به گزارش تاج خبر، مهدی محمدی روز یکشنبه در حاشیه بازدید از گمرک و دیدار با فرماندار آستارا در جمع اصحاب رسانه با بیان اینکه در این حوزه نقش رسانه ها در فرهنگ سازی این امر محوری است و باید به کمک ما بیایند، افزود: نظارت کارشناسان و ارزیابان سازمان استاندارد بر همه بخشهایی که مشمول استاندارد است بسیار مهم بوده و اگر مشکلی باشد، باید بدون اغماض برخورد شود.
وی افزود: استاندارد جزو موضوعات مهم و از ضروریات جامعه است و سازمان مربوطه هم کاملا تخصصی و وظایفش تعریف شده است و در زمینههای مختلف اعم از حوزه امنیت غذایی، بخش تولیدی و غیره نقش محوری دارد از اینرو باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل استاندارد گیلان ادامه داد: آحاد جامعه وقتی در خریدهای خود مُهر استاندارد را بر کالاهای مختلف میبینند اطمینان مییابند که این محصول هیچ مشکلی ندارد از اینرو رسالت این سازمان بسیار سنگین و خطیر است.
محمدی یادآور شد: برخی از کالاها، استاندارد اجباری دارند اما برخی موضوعات و یا کالاهایی هم هستند که استاندارد به آنها ورود نکرده و یا برای آنها تعریف نشده است که با توجه به نقش مهم استاندارد بر سلامت باید به این مهم توجه شده و برای همه حوزه ها این استانداردها تدوین شود.
وی با اشاره به این احتمال که وضعیت اقتصادی نامناسب، انگیزه تقلب را افزایش میدهد، گفت: تمام فعالیت ها در حوزه اجرای استاندارد، پویا و مستمر هستند و در استان رشد خوبی در زمینه نظارت بر واحدهای تولیدی و خدماتی داشتهایم.
مدیرکل استاندار استان تصریح کرد: فعالان اقتصادی خواستار تسهیل و تسریع امور و فرآیندهای انجام کار هستند و توقع خلاف قانونی هم از این سازمان ندارند از اینرو طبق قوانین برای بهبود مستمر محیط کسب و کار، تصمیمات با حضور فعالان اقتصادی گرفته شود.
وی تاکید کرد: قبل از هرگونه تصمیمگیری برای واحدهای تولیدی باید به آنها فرصت دفاع داد و مشارکت بین سازمان ملی استاندارد و فعال اقتصادی ارتقاء یابد و ما در این راستا تلاش می کنیم.
محمدی با اشاره به اهمیت کار کارشناسی در سازمان ملی استاندارد افزود: اگر بدنه کارشناسی این سازمان امور را به درستی انجام ندهد در مجموع عملکرد این مجموعه قابل دفاع نخواهد بود.
مدیرکل استاندارد استان گیلان بیان کرد: بندر آستارا ویژگی های و قابلیت های مهمی در حوزه تجارت فرامرزی ما دارد که از مهمترین آنها دارابودن مرزهای دریایی، ریلی و زمینی و به عبارتی ظرفیت حمل و نقل ترکیبی است که باعث شده نگاه ملی به این منطقه وجود داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: نقایصی هم در بندر و گمرک آستارا وجود داشت که باعث به تاخیر افتادن ترخیص و واردات کالا می شد، از این رو برآن شدیم تا این مشکلات را که بعضا باعث معطلی کالا و عدم ارائه سریع و به موقع خدمات به تجار میشد را رفع کنیم.
محمدی افزود: طی جلساتی که با مسئولان گمرک و فرماندار شهرستان آستارا داشتیم، کمبودها و نقایص احصاء شد و بزودی همه کاستی ها اعم از نرمافزاری و سختافزاری رفع می شود، تا شاهد تسهیل در امر صادرات و واردات باشیم.
مدیرکل استاندارد گیلان افزود: متاسفانه کمبودهایی که در اداره استاندارد شهرستان آستارا وجود دارد باعث شده تا قسمتی از امور آزمایشگاهی کالاها در شهرستان، بخشی در استان و مقداری نیز در آزمایشگاه های معین صورت گیرد که این امر مسائلی را موجب شده و باید این مساله سریعتر رفع شود.
وی ادامه داد: سازمان ملی استاندارد در چندین سال گذشته خدماتی به گمرکات ارائه می دهد که از جمله آنها ارزیابی و انطباق کالاهای مشمول استاندارد و نیز تعیین ماهیت کالاهاست که با تفاهم نامهای که اداره کل استاندارد و گمرک جمهوری اسلامی به امضاء رساندهاند، از این پس برای تسهیل و تسریع در امور، فرآیند تایید ماهیت کالا توسط آزمایشگاههای خصوصی نیز انجام میشود.
محمدی بیان کرد: با توجه به توسعه گمرک آستارا و حجم بالای صادرات و واردات کالا در این مرز بر آنیم با استفاده از همه ظرفیتهای دانشگاهی و دستگاههای مرتبط در خصوص تسهیل فرایندها؛ بهترین عملکرد را در کمترین زمان داشته باشیم.
شهرستان بندری آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر در غربیترین نقطه گیلان در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت همجوار با استان اردبیل و جمهوری آذربایجان است؛ این شهرستان سه مرز دریایی، ریلی و بزرگراهی و فضای مناسبی برای تجارت در منطقه دارد.