به گزارش تاج خبر، معلمی یک از سخت ترین و تاثیرگذارترین شغلهای جامعه است، شغلی که آرزوی دوران کودکی همه ما بوده و برخی از افراد در بزرگسالی به این آرزوی خود رسیده و برخی نیز بنا بر شرایطی مسیر شغلی و زندگی خود را عوض کرده اند.
کسانی که امروز به عنوان معلم و تربیت کننده نسلهای آینده شناخته می شوند با عشق و علاقه گام در این مسیر پر فراز و نشیب نهاده و تمام تلاش و دغدغهشان تربیت دختران و پسرانی است که در آینده بتوانند هم برای خود و هم برای جامعه مفید باشند.
معلمان با عشق وعلاقه در مسیر تربیت انسانها گام نهاده و عاشقانه جا پای انبیا گذاشتهاند و درسختترین شرایط همچنان بر سر عهد و پیمان خود می مانند، معلمان با عشق و علاقه در مسیر تربیت انسانها گام نهاده و عاشقانه جا پای انبیا گذاشتهاند و در سختترین شرایط همچنان بر سر عهد و پیمان خود می مانند،حتی گاهی به اندازه ای در کار خود غرق می شوند که خانواده خود را نیز فراموش می کنند.
با لبخند دانش آموزانشان شاد و با اشک و ناراحتی آنان اندوهگین می شوند و این فقط یک معنی دارد و آن هم عشق است، اما این قشر علی رغم تمام فداکاریهایشان در دنیای پر از چالش و هیاهوی امروز، فراموش شده و به نوعی مورد بی مهری قرار گرفته اند.
وقتی به بهانه گرامیداشت هفته معلم با چند نفر از این قشرهمکلام شدم تنها خواسته و دغدغه شان توجه ببیشتر مسئولان به وضعیت اقتصادی و معیشتی شان بود و از مسئولان انتظار داشتند مشکلات آنان را نیز دریابند.
معلمی شغل نیست، هنر است
شلیر راوند که ۱۷ سال سابقه تدریس دارد و با عشق و علاقه این شغل را انتخاب کرده، معتقد است، معلمی شغل نیست هنر است و هرکسی توانایی تحمل سختیهای معلمی را ندارد و بی شک اگر کسی با عشق آن را انتخاب نکرده باشد نمی تواند این مسیر را تا پایان برود.
وی که هم اکنون مدیر یکی از مدارس مقطع متوسطه اول شهرستان مریوان است، گسترش فضای مجازی و اوضاع و احوال دوران مدرنیته را علی رغم فوایدی که در زمینه افزایش آگاهی دارد، سدی در مقابل معلم و دانش آموز دانست.
این معلم کردستانی اضافه کرد: در زمانهای گذشته احترام بین معلم و دانشآموز خیلی بیشتر بود اما امروز دانشآموزان آن احترامی که باید، برای جایگاه معلم قایل نیستند و این مساله خود یکی از سختی های این شغل است که اگر عشق و علاقه نباشد، قابل تحمل نخواهد بود.
وضعیت معیشت معلمان شایسته این قشر نیست
وی در ادامه مشکلات معیشتی معلمان و کمبود حقوق و مزایا را از دیگر مشکلات این قشر اعلام کرد و گفت: مشکلات معیشتی این قشر کاملا مشخص و بدیهی است و قشر معلم در مسیر خدمت سختی های زیادی می کشند اما در مقابل آن دریافتی خیلی پایینی دارند.
راوند افزود: وضعیت معیشت معلمان به هیچ عنوان شایسته این قشر نیست و از مسئولان انتظار داریم به این مساله توجه ویژه تری داشته باشند وضعیت معیشت معلمان به هیچ عنوان شایسته این قشر نیست و از مسئولان انتظار داریم به این مساله توجه ویژه تری داشته باشند،چرا که در هر کشوری که آموزش و پرورش جایگاه خود را داشته باشد آن کشور به توسعه و پیشرفت می رسد.
