به گزارش خبرنگار تاج خبر، محمد امین آقامیری روز پنجشنبه در اجلاس بینالمللی راویان رسانهای اهل بیت در سالن اجتماعات مجمع جهانی اهل بیت در قم، همچنین تحول های ایجاد شده در تولید محتوی را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: امروز به محض آنکه یک محتوی به هر زبانی تولید شود، در کسری از ثانیه به زبان های دیگر ترجمه میشود.
وی یادآور شد: طبق اعلام یکی از سکوها و پلتفرم های بزرگ تا سه سال آینده بلافاصله پس از بارگذاری هر تصویر و یا مطلبی در فضای مجازی، شاهد تبدیل آن به سایر زبان ها خواهیم بود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی این تحول به وجود آمده را یک فرصت فوقالعادهای، برای عرضه میراث تاریخی و دینی کشور به جهان دانست و افزود: با استفاده از این امکانات میتوانیم، همه مردم جهان را با این نگاه، منش، اصول و سبک زندگی اسلامی آشنا کنیم، تا در این مسیر گام بردارند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی، با ذکر اینکه، این پیشرفت های تکنولوژی، در کنار فرصت ها، تهدید هایی نیز به همراه دارد خاطرنشان کرد: نباید خیال راحت داشته باشیم، چرا که محتواهای مختلف نیز به سمت ما خواهند آمد.
آقامیری گفت: این تهدید با تلاش و کوشش فعالان فرهنگی و رسانهای میتواند به یک فرصت بسیار بزرگ که ارتباطمان را با کف جامعه برقرار کند، تبدیل شود.
وی همچنین با یادآوری اینکه تا یک دهه قبل، محتوی رسانهای در یک چارچوب محدود و مشخصی ارائه میشد بیان کرد: اگر این شرایط کماکان نیز وجود داشت، صدای مردم غزه به هیچ کجا نمیرسید، و رسانه ها آن را سانسور میکردند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی همچنین با ذکر اینکه، به لطف شبکه های اجتماعی، زمینه ایجاد رسانههای اختصاصیتر فراهم شده است گفت: شبکه های اجتماعی موجب تشکیل گروه ها و حلقه های کوچک، و شکلگیری ادبیاتی تحت عنوان میکرو رسانه شد.
وی در ادامه افزود: میکرو رسانه ها از رسانه های بزرگ و ملی تاثیرگذارتر هستند، مخاطبان نیز از این رسانه ها محتوای بیشتری جذب میکنند.
وی گفت: تاثیرگذاری بیشتر میکرو رسانه ها بر مخاطبان، این فرصت را پدید میآورد که راهبران این رسانه ها نقشی فراتر از نقش سلبریتی ها و اینفلوئنسرها داشته باشند.
دبیر شورای فضای همچنین یادآور شد: با ظهور و پیدایش پدیده هوش مصنوعی، تولید محتوی نسبت به گذشته با سرعت بیشتر و هزینه بسیار کمتری انجام میپذیرد.
وی گفت: حجم محتوایی که در سال های اخیر به وسیله هوش مصنوعی تولید شده، با حجم محتوایی که در ۲۰ سال گذشته تولید شده، قابل رقابت است.
آقامیری در ادامه افزود: تولید فیلم و سریال به زمان و هزینه های زیادی داشت، ولی در حال حاضر، تولید یک انیمیشن با فنآوری هوش مصنوعی، در کمتر از سه ماه امکانپذیر است، از اینرو میتوان، برای مخاطبان یک محتوای رسانهای اختصاصی، ویژه و جذابی را فراهم کنیم.
دبیر شورای فضای تاکید کرد: هر چه سریعتر بتوانیم بر این موج حرکت کنیم، و به ابزارهای مورد نیز دسترسی داشته باشیم، تاثیرگذاری بیشتری نیز خواهیم داشت.
آقامیری گفت: تنها در یک پنجره زمانی یک سال تا یکوسال نیم فرصت داریم تا آموزش های مورد نیاز در خصوص استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی برای تبلیغ دین را ارائه دهیم، به طور حتم در اختیار قرار دادن این ابزارها میتواند جامعه مخاطب ما را به سمت کشوری و بینالمللی ارتقا دهد.
