به گزارش تاج خبر، روستای دلی رچ سفلی از توابع شهرستان مارگون با تعداد ۱۲۰خانوار جمعیت و ۱۴ پاره ده دارای پتانسیلهای زیادی در حوزه های مختلف بخصوص بخش کشاورزی است که با توجه به وجود تعداد زیاد درختان تنومند و پرمحصول گردو از این روستا به عنوان قطب تولید گردوی کهگیلویه وبویراحمد نیز یاد می شود.
وجود درختان گردو در دلی رچ میتواند به عنوان یک منبع درآمد پایدار و فرصتی برای توسعه اقتصادی روستا و حتی استان محسوب می شود که با توجه به بازار خوب گردو و تقاضای آن، میتوان به بهبود معیشت مردم و ایجاد اشتغال در این منطقه کمک کند.
دلی رچ در کنار دیگر روستاهای پرظرفیت کهگیلویه وبویراحمد یک روستای مهم و با پتانسیلهای کشاورزی بالاست، به ویژه در زمینه تولید گردو که مشکلات راه ارتباطی این منطقه تأثیر منفی زیادی بر توسعه اقتصادی و اجتماعی اهالی روستا داشته است.
به گفته دهیار روستا، دلی رچ با چالشهای زیادی روبرو است که مشکلاتی مانند زیرساختهای ضعیف، کمبود امکانات و دسترسی به خدمات بر زندگی روزمره ساکنان تأثیر منفی گذاشته است که نیاز است که می توان با همت و همکاری مردم و مسئولان، به بهبود شرایط در این منطقه پرظرفیت ولی محروم امیدوار بود.
با توجه به پتانسیلهای موجود، نیاز است از سوی مسئولان برنامه ریزی لازم برای توسعه زیرساخت های ارتباطی در راستای بهبود وضعیت زندگی مردم برداشته شود.
توسعه راههای ارتباطی میتواند تأثیر زیادی بر رشد اقتصادی و اجتماعی دلی رچ داشته باشد که با بهبود دسترسی به بازارها، خدمات و امکانات، ساکنان این منطقه میتوانند از پتانسیلهای کشاورزی و منابع طبیعی خود بهتر استفاده کنند و همچنین، این امر میتواند به جذب گردشگران و افزایش آگاهی درباره زیباییهای منطقه کمک کند.
توسعه ظرفیتهای روستایی و توجه بیشتر از سوی مسئولان علاوه بر حفظ جمعیت در روستاها و بهبود کیفیت زندگی ساکنان می تواند به ایجاد فرصتهای شغلی، بهبود زیرساختها و ارائه خدمات مناسب کمک کند و حتی زمینه مهاجرت معکوس از شهر به روستا را برای استفاده بهتر از امکانات برای مردم فراهم کند و این اقدامات نه تنها به پایداری جمعیت کمک میکند، بلکه به تقویت هویت فرهنگی و اجتماعی روستا نیز میانجامد.
دهیار روستای دلی رچ سفلی از توابع شهرستان مارگون با اشاره به اینکه مارگون در کانون توجه مسئولان استانی در دولت چهاردهم قرار گرفته است ولی توجه بیشتر به توسعه زیرساختهای ارتباطی، نقش مهمی در بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم این منطقه دارد.
فرامرز تیربند راهها و زیرساختهای حمل و نقل را یکی از عوامل کلیدی در توسعه مناطق محروم دانست و گفت: با توجه به ظرفیت کشاورزی و گردشگری مناطق روستایی دلی رچ توسعه زیرساختهای ارتباطی علاوه بر فراهم کردن دسترسی بهتر به خدمات و فراهم کردن فروش محصولات در بازارها، فرصتهای شغلی زیادی را در این مناطق ایجاد خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه بهسازی هفت کیلومتر از مسیر ارتباطی روستا از سوی پیمانکا به صورت نیمه کاره رها شده گفت: تردد در این مسیر به سختی انجام می شود و خطرات زیادی را برای رانندگان و مسافران ایجاد کنند.
تیربند تصریح کرد: تاکنون پیگیری های زیادی از با استاندار، نماینده و اداره راه از سوی مردم و دهیار روستا انجام شده ولی تاکنون اقدام عملی در این راستا انجام نشده است.
دهیار روستای دلی رچ سفلا خواستار پیگیری خبرنگار تاج خبر برای حل مشکلات راه ارتباطی این منطقه شد.
خدماترسانی مستمر و مؤثر از سوی مسئولان میتواند تأثیر زیادی بر بهبود کیفیت زندگی مردم داشته باشد. این خدمات شامل بهبود زیرساختها، ارائه آموزش و بهداشت، و حمایت از کسبوکارهای محلی میشود. استمرار این خدمات میتواند به ایجاد اعتماد و همکاری بین مردم و مسئولان کمک کند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای کهگیلویه وبویراحمد در پاسخ به سوال خبرنگار تاج خبر مبنی بر برنامه این نهاد برای حل مشکلات راه ارتباطی منطقه دلی رچ سفلی گفت که هفت کیلومتر از جاده ارتباطی منطقه دل رچ آماده آسفالت است.
پیمانجو بیان کرد: ابنیه فنی و خاکبرداری هفت کیلومتر باقی مانده انجام شده و بعد از انتخاب پیمانکار عملیات تکمیل و بهره برداری به زودی آغاز خواهد شد.