• امروز : سه شنبه, ۱۶ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 6 May - 2025
0

کاشت محصولات پر آبخواه در استان یزد متوقف شد

  • کد خبر : 72966
  • 16 اردیبهشت 1404 - 14:17
کاشت محصولات پر آبخواه در استان یزد متوقف شد

یزد- تاج خبر – رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد با بیان اینکه کاشت محصولات پر آبخواه در استان توقف شده است گفت: باتوجه به بحران آبی و تداوم خشکسالی در سال جاری و سال های گذشته، کشت محصولات کم آبخواه مانند کنجد ، زیره ، زعفران ، گیاهان دارویی و کنیوا جایگزین محصولات پرآبخواه در استان شدند.

به گزارش تاج خبر، “عباس حاجی حسینی” روز سه‌شنبه در جریان بررسی مسایل و مشکلات کشاورزان ، بهره برداران و تولید کنندگان شهرستان ابرکوه به خبرنگار تاج خبر افزود: یکی از اولویت های بخش کشاورزی ، اصلاح الگوی مصرف آب در این بخش است که در کنار فاکتورهایی نظیر توسعه آبیاری های نوین و حذف آبیاری های سنتی است.

وی خاطرنشان کرد: باتوجه به افت سفره های آب زیر زمینی باید فرهنگ کاشت محصولات کشاورزی تغییر و کاشت محصولات پرآبخواه حذف شود و این طرح به جد در دستور کار جهاد کشاورزی استان است.

حاجی حسینی با تاکید بر اهمیت بهره وری آب در بخش کشاورزی ادامه داد: استفاده از آبیاری نوین نسبت به غرقابی موجب کاهش حداقل ۷۰ درصدی مصرف آب در اراضی کشاورزی می شود؛ برای کاهش کشت محصولات پرآبخواه به نظر می رسد باید از ظرفیت رسانه ها و فضای مجازی به منظور آگاه سازی و اقناع کشاورزان بیشتر استفاده کرد.

این مسئول بخش کشاورزی استان یزد تصریح کرد: توسعه استفاده از دانش روز و فناوری برای کاهش مصرف آب در اراضی کشاورزی نیز در دستور کار جدی قرار دارد به گونه ای که با کاهش سطح زیر کشت بتوان میزان تولیدات را حفظ کرد تا بدین وسیله کشاورزان با وجود کشت کمترو مصرف آب کمتر از صرفه اقتصادی خوبی برخوردار شوند.

۶۰ درصد باغات ابرکوه به روش‌های نوین، آبیاری می‌شوند

مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه هم به خبرنگار تاج خبر گفت: کمبود آب که خشکسالی‌های متوالی از پیامدهای ناگوار آن بوده موجب شده است تا کشاورزان این شهرستان دیگر رغبتی به کشت محصولات پرآبخواه که بخش قابل توجهی از حوزه کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی آنها را در بر می‌گیرد، نداشته باشند.

“علی محمد هوشمند” تصریح کرد: حتی اگر کشاورزان بخواهند به فعالیت در کشت محصولات پر آبخواه ادامه بدهند امکان آن نیست، چون آب نیست و همین موجب شده تا از کاشت محصولات کم آبخواه به روشهای نوین آبیاری متوسل شوند.

وی با بیان اینکه نزدیک به ۶۰ درصد از باغات این شهرستان آبیاری نوین تجهیز است اظهار کرد: هم اکنون بیش از ۲۵۰ هکتار اراضی و باغات این شهرستان به کاشت گیاهان دارویی اختصاص یافته است؛ حدود ۱۵ گونه گیاه دارویی با توجه به شرایط آب و هوایی در این منطقه کشت می‌شود که گل محمدی، زعفران، به‌لیمو، نعناع، زوفا، شیرین‌بیان، شوید، زیره، شنبلیله، مرزنگوش و بادرنجوبه از جمله این گیاهان است.

این مسئول یادآور شد: کشت گیاهان دارویی با توجه کم آبخواه بودن می‌تواند به کاهش برداشت از منابع سفره های آب زیرزمینی منطقه کمک کند و منبع درآمد خوبی برای کشاورزان باشد.

کشت محصولات پر آبخواه در ابرکوه به صفر رسید

مسوول تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی ابرکوه هم با بیان اینکه سطح زیرکشت محصولات پر آبخواه ، از جمله هندوانه با توجه به شرایط منابع آبی منطقه به صفر رسیده است گفت: ۲۷ سال پیش سطح زیرکشت این محصول بیش از ۳۰۰ هکتار بود.

“حسن زارع” به کشاورزان شهرستان توصیه کرد: با توجه به کاهش محسوس سطح آب سفره‌های زیرزمینی در این شهرستان ، کشاورزان جهت حفظ اشتغال و تولید بخش کشاورزی می بایست به سمت توسعه کشت محصولات گلخانه ای و محصولات کم آبخواه که متناسب با اقلیم منطقه است روی آورند.

سطح کل اراضی زیر کشت استان یزد ۱۱۰ هزار و ۷۱۵ هکتار است که از این میزان ۲۵ درصد محصولات زارعی و ۷۳ درصد محصولات باغی و ۲ درصد هم گلخانه ها تشکیل می دهند.

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=72966

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.