به گزارش تاج خبر، یکی از مهمترین شاخص در موفقیت تولید عسل علاوه بر آموزش، مکانیابی صحیح برای استقرار کلنیها و رعایت فواصل بین زنبورداران است.
آب و هوای مناسب، اقلیم متنوع جنگلی و کوهستانی، وجود کشتزار محصولات مختلف و باغهای میوه، تا گل و گیاهان دارویی از جمله ظرفیتهای شاهرود برای استقرار کندوهای زنبور عسل در نقاط مختلف این شهرستان محسوب میشود.
حمید آقابیکی روز شنبه در گفت و گو با تاج خبر بیان کرد: ۲۴۴ بهرهبردار عسل با ۲۰ هزار و ۵۷۳ کلنی در شهرستان شاهرود فعالیت دارند.
وی با اشاره به تولید سالانه ۱۵۷ تن عسل در این شهرستان، ابراز کرد: ۴۴ درصد سهم استان در تولید عسل مربوط به شاهرود است.
تولید ۱۵ کیلوگرم ژل رویال در شاهرود
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود افزود: سال ۱۴۰۳ در این شهرستان ۹۰۰ کیلوگرم گرده، سه تن موم، ۱۵ کیلوگرم ژل رویال و ۲۳۰ کیلوگرم بره موم تولید شد.
آقابیکی ادامه داد: به نظر کارشناسان کاهش استرس و اضطراب، کاهش چربی خون، بهبود سلامت و شادابی پوست، بهبود زخمها و درمان گلودرد از جمله فواید استفاده از عسل است.
به گزارش تاج خبر، با توجه به خشکسالی، تغییرات اقلیمی، خروج از تولید تکمحصولی و توجه به توسعه تولید سایر فرآوردههای زنبورعسل از قبیل ژل رویال، گرده گل و زهر زنبور، توسعه زنبورستانها از جمله برنامههای جهاد کشاورزی در این شهرستان محسوب میشود.
شهرستان شاهرود با بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در شرق استان سمنان قرار دارد.