هر میزان تعاملات بین مجلس ایران با سایر کشورها بیشتر شود، در عمل تصویر مثبتی از کشور ما در ذهن سایر کشورها ایجاد خواهد کرد و اقدامات سوء دشمنان علیه جمهوری اسلامی برای نشان دادن چهره غیرواقعی از ما در بین کشورهای مسلمان را خنثی خواهد کرد.
این نماینده مجلس درباره اینکه این اجلاس تا چه میزان میتواند با رویکرد اسلامی هراسی که غرب آن را دنبال می کند، غلبه کند، گفت: یکی از حربههای نظام استکباری در مقابله با کشورهای اسلامی و پیشبرد اهداف خصمانه، تشدید فضای اسلام هراسی در دنیاست تا توده مردم را از کشورهای اسلامی و مسائل جهان اسلام دور کند. در حالی که مسائل فلسطین و غزه و تروریسیم دولتی رژیم صهیونیستی اصلی ترین مسائل در جهان اسلام است.
زنگنه خاطرنشان کرد: این اجلاس و نشست هایی که در کمیتههای مختلف آن برگزار میشود، با تبیین درست و دقیق و قطعنامهها و بیانیههای کاربردی و اثرگذار، میتواند در نفی اسلام هراسی و مبارزه با تروریسیم دولتی نقش بسزایی ایفا کند.
به گزارش تاج خبر، نوزدهمین کنفرانس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو همکاری اسلامی (PUIC) از امروز دوشنبه (۲۲ اردیبهشت ماه) با موضوع “حکمرانی سالم و نهادهای قوی به عنوان ستونهای تابآوری” به صورت رسمی در شهر جاکارتا اندونزی آغاز به کار کرده است.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ریاست روحالله متفکرآزاد (نماینده تبریز) و همراهی سارا فلاحی(نماینده ایلام)، سید یحیی سلیمانی(نماینده نیشابور) و محمدمهدی شهریاری(نماینده بجنورد) با هدف شرکت در نشستهای رسمی و تخصصی اجلاس PUIC، روز گذشته وارد جاکارتا پایتخت اندونزی شدند.
این اجلاس تا پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ادامه خواهد داشت و اعضای هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران قرار است در کمیتههای عمومی، سیاسی، فرهنگی، زنان و خانواده، کمیته دائمی فلسطین و همچنین کنفرانس زنان به ایراد سخنرانی بپردازند.
محمدباقرقالیباف نیز به همراه تعداد دیگری از نمایندگان، فردا سهشنبه(۲۳ اردیبهشت ماه) به جاکارتا خواهد رفت و شرکت در اجلاس و دیدارهای دوجانبه، مهمترین برنامههای رئیس مجلس شورای اسلامی در این سفر خواهد بود.