• امروز : پنجشنبه, ۱۱ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 1 May - 2025
0

غم نان تا داغ بندرعباس در جشنواره امتنان کردستان

  • کد خبر : 72176
  • 11 اردیبهشت 1404 - 19:13
غم نان تا داغ بندرعباس در جشنواره امتنان کردستان

سنندج- تاج خبر- سی و ششمین جشنواره امتنان از کارگران نخبه، گروههای کار و واحدهای نمونه استان کردستان برگزار شد؛ جشنواره ای که در آن از غم نان تا داغ بندرعباس، گفته و شنیده شد.

به گزارش خبرنگار تاج خبر، گوش تا گوش سالن پر از جمعیت است، بیشترشان مرد هستند، میروم و در ردیف چهارم می‌نشینم، کنار دستم آقایی که حدودا ۵۰ ساله است، نگاهش را به سن دوخته و منتظر است تا برنامه شروع شود، اواسط برنامه دیدم که خوابش برده، شاید کارش در شیفت‌های شبانه بوده، حتی آن هم نباشد، کارگری از مشاغل سخت است و کارگران مردانی هستند که شانه هایشان بوی کار می دهد و دستهایشان بوی نان…

امروز از غم نان گفتند، غمی که هر سال با افزایش تورم و با وجود افزایش دستمزد کارگران بازهم در جا می زند.

غم نان تا داغ بندرعباس در جشنواره امتنان کردستان

مشکلات رسانه‌ای می‌شود ولی مرتفع نه

رئیس شورای اسلامی کار کردستان در مراسم بزرگداشت روز جهانی کارگر در مجتمع فجر سنندج، با تسلیت حادثه بندرعباس و جانباختن و مصدوم شدن تعدادی از کارگران، اظهار کرد: تکریم کارگر تکریم مقام انسانیت و تلاش و کوشش است.

سید شاکر ابراهیمی عقیده دارد که مسائل و مشکلات جامعه کارگری بارها تکرار و رسانه ای شده، اما اقدام صریحی صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه کشورمان جزو سازمان جهانی کار است، تاکید کرد: مطالبه ما نیز در این چارچوب بوده است.

رویکرد دولت چهاردهم در افزایش حقوق خوب است ولی کافی نه

رئیس شورای اسلامی کار کردستان با بیان اینکه، نیروی کار خلاق، آینده را می‌سازد و رویکرد دولت چهاردهم با افزایش حقوق کارگری دیدگاه خوبی بوده است، ابراز امیدواری کرد سفره کارگری بیشتر گسترده شود.

امنیت شغلی، معیشت مناسب، ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، خدمات رفاهی و درمانی حین کار و بازنشستگی از جمله وظایف قانونی بود که ابراهیمی با اشاره به آن از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی که حامی طرحهای حمایتی از کارگران هستند، قدردانی کرد.

افزایش سن ازدواج فرزندان کارگران

وی با بیان اینکه وضعیت بد معیشتی باعث شده تا سن ازدواج فرزندان کارگران به بالای ۳۵ سال برسد، گفت: تشکلات کارگری به دلیل عدم امنیت شغلی روز به روز کوچکتر می‌شود.

ابراهیمی ادامه داد: در سالهای گذشته کارگروهی به نام شورای رفع مسائل و مشکلات جامعه کارگری داشتیم که باید احیا شود.

وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی کردستان همکاری بیشتری برای تامین هزینه‌های درمان داشته باشد، چرا که با وجود اینکه تامین اجتماعی بیشتر از توان خود خدمات ارائه می دهد، ولی کافی نیست.

وی با تاکید بر اینکه کار حجمی و شرکتی باید در استان حذف شود، افزود: کارگرانی را سراغ داریم که در ازای ۱۲ ساعت کار، پنج میلیون تومان حق الزحمه دارند.

لزوم رفع مشکل بیمه کارگران ساختمانی

رئیس انجمن صنفی کارگران و استادکاران بخش ساختمان کردستان هم گفت: واقعیت این است که سفره کارگران خالی است و این قشر تلاشگر از معیشت، درآمد و دستمزدشان راضی نیستند.

میکائیل صدیقی تاکید کرد: اگر این شرایط زندگی کارگران را مد نظر داشته باشیم و کارشناسانه آن را بررسی کنیم، می توان ادعا کرد که برای رفع مشکلات آنان در حال تلاش هستیم.

وی بر لزوم اجرای قوانین و تاثیر آن در زندگی کارگران و ساماندهی کارگران میدانی تاکید و اضافه کرد: امیدواریم با حمایت نمایندگان مجلس و استاندار کردستان، مکانی برای استقرار کارگران فصلی در نقاط مشخصی از شهرها به عنوان ایستگاه کارگران ایجاد شود؛ چرا که این کار در استان های دیگر انجام شده است.

ساماندهی کارگرانی که به برای کار به کردستان عراق مهاجرت می کنند، از دیگر مطالبی بود که رئیس انجمن صنفی کارگران و استادکاران بخش ساختمان کردستان به آن اشاره کرد.

صدیقی با اشاره به فعالیت ۱۸ هزار کارگر ساختمانی فاقد بیمه در استان، افزود: در دوره گذشته مجلس، نمایندگان با اصلاح ماده پنج موافقت نکردند و امیدواریم این موضوع باز هم از طریق کمیسیون اجتماعی مجلس مطرح شود و به تصویب برسد.

