به گزارش خبرنگار تاج خبر، جعفر مردانی روز یکشنبه در آیین معارفه دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان افزود: به دلیل تردد خودروهای شوتی هر روز باید در محورهای ارتباطی استان شاهد تصادفهای منجر به فوت همشهریانمان باشیم.
استاندار چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: احداث ایستگاه ایست و بازرسی کُردشامی در بروجن با هدف مقابله با خودروهای شوتی از جمله ضرورتهای است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید براینکه مبارزه با قاچاق کالا از شاخصهای تحقق شعار سرمایهگذاری برای تولید به شمار میرود گفت: قاچاق کالا و ارز فقط یک تخلف اقتصادی نیست بلکه پدیدهای پیچیده و چند لایه است که ضمن ضربهزدن به صنعت ملی و تضعیف بنیانهای اقتصادی کشور به افزایش نابرابری، تعمیق فقر در مناطق آسیبپذیر و گسترش بیثباتی اجتماعی دامن میزند.
استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: قاچاق کالا و ارز پدیده شومی است که تولیدکننده داخلی را بیپناه، عدالت مالیاتی را زیرسوال میبرد و منابع درآمدی دولت را با اختلال روبرو میکند.
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت : در سال سرمایهگذاری برای تولید با چند عبارت از جمله سرمایه ، سرمایهگذاری ، تولید، اشتغال و رفع بیکاری که یکی از شاخصهای تحقق شعار سال در این مساله است باید با پدیده شوم مقابله با قاچاق کالا مقابله کرد.
وی بر ضرورت اطلاعرسانی ، آگاهسازی و فرهنگسازی در خصوص پدیده قاچاق کالا و استقبال نکردن مردم ازاین نوع کالاها در بازار تاکید کرد.
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: با تلاش صورت گرفته ایستگاه ایست و بازرسی در روستای کردشامی شهرستان بروجن در حال احداث است و با توجه به ضرورت ایجاد این ایستگاه میطلبد ستاد قاچاق کالا و ارز دراین خصوص با نیروی انتظامی همکاری لازم داشته باشد.
وی بر ضرورت تقویت زیرساختهای نظارتی در مبادی ورودی و خروجی استان از جمله نصب دوربینهای ثبت تخلف با قابلیت پلاک خوانی هوشمند و اتصال لحظهای به سامانههای ملی رهگیری کالا و اختصاص بودجه ویژه به گلوگاههای جادهای تاکید کرد.
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: افزایش گشتهای ترکیبی به ویژه در جادههای حساس مانند لردگان – بروجن، مسیرهای منتهی به استانهای کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و فارس، تقویت رویکرد پیشگیرانه فرهنگی و اجتماعی با آموزش عمومی و ترویج این واقعیت که خرید کالای قاچاق؛ مشارکت در آسیب اقتصاد ملی و تولید است از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین از ادارههای کل گمرک و اموال تملیکی چهارمحال و بختیاری خواست فهرستی از پروندههای قاچاق تعیین تکلیف نشده در استان احصا کنند و برابر قوانین و مقررات به تعزیرات حکومتی و دادسرای استان اعلام کنند.
مردانی همچنین بر افزایش تورهای ایست و بازرسی به منظور جلوگیری از تردد خودروهای شوتی و کاهش قاچاق کالا در استان تاکید کرد.
تلاش چهارمحال و بختیاری برای مقابله با قاچاق کالا ستودنی است
مشاور رییس ستاد و مدیرکل بازرسی و هماهنگی امور استانهای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور از جدیت، پیگیری و چابکی مسوولان چهارمحال و بختیاری در خصوص موضوع مبارزه با قاچاق کالا و ارز تقدیر کرد.
ایرج حیدری گفت: هماکنون موضوع مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این استان به جدیت و با رهبری و هدایت استاندار پیگیری میشود.
وی افزود: هر ساله ۶ جلسه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به ریاست رییس جمهور و حضور اعضای ستاد برگزار و در این جلسات مسائل، مشکلات و نقطه نظرات ستادهای استان بررسی و برای رفع آنها برنامهریزی میشود.
حیدری با اشاره به موضوع حقالکشف که در جلسه امروز ستاد استان نیز مطرح شد گفت: این موضوع از سوی مسوولان استانهای دیگر نیز مطرح شده است و در جلسه پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز که به ریاست رییسجمهور در اواخر اردیبهشتماه و یا اوایل ماه ِآینده برگزار میشود این مساله مطرح میشود.
وی از مسوولان و اعضای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان درخواست کرد که آخرین وضعیت قاچاق کالا و ارز استان را احصا کنند و هر دستگاه یک پیوست در این زمینه تهیه کند.
مدیرکل بازرسی و هماهنگی امور استانهای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور گفت: اعضای ستاد با تهیه پیوست فعالیت برای خود در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز یک ساختار تهیه کنند تا کار بر اساس قانون و با جدیت پیگیری شود.
به گفته وی، ایجاد ارتباط تنگاتنگ بین ستاد و دستگاههای مسوول یکی از برنامههای اصلی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.
حیدری با تاکید بر اینکه قاچاق کالا و ارز آفت اقتصاد است افزود: کاهش مساله قاچاق منجر به افزایش، رشد و مشارکت اقتصادی منجر میشود.
وی ادامه داد: تهیه و تدوین یک برنامه با دوره زمانی یک ساله مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای استان ضروری است.
حیدری با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب در زمینه امیدآفرینی گفت: در ستاد مبارزه باقاچاق کالا و ارز برخورد با دانه درشتها و باندها سازماندهی شده مود تاکید قراردارد.
به گفته وی، برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز میطلبد از ظرفیت بخش خصوصی، اتاقهای تعاون و بازرگانی به پارلمان بخش خصوصی و ظرفیت دانشگاهی استفاده شود.
دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز چهارمحال و بختیاری نیز گفت: اجرای مصوبات این ستاد الزام آور است.
سید شجاع زیلابی افزود: مصوبات ستاد استان به ستاد مرکزی اعلام و رونوشتی به بازرسی کل استان داده میشود.
وی همچنین بر ضرورت برگزاری میزگردهایی در خصوص مضرات کالای قاچاق، موارد بهداشتی ناشی از استفاده کالاهای نامرغوب قاچاق و برگزاری فوری مناقصه کالاهای توقیفی در اموال تملیکی تاکید کرد.
به گزارش تاج خبر، در این آیین سید شجاع زیلابی دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز چهارمحال و بختیاری معرفی و از خدمات یدالله گودرزی تقدیر شد.