مهدی عبدالمالکی در خبری که روز یکشنبه برای تاج خبر ارسال کرد از بیکاری به عنوان معضل اصلی استان یاد کرد و افزود: یکی از راهکارهای اصلی در رفع معضل بیکاری، آموزش های مهارتی است و عاملی که موجب شده نتوانیم باوجود گذشت چندین دهه آمار بیکاری استان را کاهش دهیم این است که آموزش های مهارتی و کیفی در سطح استان آنطور که باید عرضه نمی شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر مراکز آموزشی بسیاری در سطح استان فعال است و سالانه چندین هزار نفر در این مراکز آموزش می بییند، اما خروجی این مراکز که طی سالیان گذشته شاهد آن هستیم، نشان میدهد آموزش های ارائه شده کیفیت و کارایی لازم را نداشته و نتواسته افراد را صاحب مهارت و شغل کند.
معاون آموزش و کارآفرینی سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: همین کیفیت پایین آموزش ها موجب شده تا علاوه بر عدم اثرگذاری آنها در ایجاد اشتغال، نوعی بی اعتمادی اجتماعی هم نسبت به حوزه آموزش در استان ایجاد شود که بسیار خطرناک است.
وی افزود: خوشبختانه سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه با درک درست این خلا و معضل اساسی، هدفگذاری خود را بر کیفی سازی و مهارت محوری آموزش ها و تکمیل زنجیره ارزش در مهارت های کاربردی متمرکز کرد و تلاش بر این بوده که کیفیت آموزش ها به گونه ای باشد که افراد به معنای واقعی صاحب مهارت شوند و فردی که گواهینامه آموزشی جهاد دانشگاهی را دریافت می کند صلاحیت و مهارت حرفه ای گواهینامه را داشته باشد.
عبدالمالکی با اشاره به تکمیل زنجیره ارزش در مهارت های کاربردی در این مرکز آموزشی افزود: توانسته ایم با جذب کارگزارانی که مسیر آموزش تا تولید محصول را طی کرده اند، شرایط اشتغال و راهبری شغلی را برای افراد مستعد آموزش دیده فراهم کنیم.
وی افزود: از طرفی بسیاری آموزش های ارائه شده در استان بی هدف و کور است به طوری که نیازسنجی در خصوص آنها صورت نگرفته و برای همین نتیجه و کارایی لازم را ندارد و این در حالی است که ما در معاونت آموزش جهاد دانشگاهی تمام هدف خود را بر ارائه آموزش ها مبتنی بر نیاز روز جامعه متمرکز کرده ایم.
آموزش نیم میلیون فراگیر در کرمانشاه
عبدالمالکی با اشاره به بیش از سه دهه فعالیت معاونت آموزش جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه از آموزش بیش از نیم میلیون فراگیر طی این مدت خبر داد و گفت: با توجه به سطح کیفی آموزش ها و گستردگی آن، در حال حاضر بزرگترین و اثرگذارترین شبکه آموزش تخصصی و مهارتی در غرب کشور را دارا هستیم.
وی افزود: در بحث کیفیت بالا و مهارت محوری آموزشهای جهاد دانشگاهی همین بس که از ۱۵۰ مدرس زبانی که هم اکنون با جهاددانشگاهی همکاری دارند ۶۰ درصد آنها فراگیران دوره های آموزشی گذشته همین نهاد بوده اند.
معاون آموزش و کارآفرینی سازمان جهاددانشگاهی استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به ارائه آموزش های جهاد دانشگاهی در سه حوزه «آموزش های عمومی»، «تخصصی و مهارتی» و «آموزش کارکنان دولت»، گفت: سرآمد حوزه «آموزش های عمومی»، زبان های خارجی است که در حال حاضر ۶ فراگیر در این زمینه در مراکز آموزشی جهاد در حال آموزش هستند.
وی افزود: جهاد دانشگاهی در حال حاضر بزرگترین مرکز جامع آموزش های زبان خارجی در غرب کشور است و با وجود ۴۵ کلاس درس، ظرفیت آموزش همزمان ۲۵۰۰ نفر در آن فراهم شده است.
وی افزود: در حوزه آموزش های عمومی، آموزشهای حوزه رایانه را هم داریم و در این زمینه ۲ کارگاه شبکه مجهز داریم که عملا به لحاظ تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری مجهزترین کارگاه های آموزشی شبکه در غرب کشور محسوب می شوند.
عبدالمالکی در ادامه از «آموزشهای تخصصی و مهارتی» به عنوان محور دیگر آموزش های جهاد دانشگاهی یاد کرد و افزود: در حال حاضر در این حوزه، ۷۰ عنوان دوره آموزشی در دپارتمان های مختلف ارائه می شود.
