• امروز : پنجشنبه, ۱۸ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 8 May - 2025
0

معاون وزیر علوم: سهم اقتصاد دریامحور در تولید ناخالص ملی ناچیز است

  • کد خبر : 73326
  • 18 اردیبهشت 1404 - 16:18
معاون وزیر علوم: سهم اقتصاد دریامحور در تولید ناخالص ملی ناچیز است

بوشهر- تاج خبر- معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: سهم اقتصاد دریا در تولید ناخالص ملی تنها ۲ درصد است، این در حالی است که بر اساس مطالعات و برآوردهای صورت‌گرفته، این سهم می‌تواند تا ۲۰ درصد افزایش پیدا کند.

به گزارش تاج خبر ، محمدنبی شهیکی روز پنجشنبه در نشست “توسعه زیست فناور دریایی وشیلات” با اشاره به ظرفیت‌ها و مزیت‌های کم‌نظیر ایران در حوزه اقتصاد دریایی اظهار کرد: با وجود دارا بودن بیش از پنج هزار کیلومتر مرز آبی، تاکنون از ظرفیت‌های دریایی کشور به‌صورت کامل بهره‌برداری نشده است.

وی افزود: بر اساس مطالعات جهانی در خصوص ارزش افزوده اقتصاد دریا، حدود ۲۶ درصد از آن به گردشگری دریایی، ۲۱ درصد به نفت و گاز فراساحلی، ۱۶ درصد به لجستیک، هشت درصد به انرژی فراساحلی و ۲۹ درصد نیز به زیست‌فناوری، معادن و کشاورزی دریایی اختصاص دارد.

شهیکی با تاکید بر اینکه دانش‌بنیان‌ها در حال حاضر سهم ناچیزی از اقتصاد دریا دارند، گفت: حوزه‌هایی مانند گردشگری دریایی، بیوتکنولوژی، پرورش آبزیان، انرژی‌های فراساحلی و معادن دریایی، ظرفیت بسیار بالایی برای توسعه فعالیت‌های فناورانه و دانش‌بنیان دارند، اما تاکنون آن‌طور که باید در این حوزه‌ها سرمایه‌گذاری فناورانه صورت نگرفته است.

معاون وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه هفت استان ساحلی حدود ۳۰ درصد از مرز دریایی کشور را در اختیار دارند، افزود: تمرکز بر ایجاد زنجیره ارزش در این استان‌ها با محوریت زیست‌فناوری و فناوری‌های دریامحور می‌تواند به ایجاد خوشه‌های دانش‌بنیان منطقه‌ای منجر شود.

وی با اشاره به طرح ملی «دریچه اقتصاد زیستی دریا» گفت: این طرح با تمرکز بر توسعه فناوری‌های حوزه زیست‌فناوری دریا و زنجیره ارزش آن طراحی شده و از طریق شبکه‌سازی بین شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در هفت استان، به دنبال شکل‌دهی یک زیست‌بوم منسجم در حوزه اقتصاد زیستی دریا است.

شهیکی با بیان اینکه راهبری این طرح برعهده پارک علم و فناوری خلیج فارس است تصریح کرد: در این مسیر، پارک‌ها نقش تسهیل‌گر در توسعه بازار، توانمندسازی و حتی صادرات فناوری خواهند داشت و برگزاری نشست‌هایی مانند نشست امروز، گام مهمی در مسیر هم‌افزایی و تقویت پیوند میان بازیگران زیست‌بوم نوآوری دریایی است.

وی یادآور شد: باید با نگاه یکپارچه و پرهیز از پراکندگی فعالیت‌ها، زمینه‌ای فراهم کنیم که ظرفیت‌ها و منابع مناطق ساحلی کشور به‌صورت مؤثر در مسیر توسعه اقتصادی کشور و افزایش سهم اقتصاد دریا از GDP ملی به کار گرفته شود.

شهیکی با تاکید بر اهمیت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان دریامحور در کشور، گفت: پارک‌های علم و فناوری می‌توانند به‌عنوان حلقه پیشران توسعه زنجیره ارزش اقتصاد دریایی کشور ایفای نقش کنند.

وی افزود: نشست امروز بخشی از برنامه‌ای بزرگ‌تر با عنوان “دریچه اقتصاد زیستی دریا” است که با محوریت پارک علم و فناوری خلیج فارس، در حال برگزاری در هفت استان ساحلی کشور است و پس از بوشهر، استان‌های دیگر از جمله خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، گیلان، مازندران و گلستان نیز میزبان این نشست خواهند بود.

معاون وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری ادامه داد: توسعه اقتصاد دریا محور یکی از محورهای اصلی برنامه تحولی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و در این مسیر، پارک‌های علم و فناوری در استان‌های ساحلی کشور باید به‌عنوان حلقه پیشران توسعه زنجیره ارزش اقتصاد دریایی کشور عمل کنند.

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=73326

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.