وی به این هم اشاره داشت که طی سه سال اخیر یک کارگر ساختمانی بیمه نشده است و ادامه داد: قرار شده به مناسبت هفته کار و کارگر، ۱۰ هزار کارگر ساختمانی در کشور بیمه شوند که در این صورت سهم هر شهر، حدود ۱۵ نفر خواهد بود و رقم بسیار کمی است.

رئیس انجمن صنفی کارگران و استادکاران بخش ساختمان کردستان یادآور شد: تامین اجتماعی با فشار به کارگران، حدود ۳۰۰ هزار نفر را از چرخه بیمه حذف کرد که بیشترشان غیرکارشناسی انجام شد.

صدیقی خواستار رفع مشکل بازرسی تامین اجتماعی از کارگران و عدم سختگیری در این زمینه شد و گفت: امیدواریم قدمی مثبت برای رفع دغدغه های کارگران و بزرگ کردن سفره آنان برداشته شود.

غم نان تا داغ بندرعباس در جشنواره امتنان کردستان

هم افزایی همه جانبه شرط توسعه کردستان

رئیس کانون کارفرمایی کردستان هم در این مراسم به شعار وفاق ملی دولت چهاردهم اشاره کرد و گفت: نمایندگان استان در مجلس و مسئولان از جمله استاندار، برای توسعه سرمایه گذاری و رفع این نقیصه پای کار هستند که فرصت ازرشمندی است.

آرام فاتحی بر لزوم استفاده از جوانان توانمند استان در سطوح مدیریتی مختلف در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد و افزود: در صورت هم‌افزایی بین کارگر، کارفرما و دولت، کارها به خوبی پیش می رود و شرایط برای توسعه استان فراهم می شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه کردستان یک استان مرزی است و محدودیت‌های خاصی دارد و استان سردسیری است، نیاز به حمایتهای ویژه در استان احساس می‌شود.

رئیس کانون کارفرمایی کردستان ادامه داد: یکی از موضوعات در حوزه عمرانی کارفرمایی این است که اعتباری که به استان اختصاص داده می‌شود از سال‌های قبل برای آن چاره‌اندیشی شده باشد و به گونه‌ای باشد که بتوانیم پولی را که به حوزه عمرانی و پیمانکاری تزریق می‌شود در زمان مناسب استفاده کنیم و به فصل یخبندان برخورد نکنیم.

فاتحی گفت: در حوزه اقتصاد هم با توجه به اینکه بیش از ۶۰ درصد اشتغال استان در حوزه خدمات است یکی از موانع حوزه کارفرمایی این است که درک کاملی از بخش خدمات در حوزه کارفرمایی در استان وجود ندارد که اگر این معضل رفع نشود با یک ضعف انباشته مواجه خواهیم شد.

داغ بندرعباس در دل کردستان

احمدی از اعضای صنف رانندگان ترانزیت کردستان هم در این مراسم از رانندگانی گفت که از کردستان بار به بندرعباس برده و در حادثه اسکله بندرشهید رجایی، مصدوم شدند.

وی با بیان اینکه این افراد صدمه های جدی دیده اند و از ناشنوایی تا آسیب به اندامهای داخلی را دارند، افزود: تعدادی از این رانندگان آسیب دیده به بیمارستان کوثر سنندج منتقل شده اند ولی هیچ مدرکی در دست ندارند که در آن حادثه دچار مشکل شده اند که درخواست اقدام فوری مسئولان استان را داریم.

وی با ابزار همدردی با خانواده جانباختگان این حادثه، داغ بندرعباس را داغ همه ملت ایران توصیف کرد.

غم نان تا داغ بندرعباس در جشنواره امتنان کردستان

ایران هنگام کار است، اول برای مسوولان

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم اظهار کرد: اهمیت کار کارگران در اسلام تا جایی است که پیامبر اکرم(ص) بر دست کارگر بوسه زدند.

برهان صلواتی افزود: در “شعار ایران هنگام کار است” اول مسئولان، بعد کارفرما و بعد کارگر باید در کنار هم باشند تا سرمایه گذاری برای تولید محقق شود.

وی ادامه داد: شورای سه جانبه بخش دولتی شورای اسلامی کار و صنف کارفرمایان باید جدی گرفته و به همه بخش‌های کار توجه شود چرا که بی توجهی به هر بخشی، باعث افت همه جانبه می‌شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با انتقاد از سازمان صمت که دهه کارگر و تجلیلی از کارگران را نادیده گرفت، ادامه داد: ۲۰ درصد اشتغال در بخش کشاورزی و ۵۰ درصد در بخش خدمات است و از سازمان صمت و جهادکشاورزی انتطار می‌رفت که در دهه کارگر به این قشر توجه بیشتری داشته باشند.

به گفته صلواتی، ۲۳۰ هزار کردستانی بیمه‌شده کارگری هستند که ۸۰۰ هزار جمعیت استان را در بر می‌گیرد.

اولین روز از ماه می هر سال در تقویم میلادی که در تقویم هجری شمسی با روز ۱۱ اردیبهشت ماه مصادف می‌شود، روز جهانی کار و کارگر نام دارد.

لینک کوتاه : https://tajkhabar.ir/?p=72176

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.