به گزارش تاج خبر، ابراهیم جاپلق اظهار داشت: جامعه عشایری لرستان با ۱۴ هزار و ۶۳۸ خانوار با جمعیتی معادل ۸۳ هزار و ۷۳۹ نفر در قالب ۱۳ ایل و ۱۵ طایفه مستقل سازمان یافته است که مهمترین طوایف عشایری استان را ایلهای بالاگریوه، بیرانوند، پاپی، حسنوند، سادات، بختیاری و چگنی تشکیل میدهند.
وی افزود: از این تعداد حدود ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار کوچ رو هستند و ۶ ماه از سال را در مناطق قشلاقی شمال استانهای ایلام، خوزستان و جنوب لرستان مستقر میشوند.
معاون اداره کل امور عشایری لرستان با بیان اینکه جامعه عشایری لرستان مالکیت ۸۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی و یک هزار و ۳۰۰ هکتار از باغات استان را دارا هستند ادامه داد: این استان از نظر جمعیت عشایری رتبه ۶ کشور و از نظر خانواده نیز رتبه هفتم را دارد.
جاپلق یادآور شد: عشایر این استان اغلب به دامپروری، پرورش زنبور عسل، کشت گیاهان دارویی، تولید محصولات باغی و زراعی و صنایع دستی مشغول هستند.
معاون ادارهکل امور عشایری لرستان گفت: ۶۴۴ طرح اشتغالزایی عشایر استان طی سال گذشته برای دریافت تسهیلات به بانکهای عامل معرفی شده است.
به گفته وی طی سال گذشته ۲۵۸ میلیارد ریال تسهیلات تخصیص یافته که در این راستا ۳۱۹ نفر به بانکهای عامل معرفی و ۱۶۷ میلیارد ریال نیز جذب شده است.