• امروز : یکشنبه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 4 May - 2025
0

دسترسی به حساب‌های کاربری بیشترین میزان جرایم سایبری/دستگیری ۷۹ متخلف مرتبط با کنکور

  • کد خبر : 72598
  • 14 اردیبهشت 1404 - 11:04
دسترسی به حساب‌های کاربری بیشترین میزان جرایم سایبری/دستگیری ۷۹ متخلف مرتبط با کنکور

تهران – تاج خبر – رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فراجا (فتا)  گفت: دسترسی به حساب‌های کاربری پس از کلاهبرداری بیشترین میزان جرایم سایبری را تشکیل می دهد و بعد از آن هتک حیثیت و مزاحمت های مجازی بیشترین میزان جرایم سایبری را به خود اختصاص داده است. 

به گزارش خبرنگار تاج خبر، سردار وحید مجید روز یکشنبه در نشست خبری با تسلیت حادثه تلخ اسکله شهید رجایی بندرعباس به تبیین اقدامات پلیس فتا پرداخت و افزود: در سال ۱۴۰۳ تعداد ۱۷۰ هزار پرونده قضایی در در ۲۷ موضوع در حوزه جرایم سایبری ثبت شد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته شاهد رشد ۱۸۰ درصدی استفاده از تلفن همراه بودیم گفت: همچنین استفاده از اینترنت دیتا ۱۳۸ درصد افزایش داشته است.

رییس پلیس فتا میزان ضریب کشف جرایم سایبری پلیس را حدود ۹۴ درصد عنوان کرد و گفت: میزان وقوع جرایم سایبری هم ۳.۴ درصد بوده است که همین میزان نیز برای ما زیاد بوده است.

وی بیشترین جرایم سایبری را مربوط به کلاهبرداری معاملات دانست ‌که ۴۱ درصد کلاهبرداری های اینترنتی را شامل می شود.

وی افزود: در مورد فراوانی جرایم ۱۵ درصد جرایم سایبری در حوزه جغرافیای تهران بزرگ و پس از آن اصفهان، خراسان رضوی و استان فارس بیشترین میزان جرایم را به خود اختصاص داده اند.

سردار مجید به جرایم حوزه اسکیمری و کپی کارهای بانکی اشاره کرد ‌و گفت: متاسفانه در این حوزه خطای شهروندان و قرار دادن کارت بانکی و مشخصات امنیتی آن کار را برای کلاهبرداران تسهیل می کند.

وی افزود: در اقدامات راهبردی برای جلوگیری از جرایم سایبری برگزاری پویش کودکان سایبری بود که در سطح خانواده، مدرسه و نخبگان اجرا شد که توجه اجتماعی خوبی را به خود اختصاص داد و در ارتقای سطح آگاهی کودکان و والدین موثر بود، همین باعث شد که پنجمین پویش نیز در این زمینه برگزار شود.

رییس پلیس فتا به فعالیت ۱۹۰ کارشناس آموزشی فضای مجازی اشاره و تاکید کرد: این کارشناسان در طرح ملی فانوس دیجیتال به کار گرفته می شوند که خانواده ها و شهروندان می‌توانند با ارتباط با این کارشناسان از قرارگیری در معرض کلاهبرداری پیشگیری کنند.

وی به صفحات و درگاه های تبلیغاتی به خصوص فروش اسلحه و مواردی از این دست اشاره کرد و گفت: حدود ۷۵ درصد از این صفحات کلاهبرداری بوده و مراجعات را به سمت درگاه هایی برای دسترسی به اطلاعات حساب بانکی کشانده و مورد سوء استفاده قرار می دهند.

وی در ادامه به موضوع اخبار شایعات یا فیک نیوز اشاره کرد و گفت: پلیس فتا اشراف کامل بر این بخش داشته و به خصوص در شهادت شهید رئیسی با برخی از این سکوهای مجازی انتشار اخبار جعلی برخورد کرد.

دستگیری ۷۹ نفر در رابطه با فروش سئوالات کنکور

سردار مجید موضوع فروش سئوالات کنکور را از موضوعات فصلی کلاهبرداری سایبری دانست و افزود: طبق هماهنگی با سازمان سنجش ۴۰۰ صفحه در تلگرام و اینستاگرام مورد پیگرد قرار گرفت و ۷۹ نفر در این رابطه دستگیر شدند.

ادامه دارد …

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=72598

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.