معلم، فرشته نجات
وی در ادامه سخنان خود از معلم به عنوان فرشته نجات بخصوص در این دوران اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه معلمان بر خلاف سایر مشاغل با قشر جوان و نوجوان سروکار دارند، به تمام معنا انسان ساز هستند.
این معلم مریوانی اظهار کرد: نقش تاثیرگذار معلمان در توسعه جامعه انکاناپذیراست و اگر دولت آنگونه که در شان آنان است دغدغهها و خواستههایشان را بررسی و پیگیری کند، تاثیرگذاری بیشتر و بهتری خواهند داشت.
سنایت مرادی یکی دیگر از معلمانی است که در یکی از مدارس ابتدایی شهرستان دهگلان تدریس می کند، بر این باور است که معلمی عشق، هنر، ایثار و فداکاری است و معلم اگر عاشق شغلش نباشد، نمی تواند با دانش آموزان ارتباط بگیرد.
وی که ۱۸ سال سابقه تدریس دارد، اظهار کرد: معلمان به نسبت بسیاری از مشاغل از مزایا و حقوق پایین تری برخوردارند، در حالیکه سختی کاری که معلمان بویژه در مدارس ابتدایی دارند، در کمتر شغلی دیده می شود.
مرادی یادآور شد: رتبه بندی معلمان تا حدودی بر حقوق و مزایا تاثیر گذاشته است اما باز هم این قشر با مشکلات اقتصادی و معیشتی زیادی مواجه هستند و انتظار داریم صدای ما به گوش مسئولان برسد و به مشکلات معیشتی و حقوقی فرهنگیان توجه ویژه شود.
وی کمبود امکانات در مدارس، تعداد زیاد دانشآموزان و وجود کلاسهای پرجمعیت را از دیگر چالشها و مشکلات معلمان در برخی از نقاط استان اعلام کرد و گفت: از مسئولان انتظار رسیدگی، بودجه بندی بیشتر و فراهم کردن شرایط فیزیکی مناسب تر در مدارس را داریم.
اشکها و لبخندهای شغل معلمی
این معلم کردستانی در میان صحبتهایش به یکی از خاطرات تلخ دوران تدریسش اشاره کرد و گفت: شغل ما پر از خاطرات خوب و بد است و هرلحظه ای که دانش آموزانمان را شاد می بینیم شاد، و لحظه ای که غمگین باشند ما نیز غمگین هستیم.
وی اضافه کرد: چند سال پیش یکی از دانش آموزانم که خانواده نابسامان و پدر معتادی داشت را با بدنی پر از جای کتک و سوختگی دیدم وقتی پرسیدم چه کسی این کار را با تو کرده و با گریه گفت “پدرم” دنیا جلوی چشمان تیره و تار شد.
مرادی یادآور شد: هرچند موضوع را تا حدودی پیگیری کردیم و الان سالها از آن قضیه می گذرد اما هنوز هم چهره آن کودک را که جای سوختگی وسط پیشانی اش برای همیشه باقی ماند در خاطر دارم می توان به عنوان یکی از خاطرا تلخ دوران تدریسم از آن نام ببرم.
معلم خود نیز نیازمند توجه است
محمد خالدی یکی دیگر از معلمان استان است که ۲۴ سال سابقه تدریس دارد و هم اکنون در یکی از مدارس متوسطه اول سطح شهر سنندج مشغول تدریس است، نیز خواستار رسیدگی بیشتر به وضعیت معیشت معلمان شد و گفت: انتظار داریم حقوق و مزایایی که برای همه کارمندان دولت وجود دارد برای ما هم باشد.
وی خواستار توجه جدی تر به وضعیت مدارس، امکانات و تجهیزات، توانمندسازی معلمان نیز شد و افزود: معلم با عشق در این مسیر گام نهاده است و هر سختی را نیز در این راه به جان می خرد اما از طرف دیگر خود نیز نیازمند توجه است.
