به گزارش روز دوشنبه تاج خبر از شبکه تلویزیونی بریکس، سرگئی لاوروف در مصاحبه با روزنامه برزیلی او گلوبو (O Globo) افزود: در حال حاضر تمرکز اصلی بریکس بر گسترش استفاده از ارزهای ملی در تسویه حسابها است.
وی اظهار داشت: کشورهای عضو بریکس در تلاش هستند تا تسویه حسابهای بدون وقفه را تضمین کنند و پیشرفت قابل توجهی نیز در این مسیر حاصل شده است.
وزیر امور خارجه روسیه اظهار داشت: سهم ارزهای ملی در تجارت روسیه با کشورهای عضو گروه بریکس تا پایان سال ۲۰۲۴ میلادی به ۹۰ درصد رسید.
لاوروف تصریح کرد: اولویت کنونی بریکس، کار بر روی ایجاد سازوکارهای پرداخت پایدار است.
وی یادآور شد: در بیانیه اجلاس بریکس ۲۰۲۴ کازان (که اول تا سوم آبانماه ۱۴۰۳ به میزبانی روسیه برگزار شد) به طرح پرداخت فرامرزی، زیرساختهای تسویه حساب و معاملات پایاپای، شرکت بیمه اتکایی و پلتفرم سرمایهگذاری جدید اشاره شده است.
وزیر امور خارجه روسیه گفت: این ابتکارات شامل ایجاد شرایط مطلوب برای رشد حجم تجارت و سرمایهگذاری است.
لاوروف با بیان اینکه بریکس مرکزی برای هماهنگی منافع کشورهای پیشرو اکثریت جهان است، اظهار داشت: بریکس همچنان به تقویت نقش خود در صحنه جهانی ادامه میدهد.
وی تأکید کرد: بریکس کاملاً به اصول برابری، احترام متقابل و تعادل منافع همه اعضای این گروه احترام میگذارد.
وزیر امور خارجه روسیه معتقد است که این گروه، کشورهایی را جذب میکند که برای پیشرفت مشترک، همکاری برابر و متقابلاً سودمند را دنبال میکنند. بنابراین، در سال ۲۰۲۴ میلادی، تصمیمی مبنی بر دعوت اندونزی به عنوان عضو کامل به بریکس گرفته شد.
به گزارش تاج خبر، گروه بریکس در سال ۱۳۸۹ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین تاسیس شد؛ یک سال بعد آفریقای جنوبی به این گروه ملحق شد. سپس جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی و امارات نیز از ابتدای سال ۲۰۲۴ برابر با دیماه ۱۴۰۲ به این گروه پیوستند. پس از آن اعلام شد که کشور اندونزی هم از ابتدای سال ۲۰۲۵ برابر با دیماه ۱۴۰۳ به گروه بریکس پیوست. همچنین گروه بریکس، فهرستی از کشورها را در قالب شریک معرفی کرد.
کشور برزیل ریاست دوره ای گروه بریکس در سال ۲۰۲۵ میلادی را برعهده دارد. نشست سران گروه بریکس به میزبانی ریودوژانیرو در تیرماه ۱۴۰۴ پیش بینی شده است.
پیش از این، دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا آذرماه ۱۴۰۳ قبل از آغاز دوره دوم ریاستجمهوری خود، کشورهای بریکس را تهدید کرده بود که چنانچه از ارز دیگری برای جایگزینی دلار استفاده کنند،او نیز تعرفههای ۱۰۰ درصدی بر صادرات این کشورها به آمریکا وضع خواهد کرد.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه که آن زمان هنوز وارد فاز احیای روابط با آمریکا در قالب برقراری تماس با دولت ترامپ نشده بود، در واکنش به این سخنان رئیسجمهور ایالات متحده گفت: چهار سال از حضور رئیس جمهور منتخب [آمریکا] در کاخ سفید می گذرد. در طول این مدت، اقتصاد دستخوش تغییرات زیادی چه در سطح جهانی و چه در آمریکا شده است. جانشینان و مخالفان سیاسی ترامپ، اقدامات زیادی برای تضعیف نقش اساسی دلار به عنوان یک ارز ذخیره جهانی انجام داده اند. دلار اکنون به عنوان ابزار فشار سیاسی استفاده می شود.
پوتین ادامه داد: نفوذ دلار در سطح جهانی در حال کاهش است. با توجه به اینکه سهم آمریکا در اقتصاد جهانی رو به کاهش است، طبیعتاً تأثیر دلار بر فرآیندهای اقتصاد جهانی نیز در حال کاهش است. با وقوع این اتفاق، ابزارهای جدید به میدان می آیند و هیچکس نمی تواند جلوی استفاده از فناوری ها و ابزارهای جدید را بگیرد.
.