• امروز : جمعه, ۱۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 9 May - 2025
0

معماران هنرمند شاهچراغ (ع) تجلیل شدند/ هنر برای انتقال مفاهیم آسمانی

  • کد خبر : 73544
  • 19 اردیبهشت 1404 - 17:12
معماران هنرمند شاهچراغ (ع) تجلیل شدند/ هنر برای انتقال مفاهیم آسمانی

شیراز – تاج خبر – همزمان با دهه کرامت، از هنرمندان حوزه‌های حجاری، مقرنس، خوشنویسی، کاشی‌کاری، گچ‌بری، گره‌کاری، معرق چوب و آینه‌کاری حرم مطهر شاهچراغ (ع) تجلیل شد؛ به گفته یکی از پژوهشگران تاریخ و هنر فارس، این هنرمندان با خلق اشکال رمزی، خطوط هندسی و نقوش اسلیمی، مفاهیم آسمانی و آموزه‌های دینی را به مخاطبان انتقال می‌دهند.

به گزارش تاج خبر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس جمعه در این زمینه اعلام کرد که مردم این استان در روزهای پرنشاط دهه کرامت، با محبت اهل بیت (ع) به استقبال آیین‌های نورانی می‌روند و روز بزرگداشت شاهچراغ(ع) در این میان شکوهی منحصربه‌فرد می‌یابد.

مهدی رنجبر ادامه داد: برنامه‌های متنوعی در حرم مطهر و همچنین شهرها و روستاهای استان فارس برای گرامیداشت این مناسبت تدارک دیده شده است؛ امسال نیز نخستین همایش تجلیل از هنرمندان معماری حرم مطهر شاهچراغ (ع) برگزار شد تا از استادانی که با هنر خود این فضای روحانی را آذین بستند، قدردانی شود.

سیدابوالحسن عمرانی، نویسنده و مدرس حوزه و دانشگاه، در این آیین با اشاره به نامگذاری شیراز به عنوان «سومین حرم اهل بیت (ع)» از سوی رهبر انقلاب، گفت: معرفی هرچه بیشتر حضرت شاهچراغ (ع) از اولویت‌های فرهنگی شیراز است.

او افزود: از دهه ۹۰، فعالیت‌های فرهنگی و هنری حرم مطهر با تولید مستندهایی درباره تاریخچه معماری این آستان و پخش آنها در شبکه‌های داخلی و بین‌المللی گسترش یافت.

معماران هنرمند شاهچراغ (ع) تجلیل شدند/ هنر برای انتقال مفاهیم آسمانی

این پژوهشگر تاریخ و هنر فارس به تلاش‌های دیگر از جمله ضرب سکه‌های یادبود با نقش حرم شاهچراغ (ع) اشاره کرد و توضیح داد: در دوران تحریم‌ها، محققان ایرانی با ساخت آلیاژ بومی، زمینه را برای ضرب این سکه‌ها فراهم کردند.

عمرانی همچنین به برگزاری جشنواره‌های ادبی، نمایشگاه‌های هنری و انتشار محصولات فرهنگی متنوع برای معرفی حرم مطهر تاکید کرد.

وی در ادامه از هنرمندان برجسته معماری حرم مطهر یاد کرد که برخی از آنها درگذشته‌اند، اما آثارشان ماندگار است؛ نام استادانی مانند عبدالعلی پرنا، عبدالله لنگرانی، احمدزجاجی، کرامت الله مقرنس بند، محمدعلی مقرنس بند، محمودرضا شبیه، حاج حسین ظفری زاده، احمد قدربند شیرازی و صدرالله فرهادیان فر و دیگران در این فهرست قرار دارد.

عمرانی که خود خالق آثاری مانند مستندهای «سرای آفتاب» و «ثنای آفتاب» است، هدف این همایش را زنده نگه‌داشتن یاد هنرمندان و تاکید بر ضرورت تداوم چنین برنامه‌هایی عنوان کرد.

این استاد دانشگاه در پایان با اشاره به نقش گردشگری فرهنگی در شیراز گفت: توسعه برنامه‌های فرهنگی حرم مطهر، حضور زائران را افزایش داده و مسئولان را به توسعه فضای زیارتی ترغیب کرده است.

به گفته او، این اقدامات نه تنها بر شکوه معنوی حرم می‌افزاید، بلکه جایگاه شیراز را به عنوان مقصدی فرهنگی تقویت می‌کند.

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=73544

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.