به گفته معاون آموزش و کارآفرینی سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه در حال حاضر هفت دپارتمان علوم رایانه، علوم پزشکی، فنی و مهندسی، علوم انسانی، کشاورزی، بین الملل و فرهنگ و هنر در جهاد دانشگاهی فعال است.
وی افزود: در هریک از این دپارتمان ها دوره های آموزشی مرتبط ارائه می شود، بطور مثال در دپارتمان علوم رایانه، دوره های عمومی رایانه، شبکه و امنیت و بازی سازی برگزار می شود، همچنین ذیل این دپارتمان، مدرسه برنامه نویسی هم فعال است که در آن برنامه نویسی از مبتدی تا پیشرفته آموزش داده می شود.
برای اولین بار مجوز آموزش کارکنان دولت را در ۵ حوزه اصلی دریافت کرده ایم
عبدالمالکی در ادامه «آموزش کارکنان دولت» را هم حوزه سوم آموزش های جهاد دانشگاهی عنوان و تصریح کرد: درگذشته تنها در یک حیطه اجازه آموزش کارکنان دولت را داشتیم، اما خوشبختانه امسال موفق شده ایم، آموزش کارکنان دولت را در پنج حیطه امور فناوری اطلاعات-نرم افزار، امور فناوری اطلاعات-سخت افزار، امور اداری، امور مالی و امور اقتصاد و بازرگانی داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در ذیل فعالیت های مرتبط با حوزه آموزش کارکنان دولت، مرکز آزمون سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه هم فعال است و امکان برگزای آزمون با حضور ۲۰ هزار داوطلب را بصورت همزمان دارا است.
به گفته عبدالمالکی سال گذشته بیش از ۳۰ آزمون ویژه دستگاه های اجرایی توسط مرکز آزمون سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه برگزار شد.
او به فعالیت کانون ارزیابی و توسعه شایستگی سازمان جهاد دانشگاهی هم اشاره کرد و افزود: در این مرکز با بهره گیری از ابزارهای مختلف، تکنیک ها و آموزش های روانشناسی، مصاحبه، شبیه سازی و تمرین گروهی ارزیابی جامعی از پتاسیل افراد برای فعالیت در سطوح کارشناسی و مدیریتی صورت می گیرد.
عبدالمالکی افزود: تاکنون پنج طرح ارزیابی توسط این مرکز انجام گرفته است که آخرین مورد آن مربوط به ارزیابی پذیرفته شدگان آزمون استخدامی طرح شهید زین الدین بود.
وی افزود: طرح دیگر در حوزه آموزش های کارکنان دولت، طرح آموزش سرباز ماهر است که تاکنون ۳۱۳۱ سرباز در قالب این طرح آموزش های مهارت محور دیده اند.
رشد ۳۳ درصدی بهره مندان معاونت آموزش جهاددانشگاهی
معاون آموزش و کارآفرینی سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه در ادامه گریزی هم به آمار فعالیت های این معاونت در سال گذشته داشت و افزود: در سال گذشته بیش از ۲۳ هزار و ۷۰۰ نفر در دوره های عمومی، ۳۲۱۲ نفر در دوره های تخصصی و ۲۶۹۶ نفر در دوره های کارکنان دولت آموزش دیده اند.
وی افزود: همچنین سال گذشته ۳۰ آزمون با حضور بیش از ۳۲ هزار و ۱۷۲ داوطلب توسط مرکز آزمون سازمان جهاددانشگاهی استان کرمانشاه برگزار شد.
عبدالمالکی خاطرنشان کرد: در مجموع سال گذشته بیش از ۶۴ هزار نفر از خدمات معاونت آموزش سازمان جهاد دانشگاهی بهره مند شدند که این تعداد نسبت به سال ماقبل آن، ۳۳ درصد رشد داشته است.
وی خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم تا در سال جاری تعداد بهره مندان خدمات آموزشی جهاد دانشگاهی را به بیش از ۸۰ هزار نفر افزایش دهیم.
عبدالمالکی تاکید کرد: همچنین امسال در تلاش هستیم تا با همراهی کارگزاران حوزه های مهارتی مختلف، چرخه ارزش از آموزش تا اشتغال را تکمیل کنیم.
به گزارش تاج خبر، بر اساس داده های رسمی مرکز آمار ایران در زمستان ۱۴۰۳ متوسط نرخ بیکاری ایران ۷.۸ درصد بود و این رقم در استان کرمانشاه ۷.۴ درصد از متوسط نرخ کشور بالاتر بوده است؛ در زمستان سال گذشته استان کرمانشاه با نرخ بیکاری ۱۵.۲ درصد، بالاترین رقم را بین استان ها داشته است.
نرخ بیکاری استان کرمانشاه در بهار سال گذشته ۱۲ درصد، در تابستان ۱۲.۶ درصد و در پاییز ۱۱.۸ درصد اعلام شد و این عدد در زمستان ۱۴۰۳ به ۱۵.۲ درصد رسید.