به گزارش روز جمعه تاج خبر از روابط عمومی سازمان حفاظت محیطزیست، همانطور که مدیران و کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست در همه دورهها حتی در دولت سیزدهم بارها به آن اشاره کردهاند، سازمان حفاظت محیط زیست در هیچ دورهای برای احداث این واحد پتروشیمی مجوزی صادر نکرده است.
همچنین مصوبه سال ۱۳۹۹ دولت دوازدهم درباره احداث این پتروشیمی نیز هیچگاه نافی انجام مطالعات ارزیابی اثرات محیط زیستی نبوده و نیست. در آن دوره نیز طبق روال قانونی، این مطالعات هم انجام شد و بر اساس همان مطالعات و همچنین قانون مصوب سال ۱۳۸۱ (مبنی بر ممنوعیت احداث صنایع پتروشیمی دارای فاضلاب صنعتی در سه استان ساحلی شمالی)، سازمان حفاظت محیط زیست با احداث این واحد مخالفت کرد.
با این حال مجری پروژه به بهانه وجود مصوبه دولت و در اختیار داشتن زمینی که به صورت غیرقانونی در اختیار خود نگه داشته بود، سعی در انجام اقدامات خود و ساخت و ساز در زمین داشت که بالاخره با اقدام سازمان حفاظت محیط زیست و تصمیم دولت چهاردهم، مصوبه سال ۱۳۹۹ لغو شد و به وزارت جهاد کشاورزی تکلیف شد تا زمین مذکور را بازپس گیرد.
لازم به ذکر است که آقای سلاجقه بهدرستی از فشار برخی چهرههای سیاسی استان سخن گفتند، اما سازمان حفاظت محیط زیست در هیچ دورهای مرعوب این فشارها نشد و هیچگاه از موضع علمی و تخصصی خود منحرف نشد و البته با حمایت دکتر پزشکیان از گزارش ارائه شده توسط خانم انصاری، رئیس سازمان حفاظت درباره واقعیت پروژه معروف به پتروشیمی میانکاله، بهانه از دست دینفعان پروژه گرفته شد.
به گزارش تاج خبر، امروز (جمعه، ۱۲ اردیبهشتماه ۱۴۰۴) مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه پروژه پتروشیمی میانکاله از ابتدا موفق به دریافت مجوزهای زیستمحیطی نشد، تاکید کرد: هیچگونه مجوزی از سوی این شرکت برای اجرای این طرح صادر نشده و موضوع در چارچوب دستور رسمی رئیسجمهوری در حال بررسی و تهیه گزارش جامع است.