وی بیان کرد: مرکز ملی فضای مجازی که پژوهشگاه آن در قم مستقر است، آمادگی دارد تا ابزار را در اختیار موسسه ها و مجموعه هایی مانند مجمع جهانی اهل بیت که زمینه حرکت جامعه به سوی تعالی و ظهور امام زمان(عج) را فراهم میکنند، قرار دهد.
هوش مصنوعی در تولید محتوای دینی نقش موثری دارد
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت نیز اهمیت بهره گیری از هوش مصنوعی برای تولید محتوای دینی را مورد اشاره قرار داد و گفت: تا رسیدن به نقطه مطلوب برای تولید محتوا با هوش مصنوعی، فاصله زیادی داریم.
حجتالاسلاموالمسلمین رضا رمضانی با ابراز امیدواری از اینکه در آینده شاهد تحقق این امر باشیم بیان کرد: در دنیا هیچ محتوایی غنیتر از محتوای ادبیات اهل بیتی وجود ندارد.
عضو خبرگان رهبری، با اشاره به اینکه این محتوا در حوزه های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اخلاقی، روانشناسی، سلوکی، عرفانی و فلسفه حائز اهمیت است گفت: اگر بتوانیم این محتوا را در این قالب ها قرار دهیم، پیروز میدان خواهیم بود.
وی اضافه کرد: پیروز میدان در آینده، کسانی هستند که توانایی ارائه غنیترین محتوا را دارند، این محتوا در تمدن غربی وجود ندارد.
دبیرکل مجمع اهل بیت همچنین افزود: امروز ۱۰ تمدن از جمله تمدن اسلامی در دنیا مطرح است، با توجه به شاخص ها و ویژگی های تمدن اسلامی میتوانیم در عرصه جهانی، پیروز میدان های فکر باشیم.
وی تاکید کرد: این هنر فضای مجازی است که بتواند این بستر را فراهم کند، بسترسازی وظیفه مجموعه هایی مانند مرکز ملی فضای مجازی است.
دبیرکل مجمع اهل بیت با ذکر این نکته که دینی که اکنون در دنیا و غرب معرفی میشود یک دین تحریف شده است گفت: این تحریف ها در همه ادیان ابراهیمی صورت گرفته، در اسلام نیز صورت میگیرد ولی حوزه های علمیه اجازه نمیدهند.
رمضانی وجود اسلام های لیبرالی در اروپا را مورد توجه قرار داد و یادآور شد: غربیها دنبال هضم و ادغام فرهنگ غنی اسلامی در فرهنگ منحط غربیها هستند.
وی با بیان اینکه اسلام اروپایی با اسلامی که منطبق با گفتمان اهل بیت است، تفاوت بسیاری دارد افزود: اسلام اروپایی به دنبال تحریف احکام دینی مانند نماز و روزه و ایجاد جایگزین برای این دستورهاست.
وی با بیان این مطلب که در نظام های غربی به هیچ وجه امر به معروف و نهی از منکر وجود ندارد تصریح کرد: بر اساس دیدگاهی که غربی ها به دین دارند، در عرصه های سیاسی، فرهنگی، آسیب های اجتماعی و مسائل فردی یک کارکرد جامع از دین وجود ندارد.
رمضانی بیان کرد: برخی اسلام رحمانی و عدهای نیز اسلام خشونت را معرفی میکنند، که هر دوی این اسلام ها تحریف اسلام ناب است، بعضی روشنفکران نیز در همین مسیر حرکت میکنند.
سایت خبرگزاری اهل بیت با ۲۷ زبان دنیا رونمایی شد
سرپرست خبرگزاری اهل بیت نیز در این آیین ضمن اعلام این مطلب گفت: این سایت با رعایت بالاترین استاندارد های جهانی و در طراز بینالمللی، طراحی شده است.
حسن صدرایی عارف همچنین با بیان اینکه، سایت جدید خبرگزاری اهل بیت، تجربه کاربری مدرن، چیدمان حرفهای و بهینهسازی کامل برای نسخه های تلفن همراه و رایانه را ارائه میدهد گفت: خبرگزاری اهل بیت با پشتیبانی از ۲۷ زبان زنده دنیا، مخاطبان را در سراسر جهان با پوشش گسترده و مستمر در جهت نشر معارف دینی همراهی می کند.
سومین اجلاس بینالمللی راویان رسانهای اهلبیت با پیام تصویری شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر جنبش اسلامی نیجریه و حضور فرهیختگانی از ایران و کشورهای آفریقایی برگزار شد.