دغدغههای معلمان پیگیری می شود
استاندار کردستان چند روز پیش در مراسم بزرگداشت مقام معلم اظهار کرد: معلمان، فرهیختگان عرصه دانش و دانایی هستند و ما به وجود معلمان شایسته در استان افتخار میکنیم و برای پیگیری مطالبات این قشر در کنارشان خواهیم بود.
آرزش زره تن لهونی افزود: آموزش و پرورش زیربنای توسعه در هر جامعهای به شمار میرود و اگر ما بخواهیم توسعه و تحول در جامعه اتفاق بیفتد باید از آموزش و پرورش شروع کنیم و توجه ویژه به قشر معلم داشته باشیم.
وی اضافه کرد:در آموزش، کیفیت معلم مهمتر از ساختمان، فضا و بودجه است و ما در استان کردستان بهترین معلمان را داریم در آموزش، کیفیت معلم مهمتر از ساختما، فضا و بودجه است و ما در استان کردستان بهترین معلمان را داریم و باید به رفع مشکلات و دغدغههای آنان توجه ویژه ای داشته باشیم.
مجلس پیگیر مطالبات فرهنگیان خواهد بود
رییس مجمع نمایندگان اسان کردستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این رابطه اظهار کرد: تا زمانی که فرهنگیان برای گرفتن پاداش و مطالبات خود مجبور به تجمع و تحصن مقابل استانداریها و سازمان برنامه و بودجه و جاهای دیگر باشند، شان و منزلتی برای این قشر در جامعه باقی نمی ماند.
محمد رسول شیخی زاده افزود: همه دستگاهها از قوه مجریه و مجلس گرفته تا دستگاههای دیگر که دلشان برای بیکاری جوانان و حل مشکلات جامعه می سوزد باید به آموزش و پرورش بپردازند و مطالبات فرهنگیان را پیگیری کنند.
وی یادآور شد: همه نمایندگان مجلس بویژه کمیسیون فرهنگی، صادقانه در کنار آموزش و پرورش خواهند بود که این نهاد جایگاه واقعی خود را حفظ کند و دغدغههای معلمان رفع شود. همه نمایندگان مجلس بویژه کمیسیون فرهنگی، صادقانه در کنار آموزش و پرورش خواهند بود که این نهاد جایگاه واقعی خود را حفظ کرده و دغدغه های معلمان رفع شود.
تشکیل کمیته ویژه برای پیگیری مشکلات معلمان
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان نیز اظهار کرد: اگر مشکلات آموزش وپرورش حل شود در سایر بخش ها هم مشکل نخواهیم داشت، بنابراین با تشکیل کمیتهای ویژه با جدیت پیگیر وضعیت مطالبات فرهنگیان هستیم.
سید فواد حسینی افزود: طبق گزارشهای رسمی معلمان کمترین دریافتی را در بین کارمندان دولت دارند، در حالی که در سخت ترین شرایط و حتی فراتر از وظایف خود کار می کنند، بنابراین باید تلاش کنیم جایگاه این قشر ارتقا یابد.
وی اضافه کرد: آموزش وپرورش محور توسعه است و در نظام تعلیم وتربیت، معلم ستون و محور اصلی است، بنابراین اهمیت تعلیم و تربیت به قدری برجسته است که آن را محور اصلی پیشرفت در همهی ابعاد زندگی عنوان می کنند.
در حال حاضر ۲۴ هزار معلم در مدارس شهری و روستایی استان مشغول به تدریس هستند و این تعداد معلم در سه هزار و ۲۰۰ مدرسه شهری و روستایی به بیش از ۳۰۰ هزار دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی آموزش ارائه میدهند.
عارفان علـم عاشـق میشوند
بهـترین مردم معلـم میشـوند
عشق با دانش متمم میشود
هر که عاشق شد معلم میشود
۱۲ تا ۱۸ اردیبهشت به هفته بزرگداشت مقام معلم نامگذاری شده است تا تاریخ قدردان معلمانی باشد که در راه تربیت نسل های آینده از هیچ تلاشی فروگذذار نیستند و در این مسیر پر پیچ و خم فداکاریهای زیادی را به نام خود ثبت کرده اند.